X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    I idę w zakład, że karmic piersią dobrowolnie nie będzie bo przecież jej cyce opadną w dół i straca jędrność. MASAKRA! Kiedyś byłam na oddziale na badaniach i była laska w ciąży i chodziła palić. Rozumiecie to? PALIĆ! Myślałam że ją utłukę. Ja się staram robię wszystko a ta sobie co godzinę na fajka.
    Szczerze to nie mogę patrzeć na kobiety w ciąży palące. Jak byłam latem koleżankę odwiedzić w szpitalu, bo urodziła, to przed szpitalem paliła taka laska z dużym brzuchem wrrrrrrrrr

Justice no widzisz, to super. Mówiłam, że jest ok :) Myślę, że niejedna dziewczyna by się skusiła heheheh. Chociaż jak ktoś jest dobrowolnie na diecie, to chyba jest inaczej. Nie ma czegoś takiego w głowie, że nie może czegoś zjeść. I nie ma odpowiedzialności, że komuś tym może zrobić krzywdę.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka nieźle działa na Ciebie ta położna heheheheh

74dix1hpmwypzcju.png
  • Mandragora84 Debiutantka

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro, moja diabetolog (i ta w szpitalu) powiedziały, że ostatni posiłek bezwzględnie powinien być do 22.00, bo później wahania cukrów mogą być większe, a zjadane kalorie niepotrzebnie się odkładają w tłuszczyku, poza tym podobno za bardzo to obciąża trzustkę...eh sama nie wiem...ręce mi już opadają...czasami jest ok jak zjem posiłek zgodny z wytycznymi lekarki, a czasami skoki, że hoho... Zobaczymy, co mi powiedzą teraz w szpitalu...ale powiem Wam, że jestem już tym zmęczona...ja to tam pikuś, ale boję się o moją malutką...:(
    Wiolad, mam taką nadzieję...teraz jestem w 27 tc, cukrzycę wykryto mi w 20 tc, bo u mnie w rodzinie jest cukrzyca typu 2 i moja gin stwierdziła, że lepiej, ze względu na możliwość obciążenia genetycznego, szybciej badania zrobić, no i nie pomyliła się...

Mandragora84
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam znów hemoglobinę i zobacze co tam u mnie słychać i jak moja dieta hihi :) a jutro gin i się boję troszkę jak zawsze :) Już się nie mogę doczekać wyników badań :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam właśnie jakiejś inspiracji na pomysłowy tort dla córci na urodziny, żeby w środku było coś jeszcze (cukierki, galaretka, owoce?). Wpisałam "tort niespodzianka" i wyskoczyło coś idealnie dla nas XD
    b1a82aa78e583fc6med.jpg

Wiolad lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice o matko tyle chleba i to na I śniadanie!!!!!!!!!!!!!!! Moja np. mówiła, żeby nie przekraczać 75g . Co diabetolog, to opinia. Ja w sumie też robię według siebie. Jeżeli ketony nie wychodzą, dzidzia rośnie i wyniki badań są dobre, to znaczy, że dobrze się prowadzimy:D:D:D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark chcesz żebym obśliniła monitor? :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 13:48

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jesteś wstrętna.......

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd3af6029601.jpg

A to ja w dwupaku. Twarz dziś nie wyjściowa więc zakryta hihi :D Zainspirowała mnie Karolyn :D

karolyn, Kredka123, kark, milagro, Wiolad, Mandragora84, Elaria, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:06

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa ale mam slinotok... zeżre ten tort po porodzie jak nic ;-)

Dominikaaaa jaka laska z Ciebie...!!! No szok. A Ty tu marudzisz ze wazysz za duzo, zlituj sie kobieto. Na prawde fantastycznie wygladasz ;-)

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Mandragora84 Debiutantka

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja np chleba w ogóle nie jem, od początku ciązy mnie odrzuca, wymioty, mdłości i wszystko, co chcesz...ale w zamian wazę (3 kromeczki na pierwsze śniadanie i 3 na 1 kolację), albo porcję kaszy gryczanej (w szpitalu dostałam taki fajny miernik). Co do insuliny, to przez te poranne skoki ostatnio diabetolog kazała mi brać 2 do 4 jednostek przed posiłkiem (w zależności, jaki będzie cukier startowy). Co do jedzenia to też jem sporo białka, jajek, nabiału (choć nabiał STRASZNIE podnosi cukier, niestety), chudej wędliny i warzywa, warzywa, warzywa, czasami jakiś owoc, ale to na ćwiartki muszę dzielić, bo fruktoza też niemiłosiernie podnosi glukozę...

Mandragora84
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka dasz wiarę że mam prawie 85kg na liczniku? :D

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie te brzuszki! Mi chyba jeszcze nic nie widać, moze jakis 1 cm więcej. Na "diecie" schudłam 1 kg, ale widzę, ze zaczynam przybierać. Tak w ogole, to trzymacie sie tych rozpisek ile czego i kiedy można? Bo ja nie :(

I Wiecie co.... zgrzeszyłam i to mocno... zjadłam obiad, ale podzieliłam go na dwie części.. zupa pomidorowa z makaronem, a godzinę pózniej... pulpeciki z........ frytkami i trochę ketchupu. Za godzinę sie przekonam co najlepszego narobiłam, ale miałam taka ogromna ochotę, ze poprostu musiałam. :( doszłam do wniosku, ze do wczesnego popołudnia mam ochotę na słone, a wieczorem ciągnie mnie do słodkiego. Strasznie bym chciała zjeść jakas właśnie czekoladkę kinder bueno. :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina ja się trzymam tego, że mam jeść co 2 godziny bo jestem głodna hihi :D a tak to dużo warzyw i staram się tam różne rzeczy żeby jeść wszystko co mi potrzebne :)
    I mam tak samo więc do południ wcinam orzeszki ziemne słone mi nie podnoszą w ogóle cukru, a po południu czekam na pomiar po obiedzie i czasem coś skubnę słodkiego, albo na podwieczorek z pomarańczą i herbatnikami jadę :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, najwyżej weźmiesz sobie zzo i będzie fajnie :) Naprawdę pomaga, jak dostałam to wogóle pleców nie czułam :) Chociaż żałuję, że na tamtej porodówce nie mieli tensu, bo jest mniej inwazyjny niż znieczulenie, a podobno na krzyżowe bóle działa super.

Kredka, dlatego ja nawet na facebooka na marzec się nie zapisuję, bo co ktoś opowiada, to tam są jakieś nienormalne te dziewczyny...

Ja się stosowałam do diety ustalonej przez dietetyczkę 2 tygodnie i wtedy miałam najgorsze cukry. Bo czasami mam ochotę zjeść np same warzywa na śniadanie, bez chleba i co, mam w siebie coś wmuszać?

Kurcze, strasznie nisko cukier na czczo 60. Miałam takie w ciąży z synem (bez cukrzycy) i jakbym wiedziała to co teraz, to bym jadła cokolwiek na noc, chociaż minimalną kolacyjkę.

Rosolina, ja często jem frytki, ale z piekarnika, dla mojego cukru nie ma różnicy czy ziemniaki na parze czy frytki czy ryż brązowy na twardo. Może u Ciebie też będzie malutko mimo ketchupu i będziesz przynajmniej wiedzieć, ze możesz sobie na to pozwolić :)

‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ