WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwiastki, do szkoły rodzenia chodzicie?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello oddałam bo bym nie zjadła a zeżarła taka prawda.... To jest też ponad moje siły Kredka :D Do szkoły rodzenia wybiorę się chyba po 30 tygodniu bo chce iśc z mężem :)

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja własnie tez miałam na sr mierzona miednice i gin powiedzial ze niby w normie ale z tych drobniejszych. U Ciebie to juz blizej jak dalej wiec moze maluch tak duzo nie przybierze. Moja mała tez mnie ostatnio mocno uciska, bardzo aktywana sie zrobila. Jak leze na lewym boku to tak wypycha kolana i stopy ze czasem wstac nie moge. Ale nie narzekam to taki slodki bol ;)

Co do porodu to ja bede rodzila z mezem. A przynajmniej taki jest plan i oboje sie do tego szykujemy :D

Elaira no Ty to musisz miec silną wole jak mowisz ze te słodycze do Wielkanocy u Ciebie zostaną :D U mnie by nie doczekały ale glownie przez meza :D

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie kiedy lekarz decyduje o cesarce? Chodzi mi o taką planowana, a nie wynikającą z okoliczności porodu SN. Bo będę badać oczy czy jest ok, ale robi się jeszcze jakieś badania które z góry wykluczają poród SN? Np. Nie wiem wielkość miednicy czy coś tam bo ja w ogóle się na tym nie znam ☺ i tak pytam z ciekawości ☺

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ginekologicznych wczesniejszych wskazan to ułozenie dziecka (posladkowe,poprzeczne) łozysko przodujace i tzw niewspolmiernosc czyli jak dziecko jest wieksze niz wymiary matki. A tak to sporo jest wskazan neurologicznych, chirurgicznych ( kregosłup), okulistyczne no i jeszcze od psychologa moze byc.

My do szkoly rodzenia chodzimy i jestesmy jak na razie bardzo zadowoleni.

Dominika89 lubi tę wiadomość

hchys65g0858ajku.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde sporo tego. Chciała bym SN ale się okaże bo życie może zaskoczyc ☺

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie ja tez bym chciała sn, ale okaze sie pewnie dopiero przed samym porodem albo i w trakcie, bo i tak czesto bywa.

hchys65g0858ajku.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję po raz kolejny SN. Jednak wolę się nie nastawić, żeby się nie rozczarować. Życie potrafi płatać figle. Biorę chwilę jaka jest i nie zastanawiać sie

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro teraz dopiero spojrzałam- ładnie dzieciątko przybrało w ciągu tych trzech tygodni

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja tez mam wade wzroku ale jakos poki co lekarz mi nic nie mowil o cc. Boje sie tylko pomiaru tej miednicy zeby nke byla mala.

Właśnie kupiłam w Biedronce jugurt Bio z Bakomy jagodowy. Rewelacja, sklad swietny i slodzony cukrem trzcinowym. Polecam ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś zjadłam jogurt truskawkowy i 3 małe herbatniki dla dzieci i 105 wiec pięknie a jogurt jakiś Danone zwykły ☺
    Może te nasze dobre cukry to zasługa wyluzowanią i probowania nowych rzeczy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 14:50

karolyn lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tym cukrem brązowym, bo faktycznie ma więcej składników mineralnych, gdyż nie jest tak oczyszczony, jak biały, ale nie wpływa to na jego indeks glikemiczny.

Ja już rozmawiałam z moim ginem i będzie cc, jak za pierwszym razem.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria jest cukier brązowy i trzcinowy. Trzeba 0atrzec na etykiety bo czasem tak kłamią ze masakra. Ja za ten trzcinowy sporo place ale wiem ze to nie barwiony karmelem bialy. Nie wiem czy o to Ci chodziło ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria. Jezeli chodzi o cukry to oczywiscie zdaje sobie sprawe, za nie ma to znaczenia czy bialy czy brazowy. Tak samo trzcinowy czy fruktoza wywala cukier i nie ma zmiłuj. Chodzi mi bardziej o sklad tego jogurtu, wole jak cos jest slodzone cukrem trzcinowym, do tego BIO, niz syropem glukozowo-fruktozowym. Chodzi tylko o zdrówko ;-) Taki jogurcik chyba podalabym nawet dziecku, w odroznieniu od danonkow czy tego typu dziecinnych przekasek :-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Elaria jest cukier brązowy i trzcinowy. Trzeba 0atrzec na etykiety bo czasem tak kłamią ze masakra. Ja za ten trzcinowy sporo place ale wiem ze to nie barwiony karmelem bialy. Nie wiem czy o to Ci chodziło ☺
    źle się wyraziłam, chodziło mi o trzcinowy oczywiście

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Elaria. Jezeli chodzi o cukry to oczywiscie zdaje sobie sprawe, za nie ma to znaczenia czy bialy czy brazowy. Tak samo trzcinowy czy fruktoza wywala cukier i nie ma zmiłuj. Chodzi mi bardziej o sklad tego jogurtu, wole jak cos jest slodzone cukrem trzcinowym, do tego BIO, niz syropem glukozowo-fruktozowym. Chodzi tylko o zdrówko ;-) Taki jogurcik chyba podalabym nawet dziecku, w odroznieniu od danonkow czy tego typu dziecinnych przekasek :-)
    A to racja, a w ogóle dla mnie większość jogurtów, serków jest za słodka.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też raczej cc. Wątpie, żeby mi pozwolili czekać do końca.

A łożysko przodujące to to samo co łożysko na przedniej ścianie?

Nakupiłam serków danio bo w biedrze są po 1zł i będę testować wieczorem. Szukałam tego dżemu 100% ale nie było nic takiego :(

Jak wyglada ten batonik dobra kalorią? W jakich sklepach go dostanę?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Nitka ja własnie tez miałam na sr mierzona miednice i gin powiedzial ze niby w normie ale z tych drobniejszych. U Ciebie to juz blizej jak dalej wiec moze maluch tak duzo nie przybierze. Moja mała tez mnie ostatnio mocno uciska, bardzo aktywana sie zrobila. Jak leze na lewym boku to tak wypycha kolana i stopy ze czasem wstac nie moge. Ale nie narzekam to taki slodki bol ;)

Co do porodu to ja bede rodzila z mezem. A przynajmniej taki jest plan i oboje sie do tego szykujemy :D

Elaira no Ty to musisz miec silną wole jak mowisz ze te słodycze do Wielkanocy u Ciebie zostaną :D U mnie by nie doczekały ale glownie przez meza :D

Slodki bol byl jak maly kopal tylko po zabrach teraz serio mam wrazenie jakby chcial rozerwac brzuch od srodka i wyjsc i momentami mam wrazenie ze tak sie stanie:/ bol jest okropny bidulek niema miejsca i sie rozpycha no rozumiem go, tylko szkoda ze on mnie nie:(

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    U mnie też raczej cc. Wątpie, żeby mi pozwolili czekać do końca.

A łożysko przodujące to to samo co łożysko na przedniej ścianie?

Nakupiłam serków danio bo w biedrze są po 1zł i będę testować wieczorem. Szukałam tego dżemu 100% ale nie było nic takiego :(

Jak wyglada ten batonik dobra kalorią? W jakich sklepach go dostanę?
    W Lidl przy kasie leżą przynajmniej u mnie ☺

Łożysko przodujące to coś innego niż na przedniej ścianie. Pierwsze groźne drugie nie ☺ wiem bo mam na przedniej ścianie ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:49

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko przodujące znajduje się przy szyjce macicy i ją zasłania większym lub mniejszym stopniu.
    ciaza-lozysko.jpg

Tu są różne stadia łożyska przodującego
    previa.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 16:12

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ