WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:59

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chciała sprawdzić jak to jest po porodzie hihi ☺ ale jeszcze około 80 dni i przytule tego małego Babelka ach rozmarzylam się ☺ chyba mam dziś przypływ instynktu macierzyńskiego.Jestem normalnie tak szczęśliwa ze aż mnie nosi hihi. Tyle starań i lez a teraz Malutka w brzuszku się wierci. Nie wiem czy można kochać za mocno ale chyba mi to grozi ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i rozmyslam co tu dziś ze sobą zrobic. Mój (nie)mąż jest dziś w pracy do późnego wieczora a ja sama samiutka. Ehhh...
    Wymyśliłam ze zamowie sobie jakiś fajny materiał i obszyje poduszki bo mi przyszedł narożnik i mi sie kolor nie podoba. No ale na dziś mi tego nie przysla... :-(
    A tak w ogóle to Wam tez tak brakuje pracy??? Czy tylko ja jestem nienormalna :-)

96xftgp.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Dominika. To jest nałóg ;-) nawet jak Ci nie będą kazali to i tak będziesz chciała zmierzyć czy Ci przeszło czy nie. ;-)
    Tak wogole to nie wyobrażam sobie dnia jak wstaję rano i piję kawę i nie mierze cukru, albo lepiej... zjadam sobie do tej kawki cos słodkiego i to bedzie moje śniadanie :-)
    Ja nie wyobrażam sobie dnia, że wstaje i piję kawę! Od 3 miesięcy nie miałam kawy w ustach, bo bez mleka się nie chwycę, a mleko mi nie siada. A jak by był jeszcze pączuś do tego - OMG obśliniłam klawiaturę
    4016.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 10:19

Dominika89, milagro lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka pracy zawodowej w ogóle mi nie brakuje, ale tak żeby coś porobić to tak. Poukladala bym w szafie ale nie wejdę na drabinę bo na mnie mąż krzyczy ☺ a tak to siedzę w necie i szukam sukienki na ślub brata bo mam za 3 tygodnie i musze jakoś brzuch w nią włożyć hihi.
    Marzusiax ja też nie pije kawki, ale taka z mleczkiem i paczek z róża. Ja to mówią dzieci CHCEM !

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, gratulacje! Maluszek napewno zaraz załapie oddychanie, już duży facet z niego, jeszcze chwilka i będziecie się tulić!

Dominika, weź Ty się lepiej już kobieto nie kładź spać jak takie sny masz :D

Ja kawy normalnej nie piję, ale bardzo lubię inkę. Jak mi powiedziała dietetyczka, że nie można to się załamałam, ale ostatnio znlazłam Anatola najzwyklejszego, na składzie tylko te wszystkie "trawy", bez burakowego słodzika. Piję sobie od tygodnia i cukry normalne, jakbym piła wodę albo herbatę zwykłą, więc chyba faktycznie jest spoko.

Ja z małopolskiego, ale w Krakowie będę rodzić, więc też mnie do cukrowo-smogowych mam można zaliczyć :P

Wczoraj niestety załapałam się na końcówkę, ale trafiłam na Kuchni+ na program "Siostry Hemsley". Trafiłam na udka kurczaka pieczone w panierce z mielonych migdałów i ciastka imbirowe też z mąki migdałowej. Muszę sprawdzić czy nie ma w sieci więcej ich przepisów, bo te na które się załapałam były bardzo zdrowe i tak wyglądały, że miałam ochotę telewizor wylizać :D

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła pączka z różą... Nawet ostatnio szukałam już na tłusty czwartek przepisów na zdrowe pączki :D

Po porodzie ja mam zalecenia - mierzyć 2h po posiłkach i na czczo przez 7 dni. Jak cukry będą ok to po 12tyg krzywa, jak nie to mierzyć cały czas przez te 12 tyg do krzywej.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, a ja wyśle męża po pączki gdzieś na starym mieście w Krakowie są takie pyszne kiedyś mi kupił i nie zamierzam mierzyć cukru, w nosie to mam :D Najwyżej będę przez kilka godzin chodzić po mieście hehe :D

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jak kawa ale pączki ;) mmmmm ale bym zjadła, a zaraz chyba tlusty czwartek ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro 23 lutego tłusty czwartek, a 25 mam wesele brata i schowam glukometr na te dwa dni hihi :D:D Życie... :D

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to juz koncowka ciazy bedzie moze sie skusze na jednego ;)

hchys65g0858ajku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że będę jeszcze w 2paku, a nie np w szpitalu, bo mi pewnie nie dadzą pączala żadnego (nawet niedietycznego) :( A mąż mi bardziej pilnuje diety niż ja sama, więc nie przywiezie :/
    Np zjadłam ostatnio pół paczki żelek. Syn chciał, otworzyłam mu i dałam jednego, jemu nie smakowało to zjadłam. No i jakoś tak samo poszło... Mąż przyjeżdża do domu, zobaczył otwarte żelki i pyta kto zjadł. Powiedziałam, że ja i dostałam zjebkę, że mu dziecko truję O.o

• milagro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Kark moj tez zawsze na mnie krzywo patrzy jak cos skubne słodkiego, nic nie mowi, ale sam jego wzrok juz mowi za siebie :D :D Na poczatku to nawet pytal sie mnie czy nie bedzie mi przeszkadzalo jak zje przy mnie cos czego ja nie moge.

Justice lubi tę wiadomość

hchys65g0858ajku.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to mój mąż jest Kochany i jak zjem coś niedozwolonego to patrzy na mnie i pyta Smakowało? Tak to super, chodz się przytul hihi :D Ale on widzi, że jem, pilnuje, a mimo to nie przekraczam, chudne, więc na mnie krzywo nie patrzy :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:00

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice mój prawie zemdlał jak mu chciałam zmierzyc cukier więc też nie podskakuje hehe :D Ja mu powiedziałam, że jak będzie mi dokuczał to zero słodyczy i alkoholu i będzie jadł ryż którego nienawidzi. Ale on jest strasznie za mną i nie dokucza :D

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam spagetti... Boze jakie pyszne mmmm....
    Troche sie martwie o cukry, niby makaron razowy, sos zrobiłam sama z Waszych przepisów ale ilość byla chyba troche przesadzona hehehe. No nic, zobaczymy ;-)

Moj tez zawsze sie na mnie patrzy jak cos skubie. Zawsze wie kiedy cos probuje uszczypnac i pojawia sie znikąd. Kiedys schowalam w chlebaku słodką rurkę i po cichu poszlam ją podgryzc, tylko otworzylam chlebak i wyciągnęłam słodkości a on już stoi mi za plecami. No ma jakiś szósty zmysł jak Boga kocham hehehe ;-)

Dominika89, marzusiax, Elaria lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu Lidl nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej hihi. Nie chce mi się jechać, a w lodówce lekki wiatr już hula... :D
    Kredka do 140 nie dobijesz mówię Ci :D Surówka była?

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surówka do spagetti??? Nieeee ;-)
    Po godzinie 98... podejrzane. Zmierze jeszcze za pol godzinki ;-)

Dominika. Ja sie jutro wybiore do Lidla bo i spodnie ciążowe mają byc i ubranka i pościel. Moze coś pokupuje :-)

96xftgp.png
‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ