X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, kark.... z tym, ze dostałam skierowanie na krzywa od dwóch lekarzy i na obu skierowaniach było po 2 godzinach pobranie. Zobaczymy za tydzień co diabetolog powie.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko... tylko nie nutella! Tam jest głównie najgorszy olej - palmowy! A do tego tylko jakieś 3-4% kakao. Dziwne jest to, ze teraz na opakowaniu jest napisane olej roślinny :D nutelli nie jadłam chyba juz ponad 2 lata...

Kredka123 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria. Myslalam ze w 31 tc juz sie nic nie zadzieje. Tak malo mi zostalo a bylo tak dobrze.

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:42

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka podobno tak jest, że mogą się psuć cukry po 30-31tc. Ja dziś wstałam wcześniej, bo musiałam do toalety zmierzyłam i 95... Ale mówiąć brzydko olałam to i poszłam spać dalej. Wstaje o swojej normalnej porze i 87. Ja niestety muszę mieć przerwę dłuższą niż te 8 godzin bo po pierwsze nie umiem jeść o 6.30 rano, a po drugie mam wtedy jeszcze wyższy cukier. Tylko co zrobić jak pęcherz woła :D
    Ale chociaż się wyspałam, zrobiłam śniadanko sobie i tacie i lecimy dalej meble składać, bo mam taki burdel w domu, a ja pedantka więc aż mnie skręca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:31

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Ja mam czasami takie skoki ale jak zjem cos niedozwolonego. A tak na czczo albo po normalnym posilku bardzo dawno mi nie skakał, dlatego sie martwie ze cos sie zmienia , oby to bylo chwilowe :-(

96xftgp.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka spokojnie moze byc ze przez glod Ci skoczyl cukier na czczo i popsulo Ci to pozniejszy rowniez...

Dziewczynki chodzilo mi o CEWNIK to cholerstwo boli jak wkladaja masakra... ja juz prawie przyjeta Mlody wazy 2230 takze odpowoednio do wieku czekam na lozko narazie i na sterydy..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, faktycznie ten cewnik to cholerstwo. Samo zakladanie mnie nie bolalo. Tylko chwile potem mialam takie glupie uczucie parcia na mocz. A moze jakas niedojda Ci zakladala. Pamietam, ze mi kazali kaszlnac, jak pchali rurke. Wczesniej czyms tam posmarowali cewke.

Dobrze, ze maly ponad 2 kg ma. Trzymam za was kciuki. Bardzo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, to z cewnikiem się zgodzę :P Tego się najbardziej bałam przed cc i słusznie. A potem panikowałam jeszcze bardziej jak mi pielęgniarka powiedziała, że będziemy ściągać za 10 minut, mąż się nawet śmiał, że miałam taką minę, jakbym chciała uciec z położnictwa i tym cewnikiem :D

Ja w ok 30tc miałam skoki straszne od byle czego, a teraz od 2 tygodni jakby się obniżyły :) Chociaż pszenica nadal odpada :/

Rosolina, to może sama z siebie zrób 3 punktową, skoro już wiesz, że taka powinna być zrobiona ;)? Jak wyjdzie ok to myślę, że powinni Ci dać spokój, a jeżeli coś wyjdzie to przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz, a nie, że robisz 500 razy badanie, którego wogóle nie musisz, bo nic nie wnosi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark. Czyli w tym 30 tc cos sie zadzialo? Teraz jestes w 33 a mowisz ze od dwoch tygodni jest ok. Czyli te skoki nie trwaly dlugo? Kolo tygodnia?

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem otworzylam nową tubke z paskami testowymi i juz zwalam na nie ze jakas wadliwa paczka... ale robilam test wyszedl 150 a norma jest od 118 do 160. Czyli sie miesci, choc w gornej granicy :-/

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka wiesz ze czasem też mam wrażenie ze jak otworze nowe paski to mi inaczej wskazują. Może to złudzenie ale tak mam ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka nie przejmuj się tym podwyższonym cukrem, bo to nawet nie są skoki:) Wystarczy, że się czymś zestresujesz i już cukier może wyjść wyższy. Nie bój się też insuliny. Nawet jeżeli miałabyś ją mieć włączoną ( czego na pewno nie będzie), to po to ona właśnie jest, żeby nam pomóc. A zostało do końca mało czasu, więc wytrzymałabyś:):)

Nitka trzymam kciuki i współczuję stresów. Musisz się trzymać tego, że uda się cukry okiełznać. A pomiary pomiarami. Dla przykładu. Dwa lub trzy dni przed porodem miałam wizytę i gin i zważyła dziecia mówiąc, że jakieś 3 300. Pomyślałam super. Jak trzy dni później trafiłam do szpitala, to lekarka, która mnie przyjmowała mówi 2 800. I wtedy sobie pomyślałam o matko, ale maluszek. Jakim cudem. A w ostateczności okazało się, że miał 3 350:) Nie sugeruj się ich pomiarami, a na pewno nie stresuj. Te pomiary są tylko orientacyjne. Będzie dobrze. Tylko się uspokój, a cukry same wrócą do normy. Co byś go jeszcze nie przenosiła:):) Poproś o zaparzenie meliski:)

Idę za przykładem Dominiki i nie mam zamiaru stresować się pomiarami. Bo idąc tym tropem, będę funkcjonować tylko od pomiaru, do pomiaru. Tyle ile wyjdzie, tyle jest i trudno. Jak zacznę przekraczać, wdrożą insulinę, w końcu po to ona jest. Przeżyję:)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ile zmieniacie igłę?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, a Ty na czczo mierzysz o różnych godzinach?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze punkt 7:00 mierzę na czczo. 7:45 do 8:00 I śniadanko.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    To widocznie musiałam mieć jakieś szczęście z tym cewnikem bo na serio nie czułam zupełnie nic - ani przy zakładaniu, ani w trakcie noszenia, ani przy zdejmowaniu. .. hmm a może to adrenalina tak na mnie podziałała:P albo to był szok poporodowy:P w trakcie cięcia tak się trzęsłam, że aż ich urządzenia tak dziwnie pikały, a pielegniarki podgrzewały mi kroplówki... anastezjolog cały czas głaskał mnie po głowie... ale to była taka dziwna reakcja na stres, bo nie było mi zimno - to był czerwiec i straszne upały:)
    A dziś po 2 sniadaniu 119 - w normie, ale zawsze miałam mniej niż 100. Przy czym zwykle jem 2 kanapki z wedliną drobiowa i 2 z serkiem typu almette a dziś mi się serek skończył i zjadłam zamiast niego wędlinę, ale wieprzową. Może to dlatego... Miałam też troszkę nerwów przed drugim śniadaniem... cóż, najważniejsze że norma była;)

Mialam dokladnie to samo srodek czerwca a ja jak galareta na mysl o znieczuleniu w kregoslup... ciekawe jak bedzie tym razem jesli dojdzie do cc:/ cukier po obiedzoe 149 ale to niebyl szpitalny obiad bo kupilam w stolowce leze z babka ktora ma cukrzyce ciazowa i ona po szpitalnym ma 169... zmierzono mi miednice i mowia ze mam bardzo mala i duzego dziecka bym nieurodzila. Narazie chodze wszedzie zwiedzam zbijam cukry i poznaje wszystkie ciezarne z patologi;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ