Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySpirit, ja bym poszła prywatnie, poprosić od razu o mega porcję pasków i jak cukry będą ładne to możesz spokojnie sama kontrolować. Ja tak robię, bo przepadała mi jedna wizyta (kupowaliśmy dom u notariusza i się przeciągnęło
), kolejna pani powiedziała, ze za miesiąc, a ja termin miałam za 1.5
Także olałam, bo w sumie cukry ustabilizowane, pasków mi starczy i nie chodzę już nigdzie co 2 tygodnie
Nitka i niech już tak zostanieU mnie brat ma Igorka, a w walentynki bratowa ma mieć cięcie i będą mieli do pary Wiktorię
Ja wczoraj kupiłam chleb normalny z piekarni. Tzn przeczytałam skład, było dużo więcej mąki żytniej niż pszennej, więc stwierdziłam, że dziś próba. 2 kanapki z masłem i makrelą i cukier po godzinie 107! A po tym wstrętnym 7ziaren z biedry mam zawsze koło 120
Popróbuję go jeszcze i jak dalej będzie tak ładnie to się przestawiam na prawie normalny chlebuś
Do tego w nocy cud! Po 2 tygodniach Basia wyszła z kanału rodnego i jest wyżej główką! Brzuch się podniósł, mała kopie po żebrach, ja mogę siedzieć, chodzić, po prostu robić co chcę normalnie! Ach, jest super
Nitka_lutowa, Dominika89 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki.
Ja dzis na czczo 75. Jakos nisko ale nie to ze się tym martwieNa sniadanko zjadlam biały serek kanapkowy, czyli zakazany nabiał i cukry 104. Wiec widać na mnie to nie działa.
Spitit. Jak bys poszła prywatnie to moze zapytaj się o co chodzi z tymi normami, czemu jedni wiedzą a inni nie. Moze Ci powie coś mądrego.
Ja dzis sie wzięłam za zamawianie wyprawki. Sporo zamówiłam z tej apteki Gemini, polecam, mają naprawdę fajne ceny. -
Spirit ja bym poszła prywatnie najpierw. Gin nie dał Ci skierowania na NFZ? Miesiąc czasu to duzo.
Dominika... w Twoim wypadku tez bym poszła.
Ja dzis tez zjadłam nabiał... mleko z płatkami owsianymi, garść nestle fitness i garść kulek czekoladowych. Cukier 122jutro spróbuje jakis serek.
-
Rosolina wrote:Spirit ja bym poszła prywatnie najpierw. Gin nie dał Ci skierowania na NFZ? Miesiąc czasu to duzo.
Dominika... w Twoim wypadku tez bym poszła.
Ja dzis tez zjadłam nabiał... mleko z płatkami owsianymi, garść nestle fitness i garść kulek czekoladowych. Cukier 122jutro spróbuje jakis serek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:38
2017 #1
2019 #2
-
Dziewczyny dla mniento szok, ze ciężarna musi czekac na wizyte u diab. U nas zawsze w pierwszej kolejności.
Na wizycie oczywiscie zapomnialam zapytać o te normy.
Moja wizyta przeszła pomyślnie. Dzidzior waży już 2200. Wizyty juz mam rozpisane do końca ciazy. A ktg dopiero okolo 38tyg. Myślę jednak, że nie doczekam juz tej wizyty heheheDominika89, Justice, milagro, kark lubią tę wiadomość
-
Wiolad wrote:Kurcze, to jak komus wyjdzie w 27tyg. pójdZie za miesiąc lub dłużej, to akurat zalapie sie na wizytę lub dwie prZed porodem. To jest chore. A co z dziewczynami ktorych nie stać na prywatna wizytę.2017 #1
2019 #2
-
Spirit rzeczywiście chore jest to zebys z cukrzyca w ciązy musiała czekac miesiąc. Ja bylam u rodzinnego i jak dostałam skierowanie to zapisały mnie poza kolejnościa, praktycznie na drugi dzien mialam wizyte u dibetologa. Recepte na paski moze tez rodzinny wypisac.
Kark ja tez jem chleb z piekarni na zakwasie zytnim i naprawde dobrze sie sprawdza, cukry mam po nim niskie.
Nitka Igorek sliczne imie. Bylo kiedys moim faworytem jakbym miała synka
Gratuluje udanych wizyt dziewczynkiWiolad, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g