WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax starlam ziemniaki dodałam jajko sól pieprz trochę cebulki troszkę oleju i dosłownie łyżkę mąki płaska na 2 duże ziemniaki. Pozniej na płaska blaszkę na pergamin kładlam takie porcję jak na placki i włożyłam do piekarnika i się upiekły nawet chrupkie byly ☺ piekly się coś 20-25 minut ☺

h4py1w9.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, chyba nie ja pisałam, ale to prawda, nie jest łatwo z dzieckiem. Jestem czasem bardzo zmęczona albo moxno zaniepokojona, ale kocham synka z całych sił i jestem taka szczęśliwa, że brak mi słów :-). Justice, mierzylam na czczo. Było 83, więc git :-).

Nitka_lutowa, Justice, kark lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jistice spokojnie ja mialam 1 ciaza cukrzyca ciazowa synus zdrowy 2 ciaza cukrzyca typ 2 czeste przekroczenia synus zdrowy badaja codziennie mu cukry i jest ok:) maja cukry teraz tez ok rano 98 czyli idealnie jak nie dla ciazarnej :P sn ob i kolacje rowniez w normie takze jestem w szoku.. dostalam nawalu mleka teraz sa bufory ogromne wielkie i ciezkie. Musze xo 2h odciagac pokarm bo bola jak cholera sciagam do laktatora i zanosze Maluszkowi.

I uwaga uwaga:) zmiana :P moj Synus dostanie jednak imie Igorek:) mam w domku synka Wiktorka tutaj Igorka i jestem pezeszczesliwa:):):):)

Domonika Ty to szalejesz ze wszystkim Kredka zreszta tez i fajnie ze mozecie sobie pozwolic na wiecej. Marzusiax bidulko Tobie to tak jak i mi wywala po wszystkom:( ale dobrze ze masz insuline mozesz dostrzyknac po i tez niemasz sie co martwic;)

kark lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, mój brat to Igor, więc chyba nie muszę pisać, że to dla mnie piękne imię :) Męskie dla dorosłego i miękkie w zdrobnieniu.
    A pochodzenie ma skandynawskie, to imię Wikingów, ktorzy podbijali tereny rosyjskie i stąd często brane imię za rosyjskie.

Ps. Ja nie miałam nawału. Mleko czyli siara od początku była. Teraz też już mam. Co kobieta to inaczej.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja od początku mówiłam ze ta moja cukrzyca jest naciągane i łagodna, ale oby do końca a nie ze nagle zacznie szaleć. Ale i tak mam w głowie ze musze się ograniczać i może to dobrze bo po porodzie się wylaszcze hihi ☺ a zapasy to ja mam i tak ☺ oby tylko usg w środę wyszło super to będę spokojniejsza ☺
    A dzieciaczka masz cudnego i imię tez piekne.

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie do Dominiki jak na razie
    Chociaz wczoraj mialam wieksze wyniki niz zwykle wszystkie 3 cyfrowe oprocz na czczo 80 potem 106 potem 105 i 104....niby w normie ale jakby wyzsze niz zwykle...
    Ale tez mialam ciagle uczucie sytosci.

Nitka Igor piekne imie tez nad nim myslalam ale maz nie chcial. Zreszta mamy takie nazwisko, ze jednak lepiej pasuja imiona miekkie bez R, wiec zostanie juz pewnie Tomasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 08:53

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka jeszcze nie stosowałam dostrzykiwań. Lekarz nic nie mowił, że powinnan, a czasem by się przydało. Takimi 130-140 to nie histeryzuje. Trochę ruchu, szczędny kolejny posiłek i wraca do normy. ale ponad 150 też się zdażyło i wtedy już nie wiem co zrobić :( pije dużo wody tylko wtedy. Na szczęscie nie ma dużo tych skoków ponad 130, bo 1 na 2-3dni, i to tylko w testowaniu nowych posiłków, no ale się zdarzają. Może dlatego lekarz nic nie mówił o dostrzykiwaniu

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja się łapie na tym ze juz kolacji nie mogę wcisnąć taka jestem pełna po całym dniu. Ale dziś paskudny dzień. Wiec tak jak wczoraj mówiłam wróciły poranne mdłości i miałam problem zjeść śniadanie. Ja pierdziele. Ja chcę już koniec marca żeby chociaż cieplej było i pogodnej i bliżej do porodu ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:01

karolyn, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie mogłam wcisnąć kolacji, na sile zjadłam. I to jeszcze polowe kromki chleba żytniego z serem ricotta. I kilka nachos tez z serkiem. I dziś cukier na czczo 94 :(:(:(:(:( mierzyłam godzinę pózniej niz zwykle. Kurczę tam patrzę na te zapiski to jeden raz miałam 88, ale wtedy ostatnia kolacje jadłam o 21:15. I to zapiekankę z serem żółtym. :/

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka cieszę się ogromnie, ze cukier już u Ciebie normalny.
    Karolyn, Justice u mnie tak samo z cukrami. Jednego dnia poniżej 100, a następnego np. W okolicach 110-115 po głównych posiłkach. Jednego dnia trzustka lepiej pracuje, a drugiego gorzej.
    Dominika baaaardzo naciągane, ale dieta nie zaszkodzi.
    A ja mam ostatnio wilczy Apetyt, chyba maluch intensywnie przybiera. Okaże sie, właśnie czekam na wizytę. Zaraz wchodzę☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam dziewczyny, ze im pozniej zjadam, tym mniejszy cukier rano. Np. wczoraj 24 ostatnia kromeczka cukier rano 72.

74dix1hpmwypzcju.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina może ten wynik taki wysoki, bo mierzyłaś godzinę później? Ja kiedyś zmierzyłam 2 godziny później (po sylwestrze) i miałam 104.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis po dwoch kromkach probody (pierwszy test) 82! :/ pewnie dorzuce 3 kromke jak tak dalej z nim bedzie bo mniej syci niz 7 ziaren ale jednak w smaku lepszy. Drugie sniadane to jogurt naturalny z dzemem bez cukru z lidla. Wczoraj bylam syta dzis jestem glodna...

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad daj znać po wizycie koniecznie.
    Rosolina to normalne że w różnych godzinach jest różny cukier i ta godzina mogła to zrobić. Nie przejmuj się ☺ ja tez później i juz 91 ale dla mnie taki pomiar to luz i nie zamierzam się przejmować ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:01

karolyn lubi tę wiadomość

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, buu stresuje sie tym okropnie. Dziś na drugie śniadanie zjem tortillę, bo to bedzie mój obiad (11:30) potem ide siedzieć u fryzjera 2h :)
    Co za dzień dzisiaj, paskudnie, mglisto i strasznie śpiąco. :( ja tez juz chce wiosnę,

Dominika89 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin do diabetol8ga za miesiąc, jak miło ze rodze za ok dwa :D

Myślicie ze iść prywatnie czy sobie pilnować na własną rękę do tego czasu?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź prywatnie, na własną rękę cukrzycę pilnować to ryzykowne. Ale to dziwne, że taki długi termin. Zwykle ciężarnym przyspieszają wizytę. Ja chodzę na NFZ i zawsze ciężarne tam wchodzą bez kolejki i nawet nie muszą się umawiać na pierwszą wizytę. Tylko skierowanie potrzebne.

Te wyższe cukry rano mogą być właśnie przez długą przerwę w jedzeniu, bo jak rano jest cukier niższy, to wątroba uwalnia glukozę.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria mi też tyle kazali czekać dlatego byłam prywatnie 1 raz.
    Dziewczyny za tydzień mam wizytę u diabetologa, ale nie mam przekroczen jest ok, zobaczę jeszcze usg i jeśli będzie ok to musze tam chodzić? Bo on tez jest prywatnie i w sumie co mi powie? Bo zastanawiam się czy może jeszcze raz iść a później odpuścić. Sama nie wiem. Paski może mi rodzinny dać przecież. Waham się strasznie.

h4py1w9.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ