X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości jakie imiona macie dla dzidziorów?
    Nitka, a Ty chodzisz czesciej na wizyty do gin. W zwiazku z tymi skokami cukru?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny, które przekroczyły już magiczny 30 tydzień, chodzicie czesciej do gin, czy nadal co miesiąc?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, bo cukrzyca poszła chyba jednak w sina dal. Mój Mikołaj skończył trzy miesiące. Jeszcze nie robiłam krzywej, ale mierze sobie na wyrywki glukometrem i wyniki bardzo dobre :-). Mam nadzieję, że krzywa to potwierdzi. Ciężkie życie z tą cukrzycą było. Teraz rzucam się na produkty zakazane: słodycze, pierogi, naleśniki, białe pieczywo itp. Muszę się jednak trochę zacząć ograniczać, bo żal by było pozbyć się tej zgrabnej sylwetki pocukrzycowej. Jeszcze rok temu tuż przed zajściem w ciążę ważyłam o 12 kg więcej niż obecnie.
    Też czekam na Allmite. Nitko, Ty już też niedługo.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co słychać u Sweet Cupcake?

• Kai Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy z Sweet z Allmita nie będą leżeć na jednej sali :-). Obie są z Krakowa i termin chyba podobny... o ile dobrze pamiętam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 06:34

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze 30 tc... chyba zaczynam sie bac ;-)

Wiolad no wlasnie z tym imieniem to mam problem, nie mozemy sie zdecydowac to taka ciezka decyzja. Poza tym uwazam ze dla chlopca jest ciężej wymyślić imię niz dla dziewczynki ;-)
    Co do wizyt to mam teraz w czwartek i zobacze czy nastepną ustali za miesiac czy wczesniej, dam Ci znac.

Justice lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a ja nie wiem jakie dla dziewczynki właśnie a dla chłopca mam z 5... Ja ciągle nie wiem jakie imię bo każde mi w czymś nie pasuje ☺
    Ja teraz na wizycie dostałam plan wizyt od 30 tygodnia rozpisany z datami wszystko i mam tam średnio co 3 tygodnie plus pomiędzy nimi KTG ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:45

• milagro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja chodze do dwoch lekarzy. I wizyty mam co miesiąc rozpisane jak narazie. Co lepsze jeden mi stwierdzil cukrzyce a drugi nie ;) Teraz bede miała wizyty w 34tc i bede miała ktg u jednego i usg III trymestru u drugiego.

Co do imienia to u nas będzie Antonina <3

Tez jestem ciekawa jak tam Almita i Sweet.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja znam płeć od 12 tc , od badan prenatalnych i nadal nie mam imienia. Mialam tyle czasu zeby sie ogarnąć i jakos mi to nie wychodzi. Stanęło na tym ze bedzie albo Piotruś albo Bartek albo Kuba no i tyle wiem ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzień znowu na pobranie posiewu, a później co dwa tygodnie. Prenatalne III 19.02.
    A imię hmmm mamy dylematy. Przy pierwszym od poczatku Wojtek. A teraz Wiktor, Kamil, Arek, Artur, Tomasz hmmm chyba, ze po drodze jeszcze cos sie spodoba. Płeć u nas znana też już od 11/12 tydzień. Od poczatku tak sie pokazywał☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wczesnie robią Ci te zapisy ktg Dominika, ale fajnie bo jestes chociaz spokojna, ze wszystko na tip top☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro to nieźle sie na wizyty wykosztujesz. A tak swoją drogą, to dlaczego lekarz jeden nie stwierdził cukrzycy?
    Ja np chodze do gin z ubezpieczenia z pracy. Jak krzywa qyszla 78/189/143 to od razu kazala pojsc do lekarza ogolnego zeby dal skierowanie do diab. Zeby nie placic tylko miec na nfz. A ogolna jak zobaczyla, to mowi, ale ten cukier jest ok po co skierowanie.W koncu dala z łaska mowiac "no dobrze skoro gin sie uparł" Wiec dziwię sie, ze gin zbagatelizowal.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z wami ciężko dla chlopca. W szczegolnosci jak podobaja mi sie tylko dla dziewczynek. Liliana, Lidia, Jagoda☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę tez imienia dla dziecka takiego, ktore nosi co drugi chlopiec

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice rzeczywiscie dziewczynki trudniej ponoc wykryć, chyba ze u Ciebie bardzo skryty chlopec hehe. Zobaczysz jak szybko czas Ci zleci do 30 tyg. Nawet się nie obejrzy sz, a bedziesz kompletowac wyprawke dla siebie i dziecka☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka fajne jest to oczekiwanie przy pierwszej ciąży na poród. Przy drugiej juz wiesz mniej wiecej co Cię czeka. Ja martwie sie o to, żeby w domu nie urodzic. U mnie miedzy porodami bedzie 21 miesięcy. Zeby tylko za szybko nie wyszedł

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ