WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka NIE podejrzane, a prawidłowe :D Ja zaraz wyruszam.
    Ej tak patrze na siebie w lusto i myśle nie maluję się, nie fryzuje jakoś specjalnie, a czuję sie tak rewelacyjnie. Żadnych wyprysków i włosy piekne. To jest chyba kwintesencja kobiecości - kobieta w ciąży. Też czujecie się piękne czy tylko mnie tak napadło? :D
    Właśnie na facebooku wyczytałam, ze jak się nie je odpowiedniej ilośći ww to się głodzi dziecko i koniecznie trzeba się tego stosować. Masakra czemu te laski się tak straszą jak wariatki? I to są przyszłe matki...

marie_marie22 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba jest ok. Teraz mierzylam to wyszlo 97, wiec nie rosnie.

Dominika ja tez tak sie czuje, jak staje przed lusterkiem i patrze na siebie to taka jestem ładna ze hej hahahaha ;-)
    Jakis hormon tak działa, szkoda ze to niestety przejdzie.

Co do lasek to jedna dzis na fejsie wrzucila fote ze szpitala jak sobie jakies fit zarcie zamowila. A w szpitalu leży na dozywianiu bo dzieciak za mały. Jak strach ze przytyjesz moze byc silniejszy od strachu o dziecko... :-/

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre laski są świrnięte. Ja się nie odchudzam tak wychodzi, ale fit jedzenie do szpitala. Żal. Po co decydują się na dzieci skoro nie chcą przytyć.Przecież ciąża jest nieprzewidywalna i można przytyć i 30kg. Ja waże duzo, ale do głowy by mi nie przyszło się odchudzać świadomie w czasie ciąży. Z resztą mam jeszcze 3 miesiące i może przytyje heh :D Gorzej boję się, że po ciązy przywalę bo będę jeść wszystko, a nie będzie malutkiego Pasożytka :D :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam na obiad fasolkę po bretońsku i cukier 111. Niczym nie zagęszczam, sam sos się redukuje, ew. rozgniatam część ziaren. Wyszła pyszna!

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria też kiedyś robiłam i miałam bardzo podobny cukier :D A jakie dodałaś do niej mięsko?

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dalej o jedzeniu... i wez tu diete trzymaj hehe.
    Ja mam dzis meeega wyżeracza, ciagle chodze i cos skubie :-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja miałam mieć placki, a skończyło się na schabie z piekarnika hehe. Ale jutro do tego schabu robię placki choćby skały srały to robie :D :D
    Ja dziś nawet tak spoko, nie mam głodomora :D

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec mi po tygodniu trzymania 5-6 posiłków, bo dieta to chyba jeszcze nie jest (oprócz ciemnego chleba i zero cukru :p) skończyły sie pomysły na obiad :( jutro bede głodować. Na prawdę nie wiem co zrobić :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina co Ci tu doradzić? Tortilla? Mięsko pieczone? Zupa taka wiesz konkretna? Ja np. dziś schab pieczony w śmietanie z cebulą i marchewką, ziemniaczki i sałata zielona z jogurtem :D

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Tortilla! Przecież juz wczoraj o niej myślałam! Dziękiiiiii" zbawienie moje! Albo zrobię jeszcźe gnocchi... tylko, ze mi same wystarcza, a mężowi juz nie :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz czasem się na coś przydaje :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a lekarza mam prosić o paski na konkretny glukometr czy one są tzn recepty ogólne na paski w ogóle?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dziewczyny, a lekarza mam prosić o paski na konkretny glukometr czy one są tzn recepty ogólne na paski w ogóle?
    Na konkretne do Twojego glukometru :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, każdy glukometr wymaga innych pasków.

Dominika, do tej fasolki dodałam trochę swojego boczku i domowej kiełbasy, a poza tym przegląd z rozmrożonej zamrażarki, kawałek szynki wędzonej i kiełbasy szynkowej.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to wezmę że sobą :) I jeszcze chciałam Was dopytać,jaki trzeba mieć4 cukier zeby dojeść po zmierzeniu? Po obiedzie miałam 90 (przeważnie mam 100 cos) i nie wiem czy to ok czy za mało i trzeba dojesc. Martwię się bo czekam ba wizytę, jem w sumie normalnie minus słodycze i soki i waga mi spada, może kcal brakuje :/ nie chce też tego dzieciaka mojego zaglodzic :/ lepiej mi się żyło w niewiedzy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:22

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit. Przed posiłkiem powinno byc 90-110. Jak chcesz to dojadaj a jak nie masz ochoty to nie musisz. Tylko staraj sie nie robic przerw dłuższych niż 2-2,5 godziny.

Spirit lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie słyszałam, że trzeba coś dojadać. Jeśli się najadasz, to chyba nie ma sensu. A jeśli jesteś głodna, to zwiększ porcje, skoro masz taki zapas cukru, jaki brakuje ci do przekroczenia.
    O zagłodzenie dziecka bym się nie bała, o ile nie masz spadków cukrów poniżej 60. A sprawdzasz poziom ketonów z porannego moczu? Bo jeśli wychodzi dużo ketonów, to znaczy, że w diecie jest za mało węglowodanów, wtedy można trochę zwiększyć.

A dużo tych słodyczy jadłaś i dużo piłaś soków, skoro tylko rezygnacja z tych rzeczy powoduje u ciebie spadek wagi?
    Ja na początku schudłam, ale drastycznie ograniczyłam węglowodany, czyli chleb, kasze, ryż, makaron... wszystko pełnoziarniste, ale w malutkich ilościach, o słodyczach w ogóle nie było mowy. Za mało miałam tych węgli, więc wychodziły spore stężenia ketonów, więc lekarka poleciła jeść trochę więcej pełnoziarnistych produktów.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadlyscie chleb zytnie z Lidl a taki na zakwasie?

h4py1w9.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ