X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam contour plus. Moj tata ma ten contour plus ale nowszy. Myślę, że to loteria. Ja jestem szczupła, w miare zdrowe odzywianie. Uprawialam sport przed ciąża min 3×w tyg. Okaz zdrowia. Pierwsza ciąża wzorowa pomijajac jakies tam drobne plamienia na początku. A ta.....olaboga. Co mi sie jeszcze przytrafi. Gdybym przy pierwszej miala te wszystkie przeboje, to normalnie Toszek☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż dziewczyny nie ma się co załamywać, tylko brać na klatę,to co los daje. Innej możliwości i tak nie ma☺

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice największe zagrożenie jest do 12 tygodnia bo kształtują się organy. Jeśli miałaś usg po 12 tyg i jest ok to nie ma już takiego zagrożenia dla dzidziusia tym bardziej jeśli cukry trzymasz w miare w normach. Skoki do 130-140 to jest nic. Powyżej jeśli sporadyczne tez się nic nie stanie. Ważne żeby nie była to sytuacja permanentna ☺

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem dawno po polowkowym, w czwartek mam usg III trymestru, jak dotąd wszystko jest w porzadku ale nadal sie boje. Czytam nieraz w necie ze ktos tam urodzil chore dziecko, ze do osmego miesiaca bylo wszystko ok a pozniej cos wyszlo i sama sie nakrecam. Tez tak macie dziewczyny czy tylko ja mam taką paranoję?

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka staram się tak nie myśleć bo i tak nie mam na to wpływu a chce się cieszyć ciaza i radosnym oczekiwaniem, a nie nakrecaniem. Wszystko się może zdarzyć w każdej chwili wiec lepiej podchodzić z uśmiechem. Robimy wszystko żeby było dobrze i tego się trzymamy ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice tak jestem ze śląska.
    Kredka ja w czwartek też mam III prenatalne. Wizytujemy razem. Też mam czasami takie dni, że panika mnie ogarnia. A to boję się, czy dziecku wcześniej nie zaszkodziłam. A to myślę o porodzie, a to znowu boję się, żeby nie mieć przedwczesnego porodu. Na szczescie, są to tylko poszczególne dni kiedy mam doła. W pozostałe staram się myśleć pozytywnie, inaczej można zwariować. Na to, na co mam i mogę mieć wpływ, staram się wpływać. A o reszcie, na którą wpływu nie mam, staram się nie myśleć.
    A tak z innej beczki, kiedy kompletujecie wyprawkę do szpitala?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do III prenatalnych, to gdyby nie cukrzyca, to pewnie bym nie szła.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam glukometr one touch select plus im nowszy glukometr tym drozsze paski a niekoniecznie lepszy... ja niejedna noc przeplajalam jak mi wrocila cukrzyca "dlaczego to na mnie padlo akurat" ale pogodzilam sie z tym bo wyjscia niemialam i jakos z tym zyje ciesze sie ze niejest to typ 1 tylko 2 na tablatkach, bo byc ciagle na insulinie to jest przerabane. Dlatego trzeba doceniac to co sie ma cieszyc sie ze to tylko to ,bo zawsze moze byc gorzej;) ale bedzie wspaniala nagroda za te miesiace wyzeczen!! :D
    Powiem wam ze nie jedna osoba mi mowila ze podziwia mnie ze sie zdecydowalam na 2gie dziecko wiedzac co mnie czeka przez te 9m-cy czyli klocie sie insulina dieta ale ja zawsze mowie ze to tylko 9m-cy poswiecenia z mojej strony a dziecko bedzie ze mna do konca zycia i wynagrodzi mi to soba po stokroc:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nitka_lutowa, Dominika89 lubią tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za slowa otuchy, faktycznke trzeba sie cieszyc tym co mamy. A internet chyba odetne bo im wiecej sie czyta tym gorzej, sa przypadki ze cos sie dzieje ale wiekszosc z nas rodzi silne zdrowe dzieci wiec i my takie rodzmy :-)

Nitka_lutowa, Justice lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie kochane przyblakala sie cukrzyca czy tez niektorym cos innego rowniez i tyle, starczy nam tego w nagrode za nasze poswiecenie i trud bedziemy misly sliczne madre ZDROWE przede wszystkim Dzieci!!! :):):):):) i tego trzeba sie trzymac tylko tak myslec a wszystkie zle mysli wywalac z glowy i zastapic czyms milym!
    W poprzedniej ciazy z cukrzyca ciazowa mialam nieraz przekroczenia dochodzace do 200 nawet nieumialam sobie z tym radzic, wtedy niekorzystalam az tak z neta a forum to juz wogole nawet przez glowe mi nieprzeszly zeby wejsc i pomimo tego synus zdrowi silny z waga 2950 sie urodzil takze naprawde nie ma co sie stresowac jak czasem bedzie wyzszy cukier bo on w zaden sposob niezaszkodzi dziecku co innego gdyby w kolko byl po 200 bo cukrzyca bylaby nieleczona, takze glowy do gory i oby do konca ciazy szybko zlecialo:)

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż zagroził odcieciem internetu w razie nerwow hihi ☺ ale ja staram się wyciszyć i być pozytywnie nastawiona bo w końcu będę mama i to jest tak piękne ze aż mnie radość rozpiera ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Elaria kupowalas sama, czy dostalas w poradni?
    Dostałam na NFZ w gabinecie diabetologa.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie takie teoretyczne bo mnie zaciekawiło. Co by było jakby zrezygnować z węglowodanów do minimum? A jeść dużo innych zdrowych rzeczy. Bo czytałam w necie o tak7ej dziewczynie ze w ogóle nie mogła jeść węgli bo jej wywalalo cukier i zrezygnowała z nich prawie zupelnie. Co dają wegle dziecku? Wiem dziwne pytanie ale mnie zaintrygowalo ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:30

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice właśnie się zastanawiam jak to z tym jest bo niby nie jedząc węglowodanów tez można się nie glodzic tak na chłopski rozum. Jak zjem kilo mięsa dziennie (teoretycznie hehe ) i kupę sałatek do tego to będę długo syta, a węglowodanów dużo to tam nie będzie ☺ takie rozkminy mam hihi ☺☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliminacja węglowodanów to bardzo zły pomysł. Teoretycznie najeść się można nawet styropianem i też będzie się miało pełny brzuch.
    O skutkach eliminacji węgli można poczytać tutaj:

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/weglowodany-w-diecie-sa-niezbedne-bez-weglowodanow-nie-schud_41947.html

Eliminujmy węglowodany proste, bo one głównie "wywalają" cukier, jedzmy złożone. A jeśli komuś każde węglowodany wywalają, to niestety, trzeba pomyśleć o insulinie, a nie o eliminacji węgli.

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ