Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawno mnie tu nie było, bo cukrzyca poszła chyba jednak w sina dal. Mój Mikołaj skończył trzy miesiące. Jeszcze nie robiłam krzywej, ale mierze sobie na wyrywki glukometrem i wyniki bardzo dobre
. Mam nadzieję, że krzywa to potwierdzi. Ciężkie życie z tą cukrzycą było. Teraz rzucam się na produkty zakazane: słodycze, pierogi, naleśniki, białe pieczywo itp. Muszę się jednak trochę zacząć ograniczać, bo żal by było pozbyć się tej zgrabnej sylwetki pocukrzycowej. Jeszcze rok temu tuż przed zajściem w ciążę ważyłam o 12 kg więcej niż obecnie.
Też czekam na Allmite. Nitko, Ty już też niedługo.Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Boze 30 tc... chyba zaczynam sie bac
Wiolad no wlasnie z tym imieniem to mam problem, nie mozemy sie zdecydowac to taka ciezka decyzja. Poza tym uwazam ze dla chlopca jest ciężej wymyślić imię niz dla dziewczynki
Co do wizyt to mam teraz w czwartek i zobacze czy nastepną ustali za miesiac czy wczesniej, dam Ci znac.Justice lubi tę wiadomość
-
Kredka a ja nie wiem jakie dla dziewczynki właśnie a dla chłopca mam z 5... Ja ciągle nie wiem jakie imię bo każde mi w czymś nie pasuje ☺
Ja teraz na wizycie dostałam plan wizyt od 30 tygodnia rozpisany z datami wszystko i mam tam średnio co 3 tygodnie plus pomiędzy nimi KTG ☺ -
nick nieaktualny
-
Wiolad ja chodze do dwoch lekarzy. I wizyty mam co miesiąc rozpisane jak narazie. Co lepsze jeden mi stwierdzil cukrzyce a drugi nie
Teraz bede miała wizyty w 34tc i bede miała ktg u jednego i usg III trymestru u drugiego.
Co do imienia to u nas będzie Antonina
Tez jestem ciekawa jak tam Almita i Sweet.Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam za tydzień znowu na pobranie posiewu, a później co dwa tygodnie. Prenatalne III 19.02.
A imię hmmm mamy dylematy. Przy pierwszym od poczatku Wojtek. A teraz Wiktor, Kamil, Arek, Artur, Tomasz hmmm chyba, ze po drodze jeszcze cos sie spodoba. Płeć u nas znana też już od 11/12 tydzień. Od poczatku tak sie pokazywał☺ -
nick nieaktualny
-
Milagro to nieźle sie na wizyty wykosztujesz. A tak swoją drogą, to dlaczego lekarz jeden nie stwierdził cukrzycy?
Ja np chodze do gin z ubezpieczenia z pracy. Jak krzywa qyszla 78/189/143 to od razu kazala pojsc do lekarza ogolnego zeby dal skierowanie do diab. Zeby nie placic tylko miec na nfz. A ogolna jak zobaczyla, to mowi, ale ten cukier jest ok po co skierowanie.W koncu dala z łaska mowiac "no dobrze skoro gin sie uparł" Wiec dziwię sie, ze gin zbagatelizowal.