Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Heleneczka jak Cię czytam mam wyrzuty sumienia. Ty tak na poważnie do tego mierzenia i ważenia podchodzisz ze ja to w ogóle się wstydzę... ja w sumie nic nie ważę i nie mierze i jadę metoda prob i błędów. Podziwiam ze tak robisz ☺
karolyn, kark lubią tę wiadomość
-
Heleneczka ja tez Cie podziwiam, ja bym nie dala rady tak mierzyc, wymiekla bym po tygodniu hehe. A tak poza tym to Ty musisz wyliczac ww? Bo z tego co pamiętam to nie masz insuliny, a chyba tylko przy insulinie sie tak liczy... chyba ze sie myle. Ketonow tez nigdy nie mierzylam, nikt mi nie kazal i Bogu dzieki hehe. Dlatego podziwiam Cie ze wkladasz w to tyle pracy i czasu. My z Dominiką to tak raczej na łatwizne idziemy hihi
kark lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wieczorny rytuał i rano ok ☺ teraz czekam do pomiaru po śniadaniu zobaczymy ☺
Musze się wyglądać bo wczoraj się wkurzyłam. Poszlam do rossmana i chciałam kupić paletę cieni do oczu i wyobraźcie sobie ze było kilka a w każdej ślady paluchow!!! Czy te laski są normalne? I nie rozumiem polityki sklepu. Tyle "zniszczonych" palet których raczej nikt nie kupi ( bo dla mnie to trochę obrzydliwe a poza tym skoro tyle place to chce nie używane ) a testera brak. Aż mnie coś trafiło i wyszłam ☺ koniec wywodu hehe ☺ -
Haha Dominika tak to jest wkurzyc ciężarną
Ja tez ostatnio kupilam sobie sporą paletke cieni i to w fajnej cenie. Na szczescie byla zapakowana w pudeleczkuJakos musialam sobie troche zadoscuczynic bo czlowiek w tej ciazy taki skapcialy itp. Na poczatku dbalam o siebie, robilam sobie makijaż , cieszylam sie tym bo jak juz pisalam w pracy nie moge sie malowac a babie tego brakuje. A teraz juz jakos mi sie nie chce, nie mam weny nie mam sily. Pojade do galerii pochodze i nic nie kupie bo niby co moge... Spodni nie kupie bo nie mam jak przymierzyć z tym brzuchem. Kurtki, bluzy tez nie bo nie wiem jak po ciazy . Pozostalo czekac do porodu i wtedy zaszalec... tylko czy z dzieckiem ja gdzies wyjde na zakupy??? Hehehe i tak w kolko. Ale ja mam problemy hahahaha . Chyba to te hormony
-
Heleneczka... szaleństwo. Ja wytrzymałam z mierzeniem dzień
jak robię makaron z sosem, to tylko wtedy mierze, złe zazwyczaj jest to 60g a nie 45 chyba jak w zaleceniach
Niech ktoś powie, ze dziś bedzie słońce cały dzień... tak ślicznie kolo Krakowa.i cukry cudne i wczoraj w końcu z
sie udało
żeby ten dzień sie dobrze skończył
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heleneczka ja mam taki sobie brzuszek bo nie mam ani jednego ciucha typowo ciaxowego; ale wiesz ja byłam grubaskiem i do tej pory mam 8-9 na minusie wiec wyglądam lepiej jak przed ciążą. Jednak nie będę na końcówce płaszcza kupować może za kilka miesięcy się wylaszcze i będzie jeszcze lepiej i kupię sobie mniejszy ☺
-
nick nieaktualnyJa niby wchodzę, ale od jakiegoś tygodnia niewygodnie mi w spodniach, jak siadam, a stać cały czas nie będę, więc przesiadłam się na spodnie z gumką. Dresów i leginsów mam trochę, ale takie wyjściowe na gumce tylko jedne i chyba coś będę musiała dokupić, tylko pieniędzy szkoda.
Zauważyłam, że brzuch mi skokowo urósł pod koniec 6 msc. Wagowo waham się +/- 1 kg w stosunku do początku ciąży, zależnie od dnia, ale nadrobiłam stracone 2 kg z początku diety (listopad). Jutro wizyta u gina, mam nadzieję, że maluch rośnie zgodnie z normą, do stycznia rósł zgodnie z wiekiem ciąży. Ostatecznie nie chciałabym przybrać więcej niż 7kg, takie mam wytyczne od gina i diab. -
Mi tez w spodniach niewygodnie. Gumka mnie pije w podbrzusze i w sumie chodze w jednych ciazowych. Codziennie mierze ten moj brzuszek czy nie rosnie jakos za szybko ale centymetr na kilka dni to chyba nke jest jakos mega duzo co? Martwie sie bo pierwszym objawem wielowodzia jest brzuch nieadekwatnie duzy w stosunku do ciąży. Ja malego nie mam ale zeby on byl znowu jakis ogromny to mi sie nie wydaje
Juz chyba glupieje, boje sie tej kolejnej wizyty zeby tej wody nie narobilo sie wiecej
Dzis mialam magiczne 100cm w pasie. Hahaha jak to brzmi "w pasie " tylko gdzie ten moj pas sie podzial -
Dominika juz Ty tam sobie nie dodawaj. Widzialam Twoje zdjecie, wygladasz na bardzo marnego i chudego sumoke
No wiec tez mi sie wydaje ze nie mam za duzego tego brzucha, wiec moze tej wody tam wcale nie jest tak duzo. Tesciowie sie dziwią ze tam sie miesci 3kg dziecko a gdzie jeszcze tyle wód. ..
Uwaga bede pakowala walizke do szpitala. W koncuI mam do Was pytanko, pakujecie sie w torby czy w walizki? I ile bierzecie koszul do karmienia? Pomijajac juz tą do porodu.
-
nick nieaktualny