WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę wcześniej pakować, a pozniej juz tylko dorzucac do walizy. O wodę muszę np. jeszcze kupić. No właśnie na takiej zasadzie, że co dzień jakaś tam frobnostka sie przypomina.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad a moze by Ci sie chcialo choc mniej wiecej wypisac co Ty tam masz w tej walizie swojej?
    Ja mam takich lepszych ciuszkow nakupowane, ale brakuje mi tych zwyklych body i pajacykow takich na codzien w domu. Bo tych Smykowych i z H&M to mi szkoda. Ogolnie jak kupuje na 56 i 62 i przykladam jedne do drugich to niczym sie one nie roznią. Nie wiem czy warto mi kupowac wiecej na 56, skoro i tak nie ma roznicy :-/

96xftgp.png
  • marteczka123 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słodziaki :) chciałam Was zapytać czy macie wskazania do cc? Jestem w 27 tyg mały ciągle za duży jak na swój wiek o jakieś 2-3 tyg. Jestem pod kontrolą diabetologa, uchroniłam się przed insuliną, cukrzyca unormowana dietą, ale syn ciągle ten brzuszek ma taki duży że aż płakać się chce. Jestem szczupła, wagą nie przekroczyłąm jeszcze 60 kg i podobno cc praktycznie na 70-80%. Ile wcześniej może być nawet poród przy cukrzycy?

102492e50be606e6d20b0b8f91eea995.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recznik, sciereczka, 4 pizamy, 5par majtek poporodowych, szlafrok, sztucce, talerzyk , kubek, podklady higieniczne, podpaski bella mama 2 opakowania, zel so mycia, szamn, szczoteczka, krem, wkladki laktacyjne, pampersy 1 chusteczki mokee, chusteczki do hig. Intymnej, podpaski normalne juz na wyjscie, ubranie nanwyjscie, klapki, linomag, 2 batoniki dobra kaloria do porodu, woda, mleczko jednarazowe dla dZiecka, femaltiker, grzebień, gumka do włosów(ostatnio o tym zapomnialam i miałam niezłe koltuny heje)nozyczki dla dzidziusia zeby pazurki obciąć hmmm co tam jeszcze....

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pasta do zębów, krem do brodawek, laktator, aparat fot., ubranie na wyjscie dla dziecka mąż przyniesie.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ubranie na zmiane sla meza so porodu( ostatnio zapomniwlismy i musial sie wracac)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... duzo tego. Az 4 pizamy??? Czemu tak duzo? Dla dziecka ubranka bierzesz? Nie chodzi mi do wyjscia tylko do szpitala.

Marteczka a ile ten Twoj dzidziuś wazy ze on taki duzy? Bo moj tez klocek ale zamierzam rodzic sn. Waze podobnie do Ciebie, moze jakos damy rade :-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna do porodu-prawdopodobnie do wyrzucenia. A 3 tak na wszelki. Ja podostawalam dlatego tyle mam. Skoro mam ro wezmę. U mnie w szpitalu daja ciuszki. Ostatnio też mialam 4 i przydały sie. Jedna do porodu. A tak, to jak zaplamilam krwią, to przebralam. Dlatego pakuje sie wcześniej, bo na spokojnie moge pomyśleć czego nie spakowalam.
    Martusia nie oriwmtuje sie niestety. Wiem tylko, ze moja gin. pozwala rodzic do 4kg. Powyzej zleca cesarke. Wszystko chyba zależy od kondycji dziecka. Nie ma chyba umownego terminu.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poprzedniego pobytu na porodowce dużo rzeczy pozapominalam, a pozniej maz musiał biegać i donosic.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka dziecko może zwolni wzrost spokojnie. A moze lekarz niedokładnie mierzy. Probowalas u innego lekarza konsultacji?

74dix1hpmwypzcju.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania torby do porodu to trzeba sie zorientowac co daja Wam w szpitalu. U mnie koszule do porodu, podklady i ubrania dla maluszka szpital ma do dyspozycji. Oczywiscie mozna swoje jesli sie chce ;)A i co do przekasek to jak pytałam ostatnio poloznej to powiedziala ze absolutnie zabronione. Ciezarne z cukrzyca maja podczas porodu glukoze podlaczaną.

Marteczka jak pytałam ostatnio swojego gina o to to powiedzial ze jesli kobiety biora insuline to zazwyczaj nawet dwa tygodnie wczesniej porod rozwiazuja, a jesli sa na diecie to czekaja do terminu no chyba ze cos by sie dzialo. Wskazaniem do cc u ciezarnych z cukrzyca są dzieci od 4200.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wy planujecie zabrać? Moze o czymś jeszcze zapomnialam. I przed wyjsciem zrobię sobie bułę z nutella, żeby spalaszowac po porodzie hehehe.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro co szpital, to obyczaj. U mnie niestety wszystkie środki hig. trzeba mieć. Powinno to zostac wszystko ujednolicone włączając cukrzycę i wszystkie procedury.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro a u was wszystkie ciezarne z cukrzyca maja glukoze, czy tylko te na insulinie?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad Ty powinnaś szkołe rodzenia w tym zakresie prowadzić. Co do szpitala :D i punkt ostatni, ale najważniejszy BUŁA Z NUTELLA!!! :D i tym mnie kupiłaś możesz prowadzić konsultacje on line :D:D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika tak naprawdę powinnam listę zacząć od buły z nitella hehehe.

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • marteczka123 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wybralam się na konsultację do innego lekarza, ale po obciążeniu glukozą poszłam na badania prenatalne żeby sprawdzić czy wszystko ok i mały był w górnych granicach jeśli chodzi o obwody. Waga na prenatalnych 450 gram a po niespełna 10 dniach na wizycie w gabinecie juz 700 :( aż się boję kolejnej wizyty w piątek. Cukry mam w normie a on nadal tyje ;/

102492e50be606e6d20b0b8f91eea995.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciagu 10 dni 250 gramów, to tak na moje nidoswiadczone oko chyba nie jest zle.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka coś mi się w te pomiary wierzyć nie chce. Taki przyrost wagi? Może to błąd sprzętu?

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie ma zapas. Moze dzidzia ma etap intensywnego wzrostu, a później zwolni. U mnie tez ostatnio 200 gramow w 7 dni. Marta to ze dZiecko wieksze niekoniecznie musi byc związane z cukrzyca. Moze po prostu duze dZieci hedziesz rodzic. Do rozwiazania jeszcze trochę Ci zostalo,wiec na zapas sie nie martw.

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ