X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bo to pewnie typ ktory się odchudza w ciazy, a dzięki cukrzycy nikt glowy nie suszy ze nie wolno wkońcu to DIETA

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Mandragora84 Debiutantka

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cukier na czczo zawsze jest w okolicy 60, ale po śniadaniu, nawet bardzo lekkim pow. 130, więc niestety od tygodnia insulina, chociaż broniłam się rękami i nogami. Myślałam, że dietą wszystko wyrównam, niestety nic z tego...

Mandragora84
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ale to jest chore. Ja przy 100 po posilku dojadam bo jestem głodna i nie rozumiem takiego czegoś...
    Mandragora strasznie duży skok od na czczo do pi śniadaniu. Ja przeważnie 80 kilka a po śniadaniu max 110. Ty masz skok aż 70 jednostek. I w ogóle 60 na czczo to strasznie mało. Niby norma od 60 ale slyzalam ze powinno być od 70 a dziś Kredka dostała info ze najlepiej 80 pare. Bo skok o 70 jednostek jest masakryczne. Nigdy tak nie miałam. Ja bym się zastanowiła nad tym na czczo. Diabetolog nic nie mówił?

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo odchudzania w ciazy nie ogarniesz :P a to częste ostatnio :/

2017 #1
    2019 #2
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantdragora a jak ketony? mierzysz?

No i jak wygląda i kiedy jesz ostatni posilek?

U mnie diabetolog mówi, że na czczo i w nocy nie niżej niz 60.
    Na moje 69 mówił, że jest ok.
    Ja mam troszkę inaczej jak Wy czesto przy cukrach 90 jestem najedzona dopiero jak spada poniżej 85/80 zaczynam być głodna.

q5Anp2.pngT2kLp2.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, no właśnie jutro idę do szpitala, bo diabetolog nie podobają się takie skoki...najgorzej, że w środku dnia (przy diecie cukrzycowej) mam np 142 przed jedzeniem, a godz po już 80 i w sumie nie wiadomo dlaczego. A przy takich skokach hemoglobina glikowana to zaledwie 4.0.

Mandragora84
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupota. Ja byłam gruba jestem gruba i liczyłam się z tym ze w ciazy będę jeszcze grubsza a tu miła niespodzianka. Ale nawet przez głowę mi nie przeszło ze mam się odchudzać. Nie wiem na ile to zasługa diety a ile metabolizmu bo nie trzymam się aż tak ściśle diety a tu ciągle 8kg w dół. Ale może grubaski tak mają hihi ☺

Mandragora84, Wiolad lubią tę wiadomość

h4py1w9.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn o dziwo ketony w normie, ale mierzę cały czas przed wizytą u diabetolog. Co do diety to dostałam całą listę tego co mogę i w jakich ilościach. Jak byłam ostatnio w szpitalu, to tamta diabetolog ułożyła mi godzinowy plan żywieniowy ;) i ostatni posiłek mam zjeść o 21.30.

Mandragora84
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora w Twoim przypadku chyba szczegółowa diagnoza jest konieczna bo to faktycznie nie normalne. Ale nie martw się będzie dobrze ☺
    Tak Karolyn rozumiem. Każdy ma inny prog tolerancji cukru hihi ale ważniejsze są skoki. Jeśli przed jedzeniem i po różnica jest max 40-50 to jest podobno ok i tyle powinno max być ☺

h4py1w9.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja też nie należę do szczypiorków. Teraz 7 miesiąc i też 8 kg w dół. Najgorzej, że co wizyta u gin (co 2 tyg.), ok 0,5 kg mniej. Podobno to nie jest za dobre...ale póki morfologia jest dobra i dzidzia prawidłowo się rozwija, nie musimy siać paniki...;)

Dominika89 lubi tę wiadomość

Mandragora84
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Głupota. Ja byłam gruba jestem gruba i liczyłam się z tym ze w ciazy będę jeszcze grubsza a tu miła niespodzianka. Ale nawet przez głowę mi nie przeszło ze mam się odchudzać. Nie wiem na ile to zasługa diety a ile metabolizmu bo nie trzymam się aż tak ściśle diety a tu ciągle 8kg w dół. Ale może grubaski tak mają hihi ☺
    Ja super szczupła też nie byłam i wchodząc na wagę mruczalam pod nosem ba początku do siebie ale w życiu by mi nie przyszło do glowy się odchudzać. Żaden deal dla mnie być szczupka łaska z chorym dzieckiem...:/

Mandragora84, Wiolad lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie odchudzania to ja dzis pol nocy nke przespalam. Tak sie przejelam. Wczoraj na fb na grupie Marcoweczki 2017 laska wstawila foto ze szpitala. Juz wam wczesniej o niej posalam ze zamawiala zarcie dietetyczne do szpitala. A jest na dokarmianiu, bo dzieciaczek jest bardzo maly. Ona jest w 34 tc a dziecko teraz ledwo dokarmili kroplowką do 1800 g. A ona fotkę wrzucila w jakichś sexi ciuszkach, staniczek i legginsy jakies rozowe obcisle, brzucha zero. ZERO dziewczyny nie ma wogole. Jaakby w ciazy nie byla. Cycki na wierzchu i na szpitalnym lozku sie wypina. No masakra, tak mi tej kruszynki szkoda, calą noc myślałam o tym dziecku, przeciez ono jest glodne :-(

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora ja to samo 7 miesiąc i 8kg ☺ ale mój gin i diabetolog mówią ze póki dziecko się super rozwija to ich moja waga nie interesuje. Tyle że ja ostatnio stoję z wagą, ale de facto chudne bo przecież dziecko rośnie ☺

Mandragora84 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka takich ludzi powinni na łeb leczyć serio. Ja dziś byłam długo na tych badaniach i lecialam do domu bo wiedziałam że muszę zjeść bo malutka głodna a gdzie tu katering dietetyczny. To to chyba ameby bez mózgu. Nie trzeba tyc jak wieloryb ale katering? Serio? Super fit mama tylko dziecko biedne.

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niestety potem też będzie głodne bo zanim obiad dostanie będzie musiało czekać aż lakier na paznokciach wyschnie... nie wszyscy powinni mieć dzieci.

Ogólnie ostatnio rozmawiałam z mężem o tym ze ciaza to ciężki stan (mi Jon stop coś się dzieje) i se jak ktos nie chce dziecka to horror - nic człowiekowi nie wolno, wiecznie coś, wieczne badania itp. I ze powinni dawać medale tym którzy wpadli ale wzięli się w garść i robią wszystko dla dobra dziecka mimo że się nie spodziewali, bo wiadomo jak ktos się stara to raczej chociaż mniej-więcej wie ba co się pisze

Dominika89, Mandragora84 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • milagro Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do wózka to my kupiliśmy joolz Earth.
    Ja mam wrażenie ze ostatnio mi cukru spadają na czczo mam ok 70 a po posiłkach 90-100 a czasem nawet mniej. Staram się jeść dużo a i tak zaraz jestem głodna. Chyba mój organizm magazynuje kalorie do porodu :D
    Mandragora wydaje mi się ze 21.30 to wcześnie na ostatni posiłek. Niektóre dziewczyny jeszcze w nocy wstają i posiadają żeby właśnie takich skoków nie było.
    Kredka ta dziewczyna o której piszesz to tragedia. W ciąży na pierwszym miejscu jest dobro dziecka. Można o siebie dbać ale bez przesady nie kosztem malucha.Mnie to krew zalewa jak słyszę takie historie bo jest tyle kobiet które chciałyby być w ciąży a nie mogą i napewno bardziej dbaly by o to dziecko. A taka lansiara myśli tylko o sobie i o wyglądzie. Żal mi tego dzieciątka.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I idę w zakład, że karmic piersią dobrowolnie nie będzie bo przecież jej cyce opadną w dół i straca jędrność. MASAKRA! Kiedyś byłam na oddziale na badaniach i była laska w ciąży i chodziła palić. Rozumiecie to? PALIĆ! Myślałam że ją utłukę. Ja się staram robię wszystko a ta sobie co godzinę na fajka.

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:05

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka co za walnięta laska. Niestety takich nie brakuje. Szkoda tylko maluszka. Kurczę 80 na czczo hmmmm u mnie ciężko by było. Ja nawet jak coś zjem o 24, to cukier i tak poniżej.
    105 po posiłku, to przecież głodzenie się.

Karolyn mi ketony z pasków wychodziły jak jadłam za wcześnie. Zaczęłam jeść o 22, a niekiedy nawet w nocy i ketonów nie ma. Co dziwne u diab. nigdy ketony mi nie wyszły.
    Fajny brzusio. U mnie tez 4+ :)

Milagro może już Twój organizm na poród się szykuje stąd unormowanie cukrów :)

Mandragora rzeczywiście masz duże skoki, ale nie ma się co załamywać specjaliści popracują nad Tobą i będzie dobrze. A w którym tyg. jesteś?

Ja mam bebeto holland po starszym. A fotelik będziemy kupować chyba cybex aton Q + BAZA

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:05

‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ