Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka ja własnie tez miałam na sr mierzona miednice i gin powiedzial ze niby w normie ale z tych drobniejszych. U Ciebie to juz blizej jak dalej wiec moze maluch tak duzo nie przybierze. Moja mała tez mnie ostatnio mocno uciska, bardzo aktywana sie zrobila. Jak leze na lewym boku to tak wypycha kolana i stopy ze czasem wstac nie moge. Ale nie narzekam to taki slodki bol
Co do porodu to ja bede rodzila z mezem. A przynajmniej taki jest plan i oboje sie do tego szykujemy
Elaira no Ty to musisz miec silną wole jak mowisz ze te słodycze do Wielkanocy u Ciebie zostanąU mnie by nie doczekały ale glownie przez meza
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Dziewczyny powiedzcie kiedy lekarz decyduje o cesarce? Chodzi mi o taką planowana, a nie wynikającą z okoliczności porodu SN. Bo będę badać oczy czy jest ok, ale robi się jeszcze jakieś badania które z góry wykluczają poród SN? Np. Nie wiem wielkość miednicy czy coś tam bo ja w ogóle się na tym nie znam ☺ i tak pytam z ciekawości ☺
-
Z ginekologicznych wczesniejszych wskazan to ułozenie dziecka (posladkowe,poprzeczne) łozysko przodujace i tzw niewspolmiernosc czyli jak dziecko jest wieksze niz wymiary matki. A tak to sporo jest wskazan neurologicznych, chirurgicznych ( kregosłup), okulistyczne no i jeszcze od psychologa moze byc.
My do szkoly rodzenia chodzimy i jestesmy jak na razie bardzo zadowoleni.Dominika89 lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Dominika ja tez mam wade wzroku ale jakos poki co lekarz mi nic nie mowil o cc. Boje sie tylko pomiaru tej miednicy zeby nke byla mala.
Właśnie kupiłam w Biedronce jugurt Bio z Bakomy jagodowy. Rewelacja, sklad swietny i slodzony cukrem trzcinowym. Polecam -
Ja tez dziś zjadłam jogurt truskawkowy i 3 małe herbatniki dla dzieci i 105 wiec pięknie a jogurt jakiś Danone zwykły ☺
Może te nasze dobre cukry to zasługa wyluzowanią i probowania nowych rzeczy ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 14:50
karolyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elaria. Jezeli chodzi o cukry to oczywiscie zdaje sobie sprawe, za nie ma to znaczenia czy bialy czy brazowy. Tak samo trzcinowy czy fruktoza wywala cukier i nie ma zmiłuj. Chodzi mi bardziej o sklad tego jogurtu, wole jak cos jest slodzone cukrem trzcinowym, do tego BIO, niz syropem glukozowo-fruktozowym. Chodzi tylko o zdrówko
Taki jogurcik chyba podalabym nawet dziecku, w odroznieniu od danonkow czy tego typu dziecinnych przekasek
-
nick nieaktualnyDominika89 wrote:Elaria jest cukier brązowy i trzcinowy. Trzeba 0atrzec na etykiety bo czasem tak kłamią ze masakra. Ja za ten trzcinowy sporo place ale wiem ze to nie barwiony karmelem bialy. Nie wiem czy o to Ci chodziło ☺
-
nick nieaktualnyKredka123 wrote:Elaria. Jezeli chodzi o cukry to oczywiscie zdaje sobie sprawe, za nie ma to znaczenia czy bialy czy brazowy. Tak samo trzcinowy czy fruktoza wywala cukier i nie ma zmiłuj. Chodzi mi bardziej o sklad tego jogurtu, wole jak cos jest slodzone cukrem trzcinowym, do tego BIO, niz syropem glukozowo-fruktozowym. Chodzi tylko o zdrówko
Taki jogurcik chyba podalabym nawet dziecku, w odroznieniu od danonkow czy tego typu dziecinnych przekasek
-
U mnie też raczej cc. Wątpie, żeby mi pozwolili czekać do końca.
A łożysko przodujące to to samo co łożysko na przedniej ścianie?
Nakupiłam serków danio bo w biedrze są po 1zł i będę testować wieczorem. Szukałam tego dżemu 100% ale nie było nic takiego
Jak wyglada ten batonik dobra kalorią? W jakich sklepach go dostanę?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
milagro wrote:Nitka ja własnie tez miałam na sr mierzona miednice i gin powiedzial ze niby w normie ale z tych drobniejszych. U Ciebie to juz blizej jak dalej wiec moze maluch tak duzo nie przybierze. Moja mała tez mnie ostatnio mocno uciska, bardzo aktywana sie zrobila. Jak leze na lewym boku to tak wypycha kolana i stopy ze czasem wstac nie moge. Ale nie narzekam to taki slodki bol
Co do porodu to ja bede rodzila z mezem. A przynajmniej taki jest plan i oboje sie do tego szykujemy
Elaira no Ty to musisz miec silną wole jak mowisz ze te słodycze do Wielkanocy u Ciebie zostanąU mnie by nie doczekały ale glownie przez meza
Slodki bol byl jak maly kopal tylko po zabrach teraz serio mam wrazenie jakby chcial rozerwac brzuch od srodka i wyjsc i momentami mam wrazenie ze tak sie stanie:/ bol jest okropny bidulek niema miejsca i sie rozpycha no rozumiem go, tylko szkoda ze on mnie nie:(
-
marzusiax wrote:U mnie też raczej cc. Wątpie, żeby mi pozwolili czekać do końca.
A łożysko przodujące to to samo co łożysko na przedniej ścianie?
Nakupiłam serków danio bo w biedrze są po 1zł i będę testować wieczorem. Szukałam tego dżemu 100% ale nie było nic takiego
Jak wyglada ten batonik dobra kalorią? W jakich sklepach go dostanę?
Łożysko przodujące to coś innego niż na przedniej ścianie. Pierwsze groźne drugie nie ☺ wiem bo mam na przedniej ścianie ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:49
-
nick nieaktualny