Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolad a moze by Ci sie chcialo choc mniej wiecej wypisac co Ty tam masz w tej walizie swojej?
Ja mam takich lepszych ciuszkow nakupowane, ale brakuje mi tych zwyklych body i pajacykow takich na codzien w domu. Bo tych Smykowych i z H&M to mi szkoda. Ogolnie jak kupuje na 56 i 62 i przykladam jedne do drugich to niczym sie one nie roznią. Nie wiem czy warto mi kupowac wiecej na 56, skoro i tak nie ma roznicy -
hej słodziaki
chciałam Was zapytać czy macie wskazania do cc? Jestem w 27 tyg mały ciągle za duży jak na swój wiek o jakieś 2-3 tyg. Jestem pod kontrolą diabetologa, uchroniłam się przed insuliną, cukrzyca unormowana dietą, ale syn ciągle ten brzuszek ma taki duży że aż płakać się chce. Jestem szczupła, wagą nie przekroczyłąm jeszcze 60 kg i podobno cc praktycznie na 70-80%. Ile wcześniej może być nawet poród przy cukrzycy?
-
Recznik, sciereczka, 4 pizamy, 5par majtek poporodowych, szlafrok, sztucce, talerzyk , kubek, podklady higieniczne, podpaski bella mama 2 opakowania, zel so mycia, szamn, szczoteczka, krem, wkladki laktacyjne, pampersy 1 chusteczki mokee, chusteczki do hig. Intymnej, podpaski normalne juz na wyjscie, ubranie nanwyjscie, klapki, linomag, 2 batoniki dobra kaloria do porodu, woda, mleczko jednarazowe dla dZiecka, femaltiker, grzebień, gumka do włosów(ostatnio o tym zapomnialam i miałam niezłe koltuny heje)nozyczki dla dzidziusia zeby pazurki obciąć hmmm co tam jeszcze....
-
O matko... duzo tego. Az 4 pizamy??? Czemu tak duzo? Dla dziecka ubranka bierzesz? Nie chodzi mi do wyjscia tylko do szpitala.
Marteczka a ile ten Twoj dzidziuś wazy ze on taki duzy? Bo moj tez klocek ale zamierzam rodzic sn. Waze podobnie do Ciebie, moze jakos damy rade -
Jedna do porodu-prawdopodobnie do wyrzucenia. A 3 tak na wszelki. Ja podostawalam dlatego tyle mam. Skoro mam ro wezmę. U mnie w szpitalu daja ciuszki. Ostatnio też mialam 4 i przydały sie. Jedna do porodu. A tak, to jak zaplamilam krwią, to przebralam. Dlatego pakuje sie wcześniej, bo na spokojnie moge pomyśleć czego nie spakowalam.
Martusia nie oriwmtuje sie niestety. Wiem tylko, ze moja gin. pozwala rodzic do 4kg. Powyzej zleca cesarke. Wszystko chyba zależy od kondycji dziecka. Nie ma chyba umownego terminu. -
Co do pakowania torby do porodu to trzeba sie zorientowac co daja Wam w szpitalu. U mnie koszule do porodu, podklady i ubrania dla maluszka szpital ma do dyspozycji. Oczywiscie mozna swoje jesli sie chce ;)A i co do przekasek to jak pytałam ostatnio poloznej to powiedziala ze absolutnie zabronione. Ciezarne z cukrzyca maja podczas porodu glukoze podlaczaną.
Marteczka jak pytałam ostatnio swojego gina o to to powiedzial ze jesli kobiety biora insuline to zazwyczaj nawet dwa tygodnie wczesniej porod rozwiazuja, a jesli sa na diecie to czekaja do terminu no chyba ze cos by sie dzialo. Wskazaniem do cc u ciezarnych z cukrzyca są dzieci od 4200.Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nie wybralam się na konsultację do innego lekarza, ale po obciążeniu glukozą poszłam na badania prenatalne żeby sprawdzić czy wszystko ok i mały był w górnych granicach jeśli chodzi o obwody. Waga na prenatalnych 450 gram a po niespełna 10 dniach na wizycie w gabinecie juz 700
aż się boję kolejnej wizyty w piątek. Cukry mam w normie a on nadal tyje ;/
-
Nie martw sie ma zapas. Moze dzidzia ma etap intensywnego wzrostu, a później zwolni. U mnie tez ostatnio 200 gramow w 7 dni. Marta to ze dZiecko wieksze niekoniecznie musi byc związane z cukrzyca. Moze po prostu duze dZieci hedziesz rodzic. Do rozwiazania jeszcze trochę Ci zostalo,wiec na zapas sie nie martw.