X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, chyba z tego przepisu, ale ręki uciąć nie daję, bo to było 2 lata temu. Akurat byliśmy wtedy w maju na spacerze w lesie i było tyle różanych krzewów, że zrobiłam potem i te lody i cukier różany i płatki róż suszone do ozdoby ciast i deserów :)
    http://klaudynahebda.pl/domowe-lody-bez-maszynki/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:02

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja miałam po godzinie ponad 200, a po dwóch 180 chyba i widzisz co jem i nie przekraczam. To chyba nie ma większego znaczenia w moim przypadku np. A są dziewczyny które mało przekraczają na krzywej, a i tak mają cukry w kosmos. Właśnie ja nie rozumiem od czego to zależy. Dlatego ta krzywa jest taka nie do końca dla mnie diagnostyczna, ale z jednej strony cieszę się że wyszła jak wyszła bo coś tam mi w głowie siedzi i was poznałam :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na mnie to też podziałami jak taki kubeł wody na łeb pod tytułem nie wrzucaj w siebie wszystkiego jak leci bo jednak na to wpływ na dziecko. I mam nowe hobby do siedzenia w domu - szukanie przepisów :D

karolyn, Wiolad, Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w Pepco kupiłam malutka czapeczke i uświadomiłam sobie ze taka główka i reszta musi jakoś przeze mnie przejść i się lekko wystraszyłam hehe ☺ wiem to śmieszne ale jakoś tak mnie dziś wzięło

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:02

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice będę chodzić z mężem musze się ogarnąć i go zabrać ale to po 30 tygodniu u mnie przy szpitalu ☺ tak główka i juz pójdzie hihi ☺

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis na kolacje zrobilam placki z selera z sosem czosnkowo- jogurtowym. Polecam- u mnie po godzinie cukier 77 tylko !! Fajna alternatywa dla plackow ziemniaczanych.

Szkola rodzenia dobra sprawa. Chodze razem z mezem, w weekend mamy juz ostatnie spotkania. Duzo przydatnych informacji ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko główka i po problemie heheh :D :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dla was doświadczonych mam to pewnie śmieszne ale ja nie miałam na rękach dziecka mniejszego niż miesięczne które i tak było w skali mikro, ale taki okruszek po urodzeniu to będzie dla mnie szok. Mam nadzieje ze to jakoś tak naturalnie przychodzi i się nie będę bała ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeżywam szok, kiedy oglądam zdjęcia mojej córki po narodzinach, a ważyła 3550g i mierzyła 56, więc była normalnej wielkości, ale jak ją widzę na rękach w moich, a jeszcze bardziej w męża ramionach to wygląda, jak laleczka.

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiko, ja też się zastanawialam, czy główka przejdzie, ale nie dane mi było sprawdzić, bo miałam cc. To moje pierwsze dziecko, więc musialam się wszystkiego nauczyć, ale nie było źle, instynkt macierzyński robi swoje. :-) Kup na początek body rozpinane, będzie Ci łatwiej niż przez główkę ubranka przeciskac.
    Spirit, u mnie przekroczenie było tylko po 2h i też takie małe, a cukry mi trochę szalały.
    Chodziłam na Kopernika i to była porażka. Za każdym razem mnie przyjmował inny diablo. Nie interesowaly ich ani moje wyniki badań, ani wymiary maluszka. Nikt mnie nawet o kartę ciąży nie poprosił. Oglądali tylko książeczkę i i patrzyli, czy już włączyć insulinę. Ustrzeglam się, całe szczęście. Chodzilam tam tylko po paski.

Dominika89 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to widz3 ze nie na co żałować z3 tetmin długi :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai dzięki za sugestie ☺ właśnie mam rozpinane body bo to takie maleństwo ze jeszcze jakbym miała przez główkę wkładać to bym zemdlala ☺
    Spirit może faktycznie nie ma co żałować tej poradni na Kopernika może nas więcej nerw ominie ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika gwarantuje, ze 3 dni gora tydzien i bedziesz sie czuc jakbys od zawsze opiekowala sie niemowlakiem. A ubieranie i cala opieka pójdzie jak z płatka.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze pieniądze z podatków idą na takie przychodnie. Skandal.

74dix1hpmwypzcju.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poradni patologi ciazy na kopernika jest to samo. Za kazdym razem trzeba tlumaczyc dlaczego sie przyszlo, usg i kolejka wizyta za 3 tyg. Nic wiecej! Zadnych porad! Jeszcze musialam sie klucic, ze niechce heparyny. Konsultowalam wyniki z 2 llekarzami, ale ten na patologi zawsze musi byc ostatnie zdanie. Obrazony byl, ze nie chce u nich do diabetologa chodzic. Dobrze ze sie nie zgodzilam, po tym co wy piszecie

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wiolad za słowa otuchy ☺ w sumie nie mam innego wyjścia musze się nauczyć i juz ☺
    Marzusiax dokładnie tak jakby kobieta w ciąży miała mało zmartwień to jeszcze jej dorzucić kłótnie z lekarzami wątpliwej jakości. Ja to się tak ciesze ze stać mnie iść prywatnie bo to naprawdę kilka wizyt w państwowym szpitalu i można do głowy dostać.

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki.
    Wczoraj dzien mialam zalatany a Wy tu takie aktywne, nie nadrobie zeby nie wiem co hehe.

Wlasnie zjadlam sniadanko i zaczynam liczyc ruchy. A moj synus jak na złość poszedł sobie spać. On zawsze robi na odwrót niz bym sobie tego życzyła. Hehe czuje ze będzie niezły z niego czorcik ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka moja po śniadaniu tez udaje że nie ma dziecka w brzuchu ☺ ale przed kopie bo może głodna ☺

Kredka123 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ