X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bo to pewnie typ ktory się odchudza w ciazy, a dzięki cukrzycy nikt glowy nie suszy ze nie wolno wkońcu to DIETA

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Mandragora84 Debiutantka

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cukier na czczo zawsze jest w okolicy 60, ale po śniadaniu, nawet bardzo lekkim pow. 130, więc niestety od tygodnia insulina, chociaż broniłam się rękami i nogami. Myślałam, że dietą wszystko wyrównam, niestety nic z tego...

Mandragora84
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ale to jest chore. Ja przy 100 po posilku dojadam bo jestem głodna i nie rozumiem takiego czegoś...
    Mandragora strasznie duży skok od na czczo do pi śniadaniu. Ja przeważnie 80 kilka a po śniadaniu max 110. Ty masz skok aż 70 jednostek. I w ogóle 60 na czczo to strasznie mało. Niby norma od 60 ale slyzalam ze powinno być od 70 a dziś Kredka dostała info ze najlepiej 80 pare. Bo skok o 70 jednostek jest masakryczne. Nigdy tak nie miałam. Ja bym się zastanowiła nad tym na czczo. Diabetolog nic nie mówił?

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo odchudzania w ciazy nie ogarniesz :P a to częste ostatnio :/

2017 #1
    2019 #2
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantdragora a jak ketony? mierzysz?

No i jak wygląda i kiedy jesz ostatni posilek?

U mnie diabetolog mówi, że na czczo i w nocy nie niżej niz 60.
    Na moje 69 mówił, że jest ok.
    Ja mam troszkę inaczej jak Wy czesto przy cukrach 90 jestem najedzona dopiero jak spada poniżej 85/80 zaczynam być głodna.

q5Anp2.pngT2kLp2.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, no właśnie jutro idę do szpitala, bo diabetolog nie podobają się takie skoki...najgorzej, że w środku dnia (przy diecie cukrzycowej) mam np 142 przed jedzeniem, a godz po już 80 i w sumie nie wiadomo dlaczego. A przy takich skokach hemoglobina glikowana to zaledwie 4.0.

Mandragora84
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupota. Ja byłam gruba jestem gruba i liczyłam się z tym ze w ciazy będę jeszcze grubsza a tu miła niespodzianka. Ale nawet przez głowę mi nie przeszło ze mam się odchudzać. Nie wiem na ile to zasługa diety a ile metabolizmu bo nie trzymam się aż tak ściśle diety a tu ciągle 8kg w dół. Ale może grubaski tak mają hihi ☺

Mandragora84, Wiolad lubią tę wiadomość

h4py1w9.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn o dziwo ketony w normie, ale mierzę cały czas przed wizytą u diabetolog. Co do diety to dostałam całą listę tego co mogę i w jakich ilościach. Jak byłam ostatnio w szpitalu, to tamta diabetolog ułożyła mi godzinowy plan żywieniowy ;) i ostatni posiłek mam zjeść o 21.30.

Mandragora84
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora w Twoim przypadku chyba szczegółowa diagnoza jest konieczna bo to faktycznie nie normalne. Ale nie martw się będzie dobrze ☺
    Tak Karolyn rozumiem. Każdy ma inny prog tolerancji cukru hihi ale ważniejsze są skoki. Jeśli przed jedzeniem i po różnica jest max 40-50 to jest podobno ok i tyle powinno max być ☺

h4py1w9.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja też nie należę do szczypiorków. Teraz 7 miesiąc i też 8 kg w dół. Najgorzej, że co wizyta u gin (co 2 tyg.), ok 0,5 kg mniej. Podobno to nie jest za dobre...ale póki morfologia jest dobra i dzidzia prawidłowo się rozwija, nie musimy siać paniki...;)

Dominika89 lubi tę wiadomość

Mandragora84
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Głupota. Ja byłam gruba jestem gruba i liczyłam się z tym ze w ciazy będę jeszcze grubsza a tu miła niespodzianka. Ale nawet przez głowę mi nie przeszło ze mam się odchudzać. Nie wiem na ile to zasługa diety a ile metabolizmu bo nie trzymam się aż tak ściśle diety a tu ciągle 8kg w dół. Ale może grubaski tak mają hihi ☺
    Ja super szczupła też nie byłam i wchodząc na wagę mruczalam pod nosem ba początku do siebie ale w życiu by mi nie przyszło do glowy się odchudzać. Żaden deal dla mnie być szczupka łaska z chorym dzieckiem...:/

Mandragora84, Wiolad lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie odchudzania to ja dzis pol nocy nke przespalam. Tak sie przejelam. Wczoraj na fb na grupie Marcoweczki 2017 laska wstawila foto ze szpitala. Juz wam wczesniej o niej posalam ze zamawiala zarcie dietetyczne do szpitala. A jest na dokarmianiu, bo dzieciaczek jest bardzo maly. Ona jest w 34 tc a dziecko teraz ledwo dokarmili kroplowką do 1800 g. A ona fotkę wrzucila w jakichś sexi ciuszkach, staniczek i legginsy jakies rozowe obcisle, brzucha zero. ZERO dziewczyny nie ma wogole. Jaakby w ciazy nie byla. Cycki na wierzchu i na szpitalnym lozku sie wypina. No masakra, tak mi tej kruszynki szkoda, calą noc myślałam o tym dziecku, przeciez ono jest glodne :-(

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora ja to samo 7 miesiąc i 8kg ☺ ale mój gin i diabetolog mówią ze póki dziecko się super rozwija to ich moja waga nie interesuje. Tyle że ja ostatnio stoję z wagą, ale de facto chudne bo przecież dziecko rośnie ☺

Mandragora84 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka takich ludzi powinni na łeb leczyć serio. Ja dziś byłam długo na tych badaniach i lecialam do domu bo wiedziałam że muszę zjeść bo malutka głodna a gdzie tu katering dietetyczny. To to chyba ameby bez mózgu. Nie trzeba tyc jak wieloryb ale katering? Serio? Super fit mama tylko dziecko biedne.

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niestety potem też będzie głodne bo zanim obiad dostanie będzie musiało czekać aż lakier na paznokciach wyschnie... nie wszyscy powinni mieć dzieci.

Ogólnie ostatnio rozmawiałam z mężem o tym ze ciaza to ciężki stan (mi Jon stop coś się dzieje) i se jak ktos nie chce dziecka to horror - nic człowiekowi nie wolno, wiecznie coś, wieczne badania itp. I ze powinni dawać medale tym którzy wpadli ale wzięli się w garść i robią wszystko dla dobra dziecka mimo że się nie spodziewali, bo wiadomo jak ktos się stara to raczej chociaż mniej-więcej wie ba co się pisze

Dominika89, Mandragora84 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • milagro Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do wózka to my kupiliśmy joolz Earth.
    Ja mam wrażenie ze ostatnio mi cukru spadają na czczo mam ok 70 a po posiłkach 90-100 a czasem nawet mniej. Staram się jeść dużo a i tak zaraz jestem głodna. Chyba mój organizm magazynuje kalorie do porodu :D
    Mandragora wydaje mi się ze 21.30 to wcześnie na ostatni posiłek. Niektóre dziewczyny jeszcze w nocy wstają i posiadają żeby właśnie takich skoków nie było.
    Kredka ta dziewczyna o której piszesz to tragedia. W ciąży na pierwszym miejscu jest dobro dziecka. Można o siebie dbać ale bez przesady nie kosztem malucha.Mnie to krew zalewa jak słyszę takie historie bo jest tyle kobiet które chciałyby być w ciąży a nie mogą i napewno bardziej dbaly by o to dziecko. A taka lansiara myśli tylko o sobie i o wyglądzie. Żal mi tego dzieciątka.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I idę w zakład, że karmic piersią dobrowolnie nie będzie bo przecież jej cyce opadną w dół i straca jędrność. MASAKRA! Kiedyś byłam na oddziale na badaniach i była laska w ciąży i chodziła palić. Rozumiecie to? PALIĆ! Myślałam że ją utłukę. Ja się staram robię wszystko a ta sobie co godzinę na fajka.

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:05

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka co za walnięta laska. Niestety takich nie brakuje. Szkoda tylko maluszka. Kurczę 80 na czczo hmmmm u mnie ciężko by było. Ja nawet jak coś zjem o 24, to cukier i tak poniżej.
    105 po posiłku, to przecież głodzenie się.

Karolyn mi ketony z pasków wychodziły jak jadłam za wcześnie. Zaczęłam jeść o 22, a niekiedy nawet w nocy i ketonów nie ma. Co dziwne u diab. nigdy ketony mi nie wyszły.
    Fajny brzusio. U mnie tez 4+ :)

Milagro może już Twój organizm na poród się szykuje stąd unormowanie cukrów :)

Mandragora rzeczywiście masz duże skoki, ale nie ma się co załamywać specjaliści popracują nad Tobą i będzie dobrze. A w którym tyg. jesteś?

Ja mam bebeto holland po starszym. A fotelik będziemy kupować chyba cybex aton Q + BAZA

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:05

‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ