WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:11

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Basia juz niedługo sie moze pojawić. Tez bym juz chciała byc na końcówce.
    Kurczę... zjadłam na kolacje 9 pierogów ruskich i sałatkę zielona z 1/4 mozzarelli i 2 pomidorki, bo dziś obiad był tylko z zupy jarzynowej. I cukry po pierogach 144 :( czyli 9 to za dużo, ostatnio było 7 i było ok. Mierzyłam czy spadło, po 30 min juz 126, ale kolacji drugiej chyba nie bede juz jadła, ani nie jestem głodna ani nie mam ochoty. :( jutro pewnie "nadszczo" mnie pokaże za te pierogi.... i na drugie śniadanie jeszcze pączek dziś :p wiec czekam na odbicie :/ no cóż, miałam ochotę poczuć sie swobodniej na diecie :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale mi miło że o mnie pamiętacie ☺ no fakt jestem gadula hihi ☺ czytam wasze posty ale żywcem nie miałam czasu nic napisać ☺ teraz dopiero na łóżeczku i jem na noc smakije z cynamonem i zobaczymy nadszczo co będzie ☺ a dziś opierniczalam brata bo stary głupi chodzi i nic mu się nie podoba... chyba ma stres przed ślubem ☺ a ja nawet nie wiem jak się uczesac bo fryzjera oczywiście nie załatwilam wiec improwizacja no i sama się maluje ale to to luz bo umiem i uwielbiam ☺ buziaczki i dobrych snów dziewczyny ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolino krolewską kolację miałaś ☺ Ja chyba w tygodniu skusze sie na pierogi ☺
    Malo szalenstw obiadowych mialam. A w sumie, to tylko jedno - maminy niedzielny obiadek kluski.
    Justice co ma byc, to będzie. Nie ma sensu sie nad tym zastanawiac. Najlepiej cieszyc sie, ze cukry nie przekraczają ☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka spróbuj więcej jeść w ciągu dnia jak możesz. Niektóre dziewczyny miały ochrzan już przy 120 innym nikt nic na drobne przekroczenia nie mówił

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki. A ja dopiero oko otworzyłam. Wczoraj jeszcze poszlam sobie na imprezke hehe. Przyjaciel mojego faceta miał urodziny, jakos mi go było szkoda ze nie pojdzie i pomyslalam ze na te dwie godzinki to moge skoczyc. Jak poszlismy o 18.00 tak do 24.00 siedzialam tak bylo fajnie hehe. No w 9 mcu to juz wyczyn heh. Zjadlam troche popcornu, pare chipsow i jeden kawalek pizzy. Ale cukru niewiele ponad 120 wiec raczej luz. Tyle ze sie boje wstac teraz i zmierzyć nadszczo ;-)

Heleneczka ja mialam kryzys kolo 30 tc ale krótko to trwalo wiec nie ma sie czym przejmowac. Mi lekarz przekroczenie zaznaczal juz 120 bo ma byc niby poniżej.

Rosolino ja na wigilie raz zjadlam 9 pierogow to mialam 150 przez trzy godziny, jakos Ty sobie z tym lepiej radzisz ;-)

Moj glukometr tez smuta juz przy 120, mam iXell.

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka mialam lekki kryzys okolo 32tyg. Nie przekrqczalam, ale cukry byly wyższe .
    Kredka to fajnie, ze sie odprezylas. Korzystaj☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cukier na czczo 65, wyszly wczorajsze grzeszki :-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kredka 65 - taki to mi się jeszcze nie zdarzył :D :D heheh. Wkroczyłaś dziś w 37 tydzień, jeszcze tydzień i ciążą donoszona :)

W poprzedniej ciąży na tym etapie byłam tydzień przed porodem. Teraz coś czuję, że atom mnie nie ruszy :)

Jak z Twoimi cukrami. Widzisz jakąś różnicę??

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka niestety nie wiem, nie sprawdzałam. Wiem natomiast, że cynamon na pewno obniża.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad Ty mnie tu nie strasz jakims tygodniem hehe. Niby juz mam dosc ale jak przyjdzie co do czego to umre ze strachu ;-)
    Roznicy w cukrach nke widze, ostatnio na usg moje lozysko mialo II stopien wiec nie oczekuje ze sie bedzie starzec ;-)
    A jak u Ciebie? Ty zaraz tez 37tc. Moze razem bedziemy rodzic ;-) Ja jeszcze nawet skurczy nie mam.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak wyszedł test rzeżuchy :) Mi bardzo służą zielone warzywa. Mi bardzo służą zielone warzywa. A jeden z najlepszych dodatków, to kapusta kiszona :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łożysko już ma chyba III stopień spokojnie. Nie pamiętam kiedy, ale wiem, że bardzo szybko miałam II stopień. Chociaż łożysko, to nie wiem, czy aż tak ma tu dużo do "gadania" W poprzedniej ciąży łożysko bardzo wolno się starzało. Jak Ty masz dopiero II stopień, to super. Im młodsze tym lepiej. No właśnie u mnie cukry ostatnio dosyć niskie i wyrównane, dlatego pytam o Twoje. Takie mi to podejrzane się zrobiło. Nie narzekam oczywiście. Dobre cukry cieszą.
    Jak u mnie poprzednio się zaczęło, to czułam takie podekscytowanie, że az drżałam. Teraz chyba będzie spokojniej :) Mam nadzieje. Chociaż podekscytowanie zawsze jest, chociażby z tego względu, że masz świadomość, że jeszcze chwilka i zobaczysz swojego niuńka i go przytulisz :)
    Tak Kredka jeszcze się okaże, że będziemy razem rodzić heheheheh. Byłyby niezłe jaja :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię w sumie wyczuć jak u mnie. Ja ogólnie czuję się rewelacyjnie. Wcześniej czułam się gorzej, nawet parę razy miałam takie skurcze przepowiadające. Teraz natomiast cisza, energia ( nawet nadmiar). Nawet moja mama zaczęła mówić, że mam się oszczędzać, ale mnie po prostu nosi.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka daj potem znać jak ta rzeżucha:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia z tą kapustą! Na pewno zdrowa. Ja na nią już patrzeć nie mogę, ponad miesiąc, od początku diety, jadłam ją codziennie, wtedy mi smakowała, ale teraz wzdrygam się na samą myśl. Ale dziś mam dorszyka smażonego na obiad i na pewno zrobię surówkę ze świeżej kapusty, mniam!

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad. Ja słyszałam ze niższe cukry pod koniec ciazy sa dlatego ze sie łożysko starzeje. Ale nie jestem pewna tej teorii. Ciesze sie ze u Ciebie juz sie cukry regulują, bedziesz miala troche luzu przed porodem. Ja to sie troche martwie ze mi ta cukrzyca zostanie bo mam ją od początku wiec jest wieksze ryzyko :-/

96xftgp.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ