Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Helenka ja do dziś jadam kaszę mannę na gęsto tylko obecnie soczek sobie odpuszczam.
Dziewczyny czy biometria obejmuje jakiś błąd pomiaru tak jak waga, czy nie? Dziś wg usg mały jest 2 dni do tyłu i nie wiem czy powinnam się martwić, czy może być bład pomiaru. Do tej pory raczej wyprzedzał. Na wagę nie patrze, bo co aparat to inne wyniki
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dzieki. Troche mnie uspokoiłyście. Pierwsze dziecko miałam bardzo duże i boje się wpaść w drugą skrajność. Jak patrzę na wyniki to tylko brzuszek jest 2 tyg do tyłu a reszta ok. W tamtym tyg wg mojej gin ważył 100g więcej. Na wagę tak nie patrze bo oni nawet martego dziecka dobrze zważyć nie umieją
Chciałam skoki cukrów to mam. Całe 3 dni nacieszyłam się kajzerkami. Dobre i to... Babie nie dogodzi. Jak jest dobrze to zrzędzi a jak źle to zrzędzi jeszcze bardziej
Kredka badałaś sobie w końcu te cukry w nocy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:29
Badają za każdym razem. Obwód brzucha jest najgorzej zrobić, bo dziecko ćwiczy ruchy oddechowe i poprostu mu się rusza.
Ketonami się tak strasznie nie przejmuj. Jak by z +- zrobił się + albo gorzej, to wtedy trzeba zacząć kombinować. Ja jem naprawde dużo bo mam insulinę i też wyjdą mi czasem ketony. Jeszcze tydzień i będziesz mistrzem swojej diety
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś na szczęście bez pasków do glukojetry no bym szalała. Od wczoraj brzuch mnie boli, już coraz lepiej ale myślałam ze wszystkie takie atrakcje mam już za sobą. Jedzenie dziś na drugim planie, zero ruchu plus stres więc pewnie cukry w kosmos. Ech, hak nie jedno to drugie...2017 #1
2019 #2
-
Dominika smakija według Twojego przepisu + kawałek zebry i cukier 94
Smakowało mi.
Udanego farbowania - zrób się na bóstwo.
Heleneczka ja np. jak zjem o 21 i zasnę i obudzę się za jakieś dwie, trzy, lub cztery godziny, to jeszcze dojadam kromkę, żeby ketonów nie mieć. Tylko pytanie, czy służyłoby Ci na cukry poranne, żeby jeść o 1 nad ranem?
Marzusiax myślę, że jak lekarz mówi, że jest dobrze, to tak jestA jeżeli nie dowierzasz, to może pójdź do jakiegoś innego równie dobrego lekarza. Twój spokój jest najważniejszy.
Spirit zdróweczka życzę.
Moja gin. zważyła syna idealnie. W szpitalu przed porodem zważyli 2 800. W rzeczywistość 3 350 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMelduję afi 14. Poza tym potwierdzony brak czopa, szyjka rozwarta na jakieś 1.5cm, krótka, rozmiękczona do granic, gbs mam tylko w odbycie, więc mam się nie stresować, a blizna po cc ma 7mm, więc mam grubo powyżej minimum do sn po cc, które wynosi 2mm
Tyle z dobrych wieści. Wg usg mała nic nie urosła. W 3 tygodnie główka z 317mm na 321mm, brzuch z 302mm na 321mm (ale zakładam, że było przed sikaniem), jedyne co to noga poszła do góry, bo z 68mm na 74mm. Zresztą możecie zoabczyć na mój wykres, bo mam udostępniony. Tylko noga jest w terminie, reszta wychodzi na jakieś 36t+2, więc 2 tygodnie do tyłu, a ostatnio wszystkie pomiary były +/-4dni w stosunku do terminu...
Waga oczywiście wzrosła w 3 tygodnie z 2510 na 2960, więc niby 150g/tydzień to wg ginki ok, ale nawet nie zauważyła, że tylko i wyłącznie przez nogę waga wzrosła. Jestem załamana, przy poprzednich maluchach pokazało na usg mniej o 0.5kg niż w rzeczywistości, więc teraz wychodzi, że Basia nawet 2.5kg nie ma -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny