X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:41

Wiolad lubi tę wiadomość

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka dam znać co pokupowałam, a Ty daj sprawozdanie z czwartkowej wizyty.
    Co do USG każdy robi jak uważa.
    A obserwujecie może mamęginekolog? Polecam zarówno na instagramie jak i na fb. Na fb masa postów medycznych właśnie dla kobiet w ciąży, prowadzi też life-transmisje. A post odnośnie USG też się tam znajduje. Warto zajrzeć. Chociażby żeby zweryfikować pewne informacje, a raczej bzdury, których nie raz można się naczytać w necie:)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice lada moment i Ty będziesz się pakować, a w tym czasie na forum pojawią się pewnie jakieś świeżynki z cukrzycą, które Tobie będą zazdrościły, że Ty już tuz tuż na końcówce :)

Justice, Nitka_lutowa, karolyn lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka myślę, że Twoje szanse na początek lutego jak najbardziej realne. A może 14 Luty??:) Fajna data

Kredka123 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, super stronka. Dzieki. No to juz szybko sie nie oderwe, obym obiad zdazyla zrobic bo jak cos to zwale na Ciebie ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dziś cztery kostki czekolady bo mi się TAAAK chcialo mlecznej z orzechami
    Cukier po godzinie 85. Widzę że im mniej zdrowo jem tym lepiej... dziwne to ☺☺ zobaczymy po obiedzie hihi ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Wiolad, super stronka. Dzieki. No to juz szybko sie nie oderwe, obym obiad zdazyla zrobic bo jak cos to zwale na Ciebie ;-)

heheh ja też jak zaczęłam czytać, to nie umiałam skończyć. Teraz jestem już na bieżąco:):)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Zjadłam dziś cztery kostki czekolady bo mi się TAAAK chcialo mlecznej z orzechami
    Cukier po godzinie 85. Widzę że im mniej zdrowo jem tym lepiej... dziwne to ☺☺ zobaczymy po obiedzie hihi ☺

Dobra jesteś Dominika. Może też się odważę wkrótce, chociaż na jedną kosteczkę :):)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad a wiesz jak się malutka w brzuszku cieszyła ☺ musze sobie czasem przyjemność zrobić. Może te orzechy obnizyly cukier hihi ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na samą myśl o czekoladzie ślinka się zbiera. Ogólnie jestem czekolado-żerna. Uwielbiam wszystko co czekoladowe. Ciasta, torty, lody. Myślę, że bardziej od mojego dzidziora, to mój brzuszek by się cieszył. A ja chyba zrobię sobie dzisiaj lekkie kakao zamiast czekoladki. Dobry pomysł mi podrzuciłaś:):) W sumie, to tylko mleko kakao 100% i ksylitol. Gdyby nie ten ksylitol, to naprawdę brakowałoby mi cukru. O moje dziecię się obudziło z drzemki zmykam nakarmić małego głodomora:):)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cukry wyrzuca po macznych, reszta jest bardzo ok. A w czekoladzie nie ma mąki hihi ☺ a najlepsze cukry mam w dzień po drzemce aż do wieczora rewelacja ☺ a ostatnio spać w nocy znów nie mogę więc odsyłam w dzień.

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad tak dzis mam na 17.15 wizyte takze nalisze co sie dowiedzialam po;) wole zeby Mlody wybral swoj dzien a nie juz zajety wiec 14 odpada i 17tez tymbardziej-urodziny tesciowej:P
    Kredka a ta koszula meza dluga?? Bo na porodowce bez gaci latasz a chyba niechcesz swiecic pupa;)

Justice ja do forum dolaczylam w 17 tc i baaardzi szybko zlecialo;) moj syn urodzil soe 14 czrwca fajnie jak tak cieplo niemusisz w tyle rzeczy ubierac noworodka takze sie ciesz;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka. Ja tak sie naczytalam ze taką koszulke najlepiej wziac, ale wiesz jak to w necie sie można glupot naczytac, nie mam doswiadczenia w tym temacie. Mąz duzy chlop ja za to drobna. Ale mowisz ze lepiej koszule?

96xftgp.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka moze byc meza koszula byle dluga byla za dupe mocno bo na porodowce lataszbez gaci a jak bedzie obok porod z mezem to bedziesz sie stresowac ze ktos zobaczy to i owo niepotrzebnie u Ciebie zamiast u swojej zony...

Ja pierdole dziewczyny jutro i ja szpital!:( rano mam sie zglosic i odrazu sterydy dostane i do konca tyg napewno bede lezec jak sie cukry nieunormuja i dalej beda skoki to cesarka!!! A tak chcialam rodzic naturalnie:(((( moj Kurczaczek jest taki malutki okolo 2kg wazy, a oni chca zeby juz swiat wital... jestem przerazona!!! Na hura zalatwialam opieke nad starszakiem i przepakowanie torby i jutro juz sie niewyspie:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Nitka... to Ty juz???? Pewnie masz mega stresa ale nie martw sie, lekarze wiedzą najlepiej co robic. Jak trzeba cesarke to trzeba. Az sie sama zestresowalam, dlonie mi sie spocily hehe. Kurcze bede za Ciebie trzymala kciuki z calej sily i balagam odzywaj sie, pisz co sie dzieje. Kurczaczek sobie poradzi. Bedzie dobrze kochana :-)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Nitka, trzymajcie się dzielnie, może jeszcze te cukry się uspokoją...

A ja przedwczoraj miałam taaakie bóle brzucha, najpierw myślałam, że coś się z blizną po cc dzieje, ale po godzinie się zorientowałam, że młoda zmieniła pozycję i siedzi na tyłku :/ Mam tak skopaną szyjkę i pęcherz, że już prawie trzeci dzień poleguję.
    Mam nadzieję, że się odwróci znowu, bo ja chcę naturalnie rodzić :(

Mi się cukry też unormowały, a nawet jak np zjem coś co jest niedozwolone to i tak cukier maks 140, więc super, bo do tej pory po "złych" rzeczach mi skakał nawet do 190.

Za to waga ani drgnie :/
    Wczoraj spotkałam znajomją, kurtka szeroka, nie wiedziała, że jestem w ciąży (a brzuch już mam wielki!), nie widziałyśmy się rok, ona na mnie patrzy i pyta czy jestem na diecie, bo po twarzy widać, że schudłam O.o To odpięłam guziki i jej brzuch pokazałam jaką mam dietę. Ale potem wróciłam do domu, popatrzyłam do lustra i faktycznie, pierwszy raz w życiu widać mi kości policzkowe... Jestem szczupła, ale całe życie miałam pućki, nawet jak ważyłam po 47kg (a mam 165cm wzrostu), a teraz kości widać.
    Aż się boję jak będę wyglądać po porodzie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Elaria weszlo nowe rozporzadzenie ze w czasie ciazy wskazane są tylko 3 usg. Nie mowie tu o ciazy zagrożonej bo to inna bajka. Lekarz u ktorego prowadze ciążę ma tytuł profesora i jezdzi na jakies tam konsylia, nie bede sie z nim kłócić ze jest inaczej. Poza tym za wizyte z usg place duzo wieksze pieniazki wiec jak sie nic nie dzieje to i ja nie upieram sie przy tym badaniu ;-)

Z tego, co słyszałam, czytałam, Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zaleca 3 usg, w sensie, że nie mniej, z czego na NFZ przysługują dwa - ok 12 tygodnia i połówkowe. W Norwegii (mam koleżankę na innym wątku) przysługuje aż ...jedno usg państwowo. Nigdzie nie czytałam o szkodliwości usg, czytałam za to o szkodliwości fali dopplerowskich, czyli takich, którymi podsłuchuje się serduszko, we wczesnej ciąży, a więc tych wszystkich detektorów tętna.
    Ja mam wizytę co ok miesiąc, za każdym razem usg, płacę 180 zł za wizytę w gabinecie prywatnym, nie jakiejś klinice, to miasto powiatowe w woj. pomorskim i to jest dużo za wizytę. Jak czytam na wątkach, to dziewczyny płacą mniej w Krakowie czy Wrocławiu. Takie droższe wizyty to raczej w poradniach leczenia niepłodności.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, doczytałam, że się wybierasz do szpitala... no nie, niech cię jeszcze nie rozpakowują :/ Niech "Kurczaczek" jeszcze trochę podrośnie. Ale jeśli mus go wyganiać, to niech to będzie dla Was lekkie!

Przy okazji, wywołuję Sweet Cupcake! Co u Ciebie, dziewczyno??

Dominika, przeczytałam, że skusiłaś się na czekoladę. A czy wiesz, że Nutella ma IG 33, mniej niż arbuz ;) Nie, żebym zachęcała do jedzenia, ale ciekawe, czy łyżeczka Nutelli mocno podniosłaby cukier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ