X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:42

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymieniam igle jak zaczyna mnie bolec palec bo sie stepi czyli co pare dni a jesli chodzi o plyn kontrolny to ja nie mam wcale do tego glukometru a do poprzedniego jak chcialam sprawdzic to bylam w aptece one tam mialy i mi sprawdzily takze mozesz spobowac w ten sposob...

Justice na obiad byl rozgotowany bialy ryz z kawalkiem miesa w sosie szczawiowa i galaretka

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad mierze pomiędzy 7 a 8 zależy jak się obudze, chyba że śpię to później ale to rzadko. A igły zmieniam jak mnie zaczyna boleć nakucie czyli raz w czas ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja mam plyn za darmo razem z glukometrem. Nie sprawdzam często ale w takiej sytuacji jak dzis ze od nowej paczki dziwne cukry to taki plyn sie przydaje. Ale sporadycznie wiec jak ma on kosztowac 100 zl to soech sie w d... ugryzą ;-)
    Igly wymieniam tak raz w tygodniu, jakos czesciej nie czuje potrzeby.

Nitka to jak na takie jedzonko to i tak mialas super wynik hehe. Nie stresuj sie a wszystko bedzie dobrze.

Dzieki dziewczyny za pocieszenie, ciesze sie ze was mam bo ogolnie jestem osrajmajtkiem z natury ;-)

96xftgp.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja igly tez zmieniam co jakis czas. A o tym plynie pierwsza szlysze.

Nitka czyli moze jednak to cc bedzie lepsze skoro i miednica wyszla wąska. Ja mialam ostatnio na szkole rodzenia mierzona miednice i tez mam wymiary troche ponizej i juz sie zastanawiam jak to bedzie. Chciałam sn ale jak chociaz najmniejsze ryzyko mogłoby byc ze cos sie z dzieckiem stanie to niech mi robia cc. Bardzo długo sie staralismy o ciąze i chce zeby wszystko zakonczylo sie dobrze.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade jutro na pobranie krwi i choc gin nie kazal, zrobie glukoze i w tym samym czasie zmierze z 2 - 3 palcow glukometrem. Zobacze, jaka bedzie roznica. Albo sie uciesze, albo zmartwie.

Jedzenie w szpitalach. Mozna sie poplakac.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jadlam lazanki ze stolowki nawet dobre Wam powiem;) ale jutro juz szpitalne jedzienie bo noebede codziennie jesc obiadkow po 15zl dotego na sniadania i kolacke tez kupuje bo nie co i ile dadza ;P

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja miałam 4,7 hemoglobine a teraz z glukometru nie sprawdzam tej średniej ☺ mi gin jak zobaczył wynik powiedzial ze najwidoczniej u mnie ta cukrzyca w żadnym stopniu nie wpłynęła i nie wplywa na dzidzie, ale mam mierzyć tylko bez swirowania tak mi powiedział ☺ a teraz robie test pieczywa zobaczymy jak się zdziwie za godzinę ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:46

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieczywo hmmm nie chce was gorszyc... ale na mysl o kolejnej kromke razowego miałam odrzucenia chwilowe wiec jakiś mieszany biało podobny. Najwyżej przekrocze ale szaleństwo jadłam jak najlepsze delicje ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa... po obiedzie 150 a surówkę z kiszonej kapusty dojadalam. Ehhh no zobaczymy jutro.
    Dominika jak tam test chlebka wyszedl?

A jak Wy sprawdzacie tą srednią z glukometru? To tak sie da?

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pojecHalama z tym chlebem 130 ☺☺ ale dawno nie przekroczyłam, a wg starych norm się mieszcze i tego się trzymam hihi ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu ale jak zjem coś słodkiego albo nie do końca dozwolonego to moja malutka tak skacze po brzuchu ze aż mi wszystko lata. Mam nadzieje ze się jej podoba ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice sporo bo od pietki zaczęłam, ale biorę to na klatę ☺

h4py1w9.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ