X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha faktycznie to taki ponton:)
    Dzis na czczo 79 ufff czyli mala kromka chleba pol szklanki kefiru wystarczy. Nie moge sie przejadac na noc;)
    Dzis tez robie test z probody bo po dwoch kromkach ledwo przekraczam 80. Dzis dolozylam 3 mniejsza i licze na wynik od 90 do 115 ;))))

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje śniadanie grzanka z zapiekacza do kanapek: 2 kromki tostowego z mąką graham 57% z Biedry, 2 plasterki sera i plasterek szynki, ociupinka masła do posmarowania opiekacza, pół świeżej papryki.

Na czczo 85, po śniadaniu 95. Jest dobrze. Myślę, że to właśnie dzięki insulinie, 4 j. na noc i można się najeść :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    I idę w zakład, że karmic piersią dobrowolnie nie będzie bo przecież jej cyce opadną w dół i straca jędrność. MASAKRA!
    Ja bym się nie zakładała. Podczas kp dziecko "zjada z mamy" 500 kcal dziennie, pewnie po porodzie też się będzie odchudzać.
    A propos piersi. Zmieniły mi się bardzo na niekorzyść w ciąży. Mam spory biust, więc zrobiły się z niego dwa brzydkie wiszące worki. Już się powoli zaczynałam z tym nie bez żalu godzić, a tu po porodzie niespodzianka! Robił się dzień po dniu coraz ładniejszy, a teraz już prawie odzyskał dawną jędrność i kształt. Mam prawie 35 lat, karmię piersią.
    Co do moich cukrów po porodzie, to nie były wcale takie wysokie. Raz miałam 150, a poza tym zawsze w normie. Po cc byłam przez dobę na sucharkach. Tak mi smakowały! Były takie slodziutkie! A potem dostalam na śniadanie pięć wielkich kromek bialego chleba i twarożek. Tyle chleba i nabiał od rana. Zezarlam wszystkie i prawie talerzyk wylizalam. Nawet mi nutelli nie było trzeba. :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak tak czytam co jecie na pierwsze śniadanie to ja tak nie umiem. Budzę się i wciskamy na sile 1 kromke. Dopiero przy drugim się rozkręcam i mogę więcej. Ale mi to pasuje każdy jest inny ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai możesz masz rację z ta dziewczyna. Ciekawe co tacy ludzie maja w głowie. Mi póki co piersi w ogóle nie urosły nic nie boli nic z nich nie leci. Ale mam jeszcze czas ☺
    Ja dziś na 14 usg i juz się denerwuje. Chyba musze tuż przed gabinetem zjeść coś słodkiego mega bo moje dziecko na usg udaje że jej nie ma i lekarz musi zawsze jej szukać hehe. A ona w ogóle nie chce się ruszać i pokazać do badania ☺

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 kromkach 82! ;/ nie no chyba zrezygnuje z tego chleba. Jestem mega najedzona a cukier taki niski.
    Co macie dzis na obiad? Ja sama nie wiem ale chyba maczuge ugotuje w jarzynach ziemniaki i mizerie. Nie mam na nic ochoty....no dobra oprocz pizzy w lodowce ktora zamawialam dla syna kuzynki corki i kuzynki;) ale trzymalam sie dzielnie:) za to malego ciasteczka z maki krupczatki u sasiadki wczoraj nie moglam odmowic:) mam fajny przepis na pyszne ciasteckza z maki kukurydzianej od tej sasiadki. Potem wkleje:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn koniecznie! Właśnie planuję upiec jednorożce kukurydziane i dziewczyny będą ozdabiać na imprezie urodzinowej córki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:06

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh szkoda ze nie moge Wam tu wrzucic foty tej dziewczyny, byscie popadaly hehe.

Kai troche mnie pocieszylas, tez sie martwie ze te moje cycochy tego nie ogarnął, ja mam 36 lat wiec ta skora juz pewnie inna ale skoro Tobie wracają to i mi moze sie naprawią ;-)

O co chodzi z tymi jednorozcami i maczugami???? Co to za dania?

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Kurcze jak tak czytam co jecie na pierwsze śniadanie to ja tak nie umiem. Budzę się i wciskamy na sile 1 kromke. Dopiero przy drugim się rozkręcam i mogę więcej. Ale mi to pasuje każdy jest inny ☺
    Ja zawsze jem porzadne sniadanie, bo w pracy nie mam na to czasu. Kiedys nie jadalam nic do poludnia i dluzej i wyhodowalam sobie kamienie zolciowe w wieku 21 lat, bo zolc zalegala w woreczku po pol doby i sie krystalizowala. Mialam na to operacje i nie mam woreczka.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Elaria ja do 12-13 mam już czasem 3 śniadania hehe. Tylko po prostu to pierwsze jest minimalne. Później sobie pozwalam na więcej bo mi tak jakby żołądek puszcza i pozwala na więcej ☺ ale fakt jak chodziłam do pracy to wyglądało to inaczej bo tam nie mogę co chwile jeść dlatego mam zwolnienie i siedzę w domu i mam spokojna glowe ☺

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam cukrów. Wczoraj tak mnie nosiło na słodkie ze zjadłam łyżeczkę maska orzechowego i łyżeczkę dżemu - cukier ponad normę. Dziś na śniadanie (3:D) zjadłam frytki, sadzone jajko, majonez ketchup, zapiekana 1/4 papryki z całą kulka mozzarelli i dwoma parowkami (niech żyje zdrowa żywność i dziwne połączenia :D) po czym dowalilam polowe jogurtu naturalnego z masłem orzechowym i dżemem i co?118....

To przecież jest loteria :/

Dominika89, Wiolad lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lezalam do gofy brzuchem ogladahac film caly czas

2017 #1
    2019 #2
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie test knoppersa:) po ile sprawdzic cukier? Po 1h czy za 2h za godzine mam obiad;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sprawdzam to robię za 1h i potem 2 czy spada :)

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit Ty lepsza agentka ode mnie jesteś ☺☺☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:06

• Spirit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie nosi po lodówce, normalnie tak nie jadam :D znowu bym coś zjadła ale nie wiem co, jakiś madakryczny dzień mam :D

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i czekam na wizytę u ginekologa bo jak zwykle opóźnienie. Właśnie weszła pani z 13.30 hihi ☺ ale jestem dobrej myśli ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn jak Twój eksperyment z knopersem? Ja właśnie w poczekalni zjadłam knopersa żeby dziecko chciało mieć usg hihi ☺ może niebawem wejdę ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 14:46

h4py1w9.png
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ