Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje za gratki Kochane;*
Kark wychodzi ze musisz jesc wiecej i tyle bo sie glodzisz;) a brzuch ehhh moj Maluszek pomimo opadnietego brzuszka niechcial sam jeszcze przyjsc na swiat dobrze mu bylo w brzuszku takze faktycznie nie ma co na to patrzec;) -
Dziewczyny jak wasze wyprawki? Bo ja kupuję już jakieś watki, prześcieradła i inne pierdółki bo mi mąż zapowiedział, że jakbym urodziła wcześniej to on dostanie ataku paniki i kupi pierwsze lepsze hehe
Kredka mi na razie brzuszek nie przeszkadza bo jest taki proporcjonalny i nie za dużyCiekawe jak z tymi rozstępami, bo ja póki co nic nie mam. A kiedy one się mogą pojawić? Po porodzie czy przed jeszcze? Bo ja mam rozstępy na biodrach ale nie pamiętam genezy ich powstania heh
I w sumie nie wiem co kupić, a czego nie. Te bujaczki, leżaczki, karuzele... Ile to trzeba mieć na to wszystko kasy... -
Nitka przystojniaczek z tego twojego synka. Do schrupania. A imię przepiękne. Oskarki to wspaniałe chłopaki. Mój mąż tak ma na imię i jest bardzo dobrym człowiekiem
Dziewczyny a co można zjeść na śniadanie/kolacje do chleba? Mogę sobie pozwolić tylko na 1 kromkę chleba, i żeby pojeść muszę coś mieć do tego. Jajka i parówki, które polecałyście siadają extra. Pomidorów gdzieś nie mogę. Ogórki to teraz trawa straszna. Jest coś jeszcze co możecie polecić?
Dominika ja nie mam żadnych bujaczków, leżaczków pomimo, że teoretycznie po 1 ciąży powinnam mieć. Ja doszłam do wniosku, że w pierwszych dniach maluszek i tak niewiele widzi, przeważnie tylko śpi i nie jest w stanie zająć się sam sobą, bo potrzebuje tylko mamy. Czasy mamy takie, że jak stwierdzę, że może powinnam mieć coś takiego to w tydzień kurier przywiezie do domuNitka_lutowa lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
Ja jem jeszcze do kanapek pomidorki koktajlowe, rukole lub mix sałat, kiełki, papryke, ogórka konserwowego, hummus
ogorka swiezego ogolnie nie lubię, więc nigdy go nie jem. Dzis sprobowałam pierwszy raz chleba probody - duzo lepszy jak 7 ziaren...tylko ta cena...
Dziewczyny kupiłam w lidlu tortille pełnoziarnista. Mogę takiego ala kebaba podgrzać w piekarniku czy lepiej lekko podsmażyć na oleju kokosowym ale czy ja go potem zawinę jak już będzie taki chrupiący?
Co do wyprawki to ja już mam dużopo synku niewiele mi zostało wszystko sprzedałam lub oddałam. Mam tylko kołderke, płaską podusie, 2 przescierdalka, 2 posciele, 2 reczniki z kapturkiem, mate edukacyjna i pare pajacyków, 3 kocyki ale musiałam kupić minky
Wózek odkupuje od kuzynki praktycznie nowy kupiony w marcu u.r. Kuzynka pozycza mi też kołyskę na początek, więc lozeczko na razie odpada.
Ciuszków to mam już całkiem sporo bo mama moja szaleje;) laktator kupilam na poczatek zwykły akuku, jeśli będa problemy wtedy zainwestuje w elektryczny medeli (mialam z D. i był fajny tylko cena juz mniej), mam też dwa rożki itd
Zostało mi już właściwie niewiele...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 11:57
-
Ja wyprawke juz chyba mam całą
Ubranka poprane i porasowane. Kupowalam to co uwazalam za niezbedne na te pierwsze dni. Nie robie zapasu pieluch i tez narazie nie kupuje leżaczkow, bujaczkow i karuzeli. Marzusiax ma racje sa teraz takie czasy ze w kazdej chwili mozna to dokupic. A przez pierwsze dni to maluszek najabrdziej potrzebuje mamy
Co do chleba hmm tez mam codziennie ten dylemat. Ja konserwowych ogorkow nie moge w ciązy jesc. U mnie tylko kiszone a juz zapas sie konczy. Moze jakas sałatka : słata, rukola pomarancza i ziarna, alba ja tez robilam taką niby grecka tylko ze zamiast fety dałam odrobine twarogu. Pasta rybna, albo jajeczna albo z awocado. No czesto tez jak mi sie chleb nudzi to go zapiekam w piekarniku i robie takie mini zapiekanki. Tortille tez robie w piekarniku. A zaraz biore sie za spaghetti
Miłego dnia cukiereczki
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Ja tortillę dziś tez bede robic. Zawsze pakuje do niej to co chce, i potem zawijam w folie i do piekarnika...ale z opiekacza moze byc jeszcze lepsże! Hmmm spróbuje.
Ogórki konserwowe.... ostatnio jak zjadłam z szynka, masłem i ogórkami śniadanie, to mi cukier podniosło do 128. Wiec u mnie odpadają. Innych nie jadam.
A moja wizyta wyglądała tak.... ciśnienie znowu 140/70.w ogole jak te pielęgniarki mogą tak na słuch to robic?
Lekarka sama nie wiedziała czy jednak mam cos juz zażywać czy jeszcze niejak bedzie w domu wysokie to wtedy - taka była ostateczna odp. Usg oczywiście nie zrobiła, a myślałam, ze zobaczę co tam sie dzieje, bo dziś poszłam oddać krew do pappa... wiec jakby cos było nie tak to bym nie łaziła.
dostałam tylko skierowanie na krew i mocz i za miesiac wizyta. Buuuuuuu. Straszenie zła jestem. Musże czekać do następnego czwartku na genetyczne.
I jeszcze jedna sprawa.... jak tu obniżyć cukier rano? Zawsze mam 88-90-91. Żeby chociaż raz było 85 -
Rosolina z opiekacza bajka
Cukier na czczo... Próbowałam wszystkiego i zeszłam z prawie 100 na 85-91, ale czym to jeden Bóg raczy wiedzieć. Raz nawet zjadłam smakije tą kaszkę śmietankową o 23 i rano 86... Może to po prostu chodzi o regularność posiłków i organizm przystosował się do diety nie mam pojęcia. Ale na początku robiłam tak, że o 19-20 2 kromki z biedry, a póżniej około 22 jedna i tak sobie wyregulowałam. A i ruch wieczorem jakiś spacerA teraz w sumie co nie zjem rano mam te 85-91 i super, bo ja nawet przy tych sporadycznych 91-95 nie będę brać póki co insuliny, bo w dzień mam bardzo ładnie i boję się niedocukrzenia, bo ona działa długo
Ale może uda mi się te poniżej 90 utrzymać