Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolyn ja nie mam takich cukrów jak 81 przeważnie bo przy 85-87 juz mi się ręce trzęsą i czuje ze musze coś natychmiast zjeść. Ja przed jedzeniem mam tak około 92-97 i wtedy czuje się ok, bo niżej prawie maleje. Możliwe ze mam taki poziom cukru dla siebie optymalny. Przecież normalnie niedocukrzenie to 60-70, a mnie przy 80 kilku juz ostro trzepie i kręci się w głowie?
-
Cześć ponownie! Pisałam jakies 2 tyg. Temu, ze w pierwszej morfologii wyszła mi glukoza 102, potem zrobiłam test, ale dwu punktowy.. było cos 98. Tydzien po próbowaniu diety cukry w 3 pkt super w normie. Dzis byłam u diabetologa i dostałam jednak glukometr. Prosze powiedzcie mi... mierzycie cukry w nocy? 2:00-4:00? A normalnie po posiłku zawsze tylko po 1h? Czy powinnam po dwoch tez? Podczytuje Was czasami i widze, ze różnie to robicie. W tabeli mam tylko po 1h.
A tak w ogole, to podobno normy sie zmieniają, po 1h ma byc do 140 a nie 120 jak było. -
Tak norma po 1 h to <120 . Ponoc tylko w Polsce;) w szpitalu mierzylam o 3 w nocy. W domu jak sie obudze;) zobacze co mi jutro powie lekarka. Mam dobre wyniki w nocy i rano.
Dominika mi kiedys po obiedzie (byl spacer) wyszlo 70 i super sie czulam...
82 tez ok bylam najedzona.
-
Rosolina musisz po godzinie a po dwóch jak chcesz z własnej ciekawości. Ja mierzyłam tylko raz około 2 w nocy ale nic mi to nie dało i nikt mi nie kazał tego robić wiec odpuscilam ☺ co do norm to kiedyś były 140 teraz 120. A skąd masz info ze ma się to zmienić?
-
karolyn wrote:Tak norma po 1 h to <120 . Ponoc tylko w Polsce;) w szpitalu mierzylam o 3 w nocy. W domu jak sie obudze;) zobacze co mi jutro powie lekarka. Mam dobre wyniki w nocy i rano.
Dominika mi kiedys po obiedzie (byl spacer) wyszlo 70 i super sie czulam...
82 tez ok bylam najedzona. -
Skarbnice wiedzy... dzis wyszedł mi cukier w moczu z pasków
ostatni posiłek zjadłam o 20:30, a 22:45 wypiłam pol szklanki kefiru. Czy to oznacza, ze nie powinnam jesc tak pozno? Glukoza na czczo 92. Jest to dopiero moja pierwsza poranna kontrola.
Edit:
Kurczę chyba namieszałam.... na szkoleniu wydawało mi sie, ze babka mówiła, ze pierwsze kwadraciki sa na ketony, a drugie na glukozę, ale popatrzyłam jeszcze raz i teraz sie okazuje, ze glukoza wyszła dobrze, a ketony podwyższone.
Tak macie na tych opakowaniach? Najpierw glukoza (turkusowe) a potem ketony (bezowe)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 08:11
-
nick nieaktualnyRosolina sprobuj zjesc cos innego na 2 kolacje i moze ciut wczesniej. Ale mozliwe, ze taki twoj urok, ze na czczo masz wiecej. Na to czesto nie ma sie wplywu. Watroba nad ranem uwalnia glukoze. Ja kilka razy mierzylam w srodku nocy i mialam nizszy wynik niz rano. W koncu diab zapisala mi nocna insuline i problem sie rozwiazal.
Tak, ketony brazowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 08:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja wypilam przedwczoraj szkanke kefiru o 21 ( nie jadlam bo chcialam pierszy raz sprawdzic ten pasek) zle zrobilam badanie i niepotrzebnie sienwystraszylam +++. Sikalam na pasek i za pozno zostal odczytany wynik. Wczoraj za to o 22 zjadlam kanapke z serem popilam kefirem i rano zamoczylam pasek w sloiku. Wyszly sladowe ilosci ewentualnie niewielkie ilosci.