X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:21

• karolyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie wyliczam nie znam sie kompletnie na tych wymiennikach;) dopoki wyniki mam ok nie bede zaprzatac sobie glowy:)
    Zostaly mi drozdze po buleczkach pszennozytnich wiec zabieram sie dzis za pizze na spodzie z maki zytniej. Nie wiem co mi wyjdzie;) oby cos zjadliwego;)

Heleneczka ja dopiero jade za wozkiem ale na liscie mam baby design lupo albo dotty, babyactive minino i delti amelis muki;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice mam taki glukometr i dobiera krew i nie widzę różnicy w pomiarach :)

Zagłodzony sumoka ze mnie :D

Karolyn dobra pizza nie jest zła hihi :D

Jeśli chodzi o pakowanie to chyba wezmę dwie torby, jedną dla siebie jedną dla maluszka która mąż bezie miał w aucie i jak urodze to przyniesie :)

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka. Jak u Ciebie jest wszystko ok to niech sobie Twoj brzuszek rośnie taki jego urok. Ale ja mam mierzyć czy mi nagle nie przybywa sporo i dlatego sie stresuje. Codziennie z centymetrem latam i mierze. Pewnie wiecej stresu przy tym niz korzysci heh :-/ Co do wózka to zdecydowalam sie na Coletto Florino. Szukalam duzej gondoli co by ten moj klocuś tam sie zmiescil ;-)

Dobra, nie mieszcze sie w walizke. Wiolad ratuuuj. Dawaj fotke swojej torby bo ja jakas lewa chyba jestem. No jakos ludzie sie normalnie pakują a ja nie moge. Czy ja tam nabrałam jakichs pierdół. Juz sama nie wiem ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Kredka sprawdziałam specjalnie i ostatnio miałam Afi 18, więc może jak dojdę do Twojego etapu to mi do 20 skoczy i też będę miała takie rozkminy :D A tak w ogóle to lekarz mi coś tam ostatnio wspomniał, że mam więcej pić, ale to bym chyba musiała w studni zamieszkać, bo już tyle pije że masakra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 12:15

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Dominika, 18 a 20 niby nie duza roznica a juz tyle szumu i O CO??
    Ja za Twoją namową kupilam sobie herbatke z pokrzywy, calkiem smaczna jest ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak spojrzałam w papiery to było że mi to afi przyrasta 2 jednostki na 4 tygodnie. W sumie lekarz nic nie mówił. Ja nie wiem może co lekarz to opinia. Kurde nie czaje tego. Dziecko rozwija się prawidłowo wszystko ok, cukry ok to tylko się cieszyc i torbę pakować i czekać na Bąbelki :) Bo na to AFI to i tak chyba za bardzo się wpływu nie ma, a w razie juz ostatecznej ostateczności czytałam, że mogą "spuścić" trochę tego płynu. Lepsze to niż coś dopuszczać :D

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja mam jedną dużą torbę i druga mała do porodu. Ubranek nie biorę odrazu bo podobno u nas w szpitalu sa ale baszykowalam w razie czego żeby mąż dowiozl. Najlepiej zorientować się czego wymaga szpital żeby nie nabrać niepotrzebnych rzeczy. W razie czegoś mąż dokupi albo dowiezie. Koszul do karmienia mam dwie ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:21

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika Twoj maluszek rosnie to i plynu przybywa. Tak ma byc. Tyle ze u mnie przybylo za duzo. Ale w sumie z dwojga złego wole za dużo niż za mało. Mają po 2 i to jest problem. Niech tam sobie chlopina pływa, co mu będę miejsca żałować ;-)

U mnie w szpitalu ciuszkow juz nie dają, odeszli od tego. Po porodzie proszą o ubranka w które mają ubrac maluszka i pozniej biorą czyste a oddają brudne. U mnie raczej mi nikt nie dowiezie bo jak wiecie do szpitala mam kawał drogi. Musze sie zabrac na raz.

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice taaa zwróć uwagę na diete. A co ja innego od dwóch miesięcy robie hehe :) Wujki dobra rada heheh :)
    Kredka nie mówie jeszcze hop za dwa tygodnie na wizycie się okaże jak z moim płynem, ale jak sie tym nie przejmuje dopóki lekarz się nie przejmuje :D
    A w ogóle coraz częściej w ciągu dnia twardnieje mi brzuch. Chyba uczy się do porodu :D

A co do ubranek to się dowiem na szkole rodzenia. Zaczynam w przyszłą środę :)

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka to najlepiej dwie torby jedna dla Ciebie druga dla maluszka. Wiem że niektore dziewczyny pakują ubranka zestawami w torebki strunowe. Później nie trzeba szukać i w torbie przewracac. Ja nam też odzielna kosmetyczkę dla mnie i dla malucha.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu drogi, co tu się dzieje, jakieś walizki, jakieś pakowanie, szok! Aż mnie stres dopadł :D

A swoją drogą mam dziś wizytę i nie wiem czy iść, bo śniło mi się, że prosiłam ginkę, żeby mi sprawdziła ile dokładnie mam wód, a ona wzięła cyrkiel (?!) i pcha mi na dole, a po sekundzie traaach i obie jesteśmy wodach. Najlepsze jest to, że mężowi się też śniło, że mi wody odchodzą, ten podobno cały mokry w łóżku był, a ja dalej smacznie spałam :) Normalnie już nas obu stres dopada :D

Ja ww liczyłam pierwsze 2 tygodnie, potem też ktoś mi tu powiedział, żeby nie liczyć bo jestem bez insuliny, ale coś w głowie zostało i porcje robię mniej więcej takie jak przy wyznacznikach, tylko bardziej miksuję, kombinuję, no i grzeszę XD

Dominika89, Wiolad lubią tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka na parenting przeczytałam, że o wielowodziu mowimy kiedy AFI powyżej 25 hehe. Widze, że normy wszędzie jak wiatr zawieje :D Zjadłam smakiję ups :D I dosypałam cynamonu... Drugie ups :D i Bedę pić pokrzywę... Trzecie ups hehe :D a 4 ups jest takie, że się tym nie przejmuję :D

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark no widze, że masz sny jak ja takie pokręcone :) super! rozwijamy się, a mówią, ze zaniki mózgu w ciąży hehe :D Jakby tak zebrać nasze sny i napisać książke to lepsze jak kabaret :D

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha widze ze tylko popłochu nasiałam tymi wodami. Wszystkie mierzą ;-)

Kark a Ty sie tu nie stresuj bo Ty juz powinnaś być zwarta i gotowa i nam porad udzielać ;-)

Dominika no właśnie wiem ze te normy do 25 są ze Stanów i jakos tam kobiety zyją. U nas tylko jak zawsze wszystko zanizone.

Dominika skreslam Twoje drugie ups bo wyczytalam ze cynamon obniża cukier ;-)

O snach to mi nic nie mówcie bo ja to mam jakis zwietrzaly mozg. Cos mnie dzis w krzaki ciągnęło i chciało zgwalcic na dodatek ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka coś Cie ciągnęło? :D za dużo Greya hehe :)
    A w Stanach maja może inne macice hehehehe tak jak normy dla ukraińskich babek :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ja również podziwiam samozaparcie i kibicuje. Ja leniuch jestem więc wszystko na oko. Jak cukier ok, to znaczy, że ok.
    Dominika to zdarza się :) :)
    Kredka ja już od dwóch tygodni spakowana hahahah :) Mam walizkę. Dla dziecka zabieram tylko pieluchy. pampersy, linomag i skarpetki. Szpital zapewnia ubranka. Ubranka na wyjście przywiezie mój mąż. Wszystko oczywiście już przygotowane :)

A ja wkroczyłam dzisiaj w 36 tydzien :):) jupi i 9 miesiąc. Jupiii :) Coraz bliżej końca diety hehehe

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a ja myślę, że Twoje pomiary będą ok :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Polki są bardzo delikatne heheheh :):)

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ