WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratki Kochane;*

Kark wychodzi ze musisz jesc wiecej i tyle bo sie glodzisz;) a brzuch ehhh moj Maluszek pomimo opadnietego brzuszka niechcial sam jeszcze przyjsc na swiat dobrze mu bylo w brzuszku takze faktycznie nie ma co na to patrzec;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do marca chyba nie doczekam uffff....
    Taki mam juz duzy ten brzuch, ciężko sie ruszyć. Boli mnie skóra, pępek i ogólnie taki napięty jest. Jak tu jeszcze 1,5 miesiąca przechodzić. Myślę ze niedługo mi sie rozstępy pojawią jak tak dalej pójdzie.

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze wyprawki? Bo ja kupuję już jakieś watki, prześcieradła i inne pierdółki bo mi mąż zapowiedział, że jakbym urodziła wcześniej to on dostanie ataku paniki i kupi pierwsze lepsze hehe :D

Kredka mi na razie brzuszek nie przeszkadza bo jest taki proporcjonalny i nie za duży :) Ciekawe jak z tymi rozstępami, bo ja póki co nic nie mam. A kiedy one się mogą pojawić? Po porodzie czy przed jeszcze? Bo ja mam rozstępy na biodrach ale nie pamiętam genezy ich powstania heh :D

I w sumie nie wiem co kupić, a czego nie. Te bujaczki, leżaczki, karuzele... Ile to trzeba mieć na to wszystko kasy...

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka przystojniaczek z tego twojego synka. Do schrupania. A imię przepiękne. Oskarki to wspaniałe chłopaki. Mój mąż tak ma na imię i jest bardzo dobrym człowiekiem :)

Dziewczyny a co można zjeść na śniadanie/kolacje do chleba? Mogę sobie pozwolić tylko na 1 kromkę chleba, i żeby pojeść muszę coś mieć do tego. Jajka i parówki, które polecałyście siadają extra. Pomidorów gdzieś nie mogę. Ogórki to teraz trawa straszna. Jest coś jeszcze co możecie polecić?

Dominika ja nie mam żadnych bujaczków, leżaczków pomimo, że teoretycznie po 1 ciąży powinnam mieć. Ja doszłam do wniosku, że w pierwszych dniach maluszek i tak niewiele widzi, przeważnie tylko śpi i nie jest w stanie zająć się sam sobą, bo potrzebuje tylko mamy. Czasy mamy takie, że jak stwierdzę, że może powinnam mieć coś takiego to w tydzień kurier przywiezie do domu :)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax a próbowałaś paprykę świeżą, albo ogórki konserwowe? Mi podchodzą. Ja jem jeszcze sałatę, ale tym to nie pojesz.

No właśnie ja też na razie sobie daruje te bujaczki bo to bez sensu, zobacze co małej podpasuje :D Ale resztę po woli kupuję :)

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konserwowe ogórki? Nie próbowałam. One mają cukier w zalewie. Może kiedyś się odważę :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem jeszcze do kanapek pomidorki koktajlowe, rukole lub mix sałat, kiełki, papryke, ogórka konserwowego, hummus ;) ogorka swiezego ogolnie nie lubię, więc nigdy go nie jem. Dzis sprobowałam pierwszy raz chleba probody - duzo lepszy jak 7 ziaren...tylko ta cena...:/

Dziewczyny kupiłam w lidlu tortille pełnoziarnista. Mogę takiego ala kebaba podgrzać w piekarniku czy lepiej lekko podsmażyć na oleju kokosowym ale czy ja go potem zawinę jak już będzie taki chrupiący?

Co do wyprawki to ja już mam dużo :) po synku niewiele mi zostało wszystko sprzedałam lub oddałam. Mam tylko kołderke, płaską podusie, 2 przescierdalka, 2 posciele, 2 reczniki z kapturkiem, mate edukacyjna i pare pajacyków, 3 kocyki ale musiałam kupić minky ;)
    Wózek odkupuje od kuzynki praktycznie nowy kupiony w marcu u.r. Kuzynka pozycza mi też kołyskę na początek, więc lozeczko na razie odpada.
    Ciuszków to mam już całkiem sporo bo mama moja szaleje;) laktator kupilam na poczatek zwykły akuku, jeśli będa problemy wtedy zainwestuje w elektryczny medeli (mialam z D. i był fajny tylko cena juz mniej), mam też dwa rożki itd :)
    Zostało mi już właściwie niewiele...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 11:57

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax tak mają, ale nie pijesz tej zalewy hihi :D A tak serio to mi nie podnoszą cukru. Jeśli lubisz oczywiście mozesz też spróbować ogórków kiszonych, bo kapusty kiszonej z rana nie polecam, ja bym nie umiała na śniadanie jeść kapusty kiszonej :D

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja robię tą tortille tak, że daje ją na talerz i troszke wody na wierzch, wkładam do mikrofalówki na jakieś 30 sekund żeby nie była taka sztywna. Póżniej pakuje w nią wszystko co tam chce i wkładam do opiekacza i zapiekam :D

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam opiekacza. Może być piekarnik? (wiem pytanie jak byłabym blondynką haha) ale naprawdę nie wiem:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:34

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że może być, albo nawet patelnia i opiecz lekko :D

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tortille robie w piekarniku, tylko nie zapiecz za mocno bo będzie sie lamała przy zwijaniu.

96xftgp.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawke juz chyba mam całą :) Ubranka poprane i porasowane. Kupowalam to co uwazalam za niezbedne na te pierwsze dni. Nie robie zapasu pieluch i tez narazie nie kupuje leżaczkow, bujaczkow i karuzeli. Marzusiax ma racje sa teraz takie czasy ze w kazdej chwili mozna to dokupic. A przez pierwsze dni to maluszek najabrdziej potrzebuje mamy ;)

Co do chleba hmm tez mam codziennie ten dylemat. Ja konserwowych ogorkow nie moge w ciązy jesc. U mnie tylko kiszone a juz zapas sie konczy. Moze jakas sałatka : słata, rukola pomarancza i ziarna, alba ja tez robilam taką niby grecka tylko ze zamiast fety dałam odrobine twarogu. Pasta rybna, albo jajeczna albo z awocado. No czesto tez jak mi sie chleb nudzi to go zapiekam w piekarniku i robie takie mini zapiekanki. Tortille tez robie w piekarniku. A zaraz biore sie za spaghetti ;)
    Miłego dnia cukiereczki ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tortillę dziś tez bede robic. Zawsze pakuje do niej to co chce, i potem zawijam w folie i do piekarnika...ale z opiekacza moze byc jeszcze lepsże! Hmmm spróbuje.

Ogórki konserwowe.... ostatnio jak zjadłam z szynka, masłem i ogórkami śniadanie, to mi cukier podniosło do 128. Wiec u mnie odpadają. Innych nie jadam.

A moja wizyta wyglądała tak.... ciśnienie znowu 140/70. :( w ogole jak te pielęgniarki mogą tak na słuch to robic?
    Lekarka sama nie wiedziała czy jednak mam cos juz zażywać czy jeszcze nie :/ jak bedzie w domu wysokie to wtedy - taka była ostateczna odp. Usg oczywiście nie zrobiła, a myślałam, ze zobaczę co tam sie dzieje, bo dziś poszłam oddać krew do pappa... wiec jakby cos było nie tak to bym nie łaziła. :( dostałam tylko skierowanie na krew i mocz i za miesiac wizyta. Buuuuuuu. Straszenie zła jestem. Musże czekać do następnego czwartku na genetyczne.

I jeszcze jedna sprawa.... jak tu obniżyć cukier rano? Zawsze mam 88-90-91. Żeby chociaż raz było 85 :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina z opiekacza bajka :D

Cukier na czczo... Próbowałam wszystkiego i zeszłam z prawie 100 na 85-91, ale czym to jeden Bóg raczy wiedzieć. Raz nawet zjadłam smakije tą kaszkę śmietankową o 23 i rano 86... Może to po prostu chodzi o regularność posiłków i organizm przystosował się do diety nie mam pojęcia. Ale na początku robiłam tak, że o 19-20 2 kromki z biedry, a póżniej około 22 jedna i tak sobie wyregulowałam. A i ruch wieczorem jakiś spacer :D A teraz w sumie co nie zjem rano mam te 85-91 i super, bo ja nawet przy tych sporadycznych 91-95 nie będę brać póki co insuliny, bo w dzień mam bardzo ładnie i boję się niedocukrzenia, bo ona działa długo :) Ale może uda mi się te poniżej 90 utrzymać :D

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze dopiero sobie uswiadomilam ze moge zjesc cos normalnoego!!:))) musze zadzwonic i zamowic pizze na porodowke pok nr 7 heheheheehe

Rosolina, marzusiax lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nitka chciała bym to zobaczyc jak wchodzi Pan z pizza a za nim takie anielskie chóry i fąfary. HEHEHEH :D

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam moje wymarzone placki ziemniaczane z piekarnika ze schabem i masą ogórków kiszonych. Chyba pęknę. Zobaczymy jak cukry po godzinie :D

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tortilli 106;) po 2 h 99 takze trzyma troche...ale czulam sie bardzo syta:) fajny pomysl bedzie czesto u mnie na pewno na stole:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ