Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika89 wrote:I idę w zakład, że karmic piersią dobrowolnie nie będzie bo przecież jej cyce opadną w dół i straca jędrność. MASAKRA! Kiedyś byłam na oddziale na badaniach i była laska w ciąży i chodziła palić. Rozumiecie to? PALIĆ! Myślałam że ją utłukę. Ja się staram robię wszystko a ta sobie co godzinę na fajka.
Justice no widzisz, to super. Mówiłam, że jest okMyślę, że niejedna dziewczyna by się skusiła heheheh. Chociaż jak ktoś jest dobrowolnie na diecie, to chyba jest inaczej. Nie ma czegoś takiego w głowie, że nie może czegoś zjeść. I nie ma odpowiedzialności, że komuś tym może zrobić krzywdę.
-
Milagro, moja diabetolog (i ta w szpitalu) powiedziały, że ostatni posiłek bezwzględnie powinien być do 22.00, bo później wahania cukrów mogą być większe, a zjadane kalorie niepotrzebnie się odkładają w tłuszczyku, poza tym podobno za bardzo to obciąża trzustkę...eh sama nie wiem...ręce mi już opadają...czasami jest ok jak zjem posiłek zgodny z wytycznymi lekarki, a czasami skoki, że hoho... Zobaczymy, co mi powiedzą teraz w szpitalu...ale powiem Wam, że jestem już tym zmęczona...ja to tam pikuś, ale boję się o moją malutką...
Wiolad, mam taką nadzieję...teraz jestem w 27 tc, cukrzycę wykryto mi w 20 tc, bo u mnie w rodzinie jest cukrzyca typu 2 i moja gin stwierdziła, że lepiej, ze względu na możliwość obciążenia genetycznego, szybciej badania zrobić, no i nie pomyliła się...
Mandragora84 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice o matko tyle chleba i to na I śniadanie!!!!!!!!!!!!!!! Moja np. mówiła, żeby nie przekraczać 75g . Co diabetolog, to opinia. Ja w sumie też robię według siebie. Jeżeli ketony nie wychodzą, dzidzia rośnie i wyniki badań są dobre, to znaczy, że dobrze się prowadzimy:D:D:D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice ja np chleba w ogóle nie jem, od początku ciązy mnie odrzuca, wymioty, mdłości i wszystko, co chcesz...ale w zamian wazę (3 kromeczki na pierwsze śniadanie i 3 na 1 kolację), albo porcję kaszy gryczanej (w szpitalu dostałam taki fajny miernik). Co do insuliny, to przez te poranne skoki ostatnio diabetolog kazała mi brać 2 do 4 jednostek przed posiłkiem (w zależności, jaki będzie cukier startowy). Co do jedzenia to też jem sporo białka, jajek, nabiału (choć nabiał STRASZNIE podnosi cukier, niestety), chudej wędliny i warzywa, warzywa, warzywa, czasami jakiś owoc, ale to na ćwiartki muszę dzielić, bo fruktoza też niemiłosiernie podnosi glukozę...Mandragora84
-
Super macie te brzuszki! Mi chyba jeszcze nic nie widać, moze jakis 1 cm więcej. Na "diecie" schudłam 1 kg, ale widzę, ze zaczynam przybierać. Tak w ogole, to trzymacie sie tych rozpisek ile czego i kiedy można? Bo ja nie
I Wiecie co.... zgrzeszyłam i to mocno... zjadłam obiad, ale podzieliłam go na dwie części.. zupa pomidorowa z makaronem, a godzinę pózniej... pulpeciki z........ frytkami i trochę ketchupu. Za godzinę sie przekonam co najlepszego narobiłam, ale miałam taka ogromna ochotę, ze poprostu musiałam.doszłam do wniosku, ze do wczesnego popołudnia mam ochotę na słone, a wieczorem ciągnie mnie do słodkiego. Strasznie bym chciała zjeść jakas właśnie czekoladkę kinder bueno.
-
Rosolina ja się trzymam tego, że mam jeść co 2 godziny bo jestem głodna hihi
a tak to dużo warzyw i staram się tam różne rzeczy żeby jeść wszystko co mi potrzebne
I mam tak samo więc do południ wcinam orzeszki ziemne słone mi nie podnoszą w ogóle cukru, a po południu czekam na pomiar po obiedzie i czasem coś skubnę słodkiego, albo na podwieczorek z pomarańczą i herbatnikami jadę -
nick nieaktualnyDominika, najwyżej weźmiesz sobie zzo i będzie fajnie
Naprawdę pomaga, jak dostałam to wogóle pleców nie czułam
Chociaż żałuję, że na tamtej porodówce nie mieli tensu, bo jest mniej inwazyjny niż znieczulenie, a podobno na krzyżowe bóle działa super.
Kredka, dlatego ja nawet na facebooka na marzec się nie zapisuję, bo co ktoś opowiada, to tam są jakieś nienormalne te dziewczyny...
Ja się stosowałam do diety ustalonej przez dietetyczkę 2 tygodnie i wtedy miałam najgorsze cukry. Bo czasami mam ochotę zjeść np same warzywa na śniadanie, bez chleba i co, mam w siebie coś wmuszać?
Kurcze, strasznie nisko cukier na czczo 60. Miałam takie w ciąży z synem (bez cukrzycy) i jakbym wiedziała to co teraz, to bym jadła cokolwiek na noc, chociaż minimalną kolacyjkę.
Rosolina, ja często jem frytki, ale z piekarnika, dla mojego cukru nie ma różnicy czy ziemniaki na parze czy frytki czy ryż brązowy na twardo. Może u Ciebie też będzie malutko mimo ketchupu i będziesz przynajmniej wiedzieć, ze możesz sobie na to pozwolić