X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka NIE podejrzane, a prawidłowe :D Ja zaraz wyruszam.
    Ej tak patrze na siebie w lusto i myśle nie maluję się, nie fryzuje jakoś specjalnie, a czuję sie tak rewelacyjnie. Żadnych wyprysków i włosy piekne. To jest chyba kwintesencja kobiecości - kobieta w ciąży. Też czujecie się piękne czy tylko mnie tak napadło? :D
    Właśnie na facebooku wyczytałam, ze jak się nie je odpowiedniej ilośći ww to się głodzi dziecko i koniecznie trzeba się tego stosować. Masakra czemu te laski się tak straszą jak wariatki? I to są przyszłe matki...

marie_marie22 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba jest ok. Teraz mierzylam to wyszlo 97, wiec nie rosnie.

Dominika ja tez tak sie czuje, jak staje przed lusterkiem i patrze na siebie to taka jestem ładna ze hej hahahaha ;-)
    Jakis hormon tak działa, szkoda ze to niestety przejdzie.

Co do lasek to jedna dzis na fejsie wrzucila fote ze szpitala jak sobie jakies fit zarcie zamowila. A w szpitalu leży na dozywianiu bo dzieciak za mały. Jak strach ze przytyjesz moze byc silniejszy od strachu o dziecko... :-/

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre laski są świrnięte. Ja się nie odchudzam tak wychodzi, ale fit jedzenie do szpitala. Żal. Po co decydują się na dzieci skoro nie chcą przytyć.Przecież ciąża jest nieprzewidywalna i można przytyć i 30kg. Ja waże duzo, ale do głowy by mi nie przyszło się odchudzać świadomie w czasie ciąży. Z resztą mam jeszcze 3 miesiące i może przytyje heh :D Gorzej boję się, że po ciązy przywalę bo będę jeść wszystko, a nie będzie malutkiego Pasożytka :D :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam na obiad fasolkę po bretońsku i cukier 111. Niczym nie zagęszczam, sam sos się redukuje, ew. rozgniatam część ziaren. Wyszła pyszna!

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria też kiedyś robiłam i miałam bardzo podobny cukier :D A jakie dodałaś do niej mięsko?

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dalej o jedzeniu... i wez tu diete trzymaj hehe.
    Ja mam dzis meeega wyżeracza, ciagle chodze i cos skubie :-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja miałam mieć placki, a skończyło się na schabie z piekarnika hehe. Ale jutro do tego schabu robię placki choćby skały srały to robie :D :D
    Ja dziś nawet tak spoko, nie mam głodomora :D

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec mi po tygodniu trzymania 5-6 posiłków, bo dieta to chyba jeszcze nie jest (oprócz ciemnego chleba i zero cukru :p) skończyły sie pomysły na obiad :( jutro bede głodować. Na prawdę nie wiem co zrobić :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina co Ci tu doradzić? Tortilla? Mięsko pieczone? Zupa taka wiesz konkretna? Ja np. dziś schab pieczony w śmietanie z cebulą i marchewką, ziemniaczki i sałata zielona z jogurtem :D

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Tortilla! Przecież juz wczoraj o niej myślałam! Dziękiiiiii" zbawienie moje! Albo zrobię jeszcźe gnocchi... tylko, ze mi same wystarcza, a mężowi juz nie :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz czasem się na coś przydaje :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a lekarza mam prosić o paski na konkretny glukometr czy one są tzn recepty ogólne na paski w ogóle?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dziewczyny, a lekarza mam prosić o paski na konkretny glukometr czy one są tzn recepty ogólne na paski w ogóle?
    Na konkretne do Twojego glukometru :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, każdy glukometr wymaga innych pasków.

Dominika, do tej fasolki dodałam trochę swojego boczku i domowej kiełbasy, a poza tym przegląd z rozmrożonej zamrażarki, kawałek szynki wędzonej i kiełbasy szynkowej.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to wezmę że sobą :) I jeszcze chciałam Was dopytać,jaki trzeba mieć4 cukier zeby dojeść po zmierzeniu? Po obiedzie miałam 90 (przeważnie mam 100 cos) i nie wiem czy to ok czy za mało i trzeba dojesc. Martwię się bo czekam ba wizytę, jem w sumie normalnie minus słodycze i soki i waga mi spada, może kcal brakuje :/ nie chce też tego dzieciaka mojego zaglodzic :/ lepiej mi się żyło w niewiedzy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:22

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit. Przed posiłkiem powinno byc 90-110. Jak chcesz to dojadaj a jak nie masz ochoty to nie musisz. Tylko staraj sie nie robic przerw dłuższych niż 2-2,5 godziny.

Spirit lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie słyszałam, że trzeba coś dojadać. Jeśli się najadasz, to chyba nie ma sensu. A jeśli jesteś głodna, to zwiększ porcje, skoro masz taki zapas cukru, jaki brakuje ci do przekroczenia.
    O zagłodzenie dziecka bym się nie bała, o ile nie masz spadków cukrów poniżej 60. A sprawdzasz poziom ketonów z porannego moczu? Bo jeśli wychodzi dużo ketonów, to znaczy, że w diecie jest za mało węglowodanów, wtedy można trochę zwiększyć.

A dużo tych słodyczy jadłaś i dużo piłaś soków, skoro tylko rezygnacja z tych rzeczy powoduje u ciebie spadek wagi?
    Ja na początku schudłam, ale drastycznie ograniczyłam węglowodany, czyli chleb, kasze, ryż, makaron... wszystko pełnoziarniste, ale w malutkich ilościach, o słodyczach w ogóle nie było mowy. Za mało miałam tych węgli, więc wychodziły spore stężenia ketonów, więc lekarka poleciła jeść trochę więcej pełnoziarnistych produktów.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadlyscie chleb zytnie z Lidl a taki na zakwasie?

h4py1w9.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ