X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka jak Cię czytam mam wyrzuty sumienia. Ty tak na poważnie do tego mierzenia i ważenia podchodzisz ze ja to w ogóle się wstydzę... ja w sumie nic nie ważę i nie mierze i jadę metoda prob i błędów. Podziwiam ze tak robisz ☺

karolyn, kark lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ja tez Cie podziwiam, ja bym nie dala rady tak mierzyc, wymiekla bym po tygodniu hehe. A tak poza tym to Ty musisz wyliczac ww? Bo z tego co pamiętam to nie masz insuliny, a chyba tylko przy insulinie sie tak liczy... chyba ze sie myle. Ketonow tez nigdy nie mierzylam, nikt mi nie kazal i Bogu dzieki hehe. Dlatego podziwiam Cie ze wkladasz w to tyle pracy i czasu. My z Dominiką to tak raczej na łatwizne idziemy hihi ;-)

kark lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka zdecydowanie łatwizna hihi ☺ a ja na czczo w końcu 86 ☺ uff ☺
    Jakbym tak to wszystko mierzyla to bym dostała depresji dlatego ja podziwiam takie osoby jak Heleneczka ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika gratyluje wyniku. Moze juz Ci sie unormuje ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorny rytuał i rano ok ☺ teraz czekam do pomiaru po śniadaniu zobaczymy ☺
    Musze się wyglądać bo wczoraj się wkurzyłam. Poszlam do rossmana i chciałam kupić paletę cieni do oczu i wyobraźcie sobie ze było kilka a w każdej ślady paluchow!!! Czy te laski są normalne? I nie rozumiem polityki sklepu. Tyle "zniszczonych" palet których raczej nikt nie kupi ( bo dla mnie to trochę obrzydliwe a poza tym skoro tyle place to chce nie używane ) a testera brak. Aż mnie coś trafiło i wyszłam ☺ koniec wywodu hehe ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Dominika tak to jest wkurzyc ciężarną ;-)

Ja tez ostatnio kupilam sobie sporą paletke cieni i to w fajnej cenie. Na szczescie byla zapakowana w pudeleczku ;-) Jakos musialam sobie troche zadoscuczynic bo czlowiek w tej ciazy taki skapcialy itp. Na poczatku dbalam o siebie, robilam sobie makijaż , cieszylam sie tym bo jak juz pisalam w pracy nie moge sie malowac a babie tego brakuje. A teraz juz jakos mi sie nie chce, nie mam weny nie mam sily. Pojade do galerii pochodze i nic nie kupie bo niby co moge... Spodni nie kupie bo nie mam jak przymierzyć z tym brzuchem. Kurtki, bluzy tez nie bo nie wiem jak po ciazy . Pozostalo czekac do porodu i wtedy zaszalec... tylko czy z dzieckiem ja gdzies wyjde na zakupy??? Hehehe i tak w kolko. Ale ja mam problemy hahahaha . Chyba to te hormony ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kupilismy w sobotę mężowi taki płaszcz elegancki na ten ślub. I widziałam tyle pięknych dla siebie, ale popatrzyłam na swój brzuch i poszłam dalej hehe ☺ z czym do ludzi ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka nie było testera i innych opakowań bo spytałam ☺ wiec wyszłam hehe ☺

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka... szaleństwo. Ja wytrzymałam z mierzeniem dzień :D jak robię makaron z sosem, to tylko wtedy mierze, złe zazwyczaj jest to 60g a nie 45 chyba jak w zaleceniach :)

Niech ktoś powie, ze dziś bedzie słońce cały dzień... tak ślicznie kolo Krakowa. :) i cukry cudne i wczoraj w końcu z <3 sie udało :) żeby ten dzień sie dobrze skończył :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina będzie piękna dzień mowie Ci ☺ Bochnia TAKIE słońce i musi tak zostać ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:21

Rosolina lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice nie jesteś dziwna ☺ mi nikt nie kazał liczyć ww tylko poczytać i próbować wiec tak robię ☺ ale fakt czasem odmierzam ale łyżka makaron bo to moja zmora i ja nie mogę jeść za duzo macznych wiec tu uważam ☺

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ja mam taki sobie brzuszek bo nie mam ani jednego ciucha typowo ciaxowego; ale wiesz ja byłam grubaskiem i do tej pory mam 8-9 na minusie wiec wyglądam lepiej jak przed ciążą. Jednak nie będę na końcówce płaszcza kupować może za kilka miesięcy się wylaszcze i będzie jeszcze lepiej i kupię sobie mniejszy ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka bo Ty chudzinka byłaś przy takiej wadze a ja kuleczka hehe ☺ ja wchodzę w dosłownie wszystko a nawet w to co nie w chodziłam przed ciążą ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby wchodzę, ale od jakiegoś tygodnia niewygodnie mi w spodniach, jak siadam, a stać cały czas nie będę, więc przesiadłam się na spodnie z gumką. Dresów i leginsów mam trochę, ale takie wyjściowe na gumce tylko jedne i chyba coś będę musiała dokupić, tylko pieniędzy szkoda.
    Zauważyłam, że brzuch mi skokowo urósł pod koniec 6 msc. Wagowo waham się +/- 1 kg w stosunku do początku ciąży, zależnie od dnia, ale nadrobiłam stracone 2 kg z początku diety (listopad). Jutro wizyta u gina, mam nadzieję, że maluch rośnie zgodnie z normą, do stycznia rósł zgodnie z wiekiem ciąży. Ostatecznie nie chciałabym przybrać więcej niż 7kg, takie mam wytyczne od gina i diab.

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez w spodniach niewygodnie. Gumka mnie pije w podbrzusze i w sumie chodze w jednych ciazowych. Codziennie mierze ten moj brzuszek czy nie rosnie jakos za szybko ale centymetr na kilka dni to chyba nke jest jakos mega duzo co? Martwie sie bo pierwszym objawem wielowodzia jest brzuch nieadekwatnie duzy w stosunku do ciąży. Ja malego nie mam ale zeby on byl znowu jakis ogromny to mi sie nie wydaje :-( Juz chyba glupieje, boje sie tej kolejnej wizyty zeby tej wody nie narobilo sie wiecej :-(
    Dzis mialam magiczne 100cm w pasie. Hahaha jak to brzmi "w pasie " tylko gdzie ten moj pas sie podzial ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka 100 w pasie :D Ja zaczynałam z większym pasem niż Ty na pewno więc tydzień temu już miałam 100 coś w pasie hehe :) Pas jak u sumoki :D

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika juz Ty tam sobie nie dodawaj. Widzialam Twoje zdjecie, wygladasz na bardzo marnego i chudego sumoke ;-)

No wiec tez mi sie wydaje ze nie mam za duzego tego brzucha, wiec moze tej wody tam wcale nie jest tak duzo. Tesciowie sie dziwią ze tam sie miesci 3kg dziecko a gdzie jeszcze tyle wód. .. ;-)

Uwaga bede pakowala walizke do szpitala. W koncu ;-) I mam do Was pytanko, pakujecie sie w torby czy w walizki? I ile bierzecie koszul do karmienia? Pomijajac juz tą do porodu.

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ