WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketonow paskami nie mierze bo nie mam, ale w moczu w lab nigdy nie wychodziły.

No jadlam;) prasie mleczko tu, rogalik tam, do tego kakao, sporo kcal dziennie z tego szło :P ale nie przykryłam dużo, 6kg od początku ciazy, a teraz ta masa jedzenia i jedzenie co chwilę w zasadzie mnie przerasta bo to konkretne jedzenie z warzywami a nie prasie mleczko na raz i czuje się zapchana

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadlam, ale nie z lidla, w ogole mi nie smakuje.
    a moze jutro zrobie tez racuchy? :D albo zupe meksykanska :D

ps. jutro mam gin, strasznie sie boje, co tym razem wyjdzie na wizycie :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika jadłam i nadal jadam ten chleb z lidla żytni na zakwasie. Mi smakuje i cukry po nim mam fajne. W lidlu jest też chleb żytni bio taki paczkowany. Szału nie ma w smaku, ale cukry też bardzo fajne są po nim.

Dzisiaj testowałam chleb orkiszowy na kolację - mniam mniam pyszny - cukier ok. No ale zobaczę jak będzie rano. Dla mnie wyznacznikiem, czy chleb jest ok, jest właśnie pierwsze śniadanie.

Spirit Rosolina rozumiem wasze rozterki, ale zobaczycie, jak w mig wszystko ogarniecie :)

Ja przyznam bez bicia często jem to samo. Nie chce mi się wymyślać. W domu mam bąbla 19 miesięcznego. Jak mam wenę, jestem wypoczęta, wyspana i mam więcej czasu, to staram się wymyślać. A to rzadko się zdarza zazwyczaj w weekend.W tygodniu mięcho kasza i tona warzyw do obiadu :) :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina powodzenia u gina :) Daj znać po wizycie :)

Nitka odezwij się jak się czujesz i jak dzidzia sobie radzi :) Cały czas trzymam za was kciuki :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc słodkie mamusie. Tylko nie buszować po lodówce w nocy :D :D :D

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z 86 i melduje ze nie podjadalam w nocy hihi wyjątkowo spalam ☺ Rosolina daj znać po wizycie co tam ☺
    Pytałam o chleb z Lidla bo wczoraj kupiłam zjadłam 2 dość grube kromki i 122 a rano tez spoko wiec ok a przynajmniej coś innego niż ten biedronkowy ☺ w ogóle jak się wysypiam to mam lepszy cukier rano. Tez tak macie?

h4py1w9.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was podczytuje ostatnio i chyba sobie kontrolnie zmierze dziś cukier na czczo. Na krzywej jeszcze nie byłam, dlatego czasem sprawdzam wyrywkowo.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice niestety żadnych ciekawych snów które mogłyby was rozbawić niestety ☺ a ja mam w środę 3 najważniejsze usg i tez mam pietra ☺

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bede miala chwile to Was nadrobie choc moze byc ciezko bo piszecie jak szalone widze:)
    Ja jakos czlapie po cc nawet niezle mi to idzie mleczko zavzyna sie produkowac takze sciagam i zanosze bo moj maly dalej w inkubatorze oddycha sam od wczoraj bez dodatkowego tlenu takze teraz sie wygrzewa maluszek mam nadzijee ze dzis badz jitro wkoncu go przytule:) diablo kazal odlozyc insuline i narazie cukry w normoe zobaczymy jak bedzie dalej. Takze wszystko jest na dobrej drodze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:09

Dominika89, Wiolad, milagro, marzusiax, karolyn, marie_marie22, kark, Rosolina, Elaria, Allmita, twardan, Kai lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika fajne cukry.
    Ja dzisiaj lekko zaspalam. Moj maly babelkowy najpierw obudził sie o 5 wzielam go do łóżka. On skakal i wyrabial, a ja czekalam az zasnie. Nie wiem kiedy zasnelismy razem. On nadal smacznie chrapie, a ja tymczasem idę robić śniadanko z moim orkiszowym. Mam nadzieję, ze cukier bedzie ok, bo ten chleb serio pyszny jest. A co do tłustego czwartku, to Doninika ja tak jak i Ty nie zmierze po paczku. Dietę csly czas trzymam. Cukry piękne. Jak zjem do popoludniowej kawusi, to nic sie nie stanie,a humor dzieki niemu bede miala dobry pewnie jeszczr przez dobry tydzien heheheh. Moje ulubione pączki to z czekoladą, toffi, adwkotaem, bydyniem i makiem. No nic bede musiała wybrać jednego hehe.
    Nitka piekniutki jest. Ciesze sie, ze cukry dobre u Ciebie i ze z malym tez dobrze. Kazdy kolejny dzien bedzie lepszy. Mleko ruszy tez pewnie pelns para, jak bedzie dzidzi juz przy Tobie.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awww Nitka ale slodziak <3 gratuluję jeszcze raz i zazdroszczę. Mam nadzieję ze już niedługo przytulisz Oskarka. Dzielny maluszek.I rzeczywiście czarne włoski ma.Wracaj szybko do sił kochana i ciesz się swoim skarbem :)

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze prenatalne i wizyty. Będzie dobrze :)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z dziewczyn chyba Kai napisała, ze to wszystko nie jest takie proste z dzieckiem, jak sie wydaje. Masz całkowita racje, ze nie jest, ale z czasem bedzie lżej. Dla mnie tez nie bylo mimo iz dziecko 1 bardzo wyczekiwane po wczesniejszym poronieniu. Myślałam ze to takie łatwe bedzie, ze wystarczy kochać i już. Mimo iz kochalam od momentu zrobienia testu, to zalochalam sie dopiero trochę czasu po narodzinach. A poczatek to, jak teraz na to spojrze to byly mechanizmy, ktorych sie uczylam. Bylo mi bardzo ciezko, bo myslalam ze cos ze mna jest nie tak, jednak jak porozmawialam z przyjaciółka, to okazalo się, ze u niej podobnie bylo. Zrobilo mi sie lżej i jaks łatwiej. Polecam do zagladniecia na superstylerblog.pl. Fajne wpisy odnosnie macierzynstwa baby blusa w szczególności dla pierwszych mam, ale nie tylko.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro za jakies 2 tygodnie może i Ty sie pochwalisz.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai jeżeli ni Ty to pisalas, to z góry przeprasz. Tyle akrobiemy, ze nie chce mi sie szukać która z nas.

74dix1hpmwypzcju.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Milagro za jakies 2 tygodnie może i Ty sie pochwalisz.
    Ha ha no nie niech jeszcze moja dziedziczka z miesiąc w brzuchu posiedzi :D Termin mam na 13 marca dopiero ;) chociaż nie ukrywam że już bym ja chętnie prztulila ale 5 lat na nią czekałam to poczekam jeszcze ten miesiąc ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ale slooodziak. Super ze juz tak sam sobie radzi. Dochodz do siebie bo zaraz bedziesz wiekszosc dnia na raczkach z mlodziencem hehe ;-)

Ja tez dołączam sie do dziewczyn ktore mają dzis wizyte. Pewnie bez usg bo mialam ostatnio ale zawsze sprawdzi jak szyjka i te sprawy.

I nie piszcie o tych pączkach bo mi jezyk ucieka same wiecie gdzie ;-) Ja najbardziej lubie z takim kremem kokosowym mmmmmm....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:22

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszemy o tych pączkach ciągle i jakbym miała to bym się zamknęła w szafie i go zjadła, dobrze że mam sklep daleko.... :D A tak idę na drugie śniadanie bo mi w brzuchu burczy, a poza tym mam nawrót ciążowych mdłości. Ponad 4 miesiące się męczyłam i dziś znów to samo MASAKRA ja nie chce... :(

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, cudny :) I żadne chyba, jak imię spasowało to niech już zostanie, bo jeszcze się rozmyślicie ;)

Kurcze, a ja w sumie już 14 tygodni na diecie jestem... Masakra :/ Dziś mi wyszły ketony w moczu, a cukier niby 78, chociaż jakby odjąć te 8 które glukometr zawyża to 70, więc tak na styk.

Wczoraj wieczorem zauważyłam, że brzuch jeszcze bardziej opadł, już prawie 2 ręce mogę włożyć między niego a piersi... Także otworzyłam dziś wiesiołka+liście malin i zaczynam kurację, jakby czasem to opadanie coś miało znaczyć :P Chociaż nie powiem, że liczymy na marcową księżniczkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ