Justice wrote:
Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy... A może raczej solidnego opieprzu... Weźcie wytłumaczcie mojej chorej głowie, że cukry powyżej 100 (do 110) po posiłkach tez są dobre. Bo mój mózg chyba się rozbestwil tymi wcześniejszymi cukrami poniżej 100 i nie umiem sobie przetłumaczyć sama... jestem na siebie wściekła a jednocześnie czuje się zawiedziona za każdym razem jak teraz widzę ponad 100 na glukometrze... taka już ze mnie głupolka... potrzebuję chyba lania:(
Justice, naprawdę popadasz w paranoję. Przecież nieciężarne osoby mają normę do 99 NA CZCZO. Czyli po posiłku wręcz wypadałoby mieć więcej! A dla nas cukry do 120 są rewelacyjne, a do 140 całkiem dobre i tego się trzymamy

I zapewne kobiety, które nie mają stwierdzonej cukrzycy, a obżerają się w ciąży, mają o wiele większe przekroczenia niż 140. Z resztą, dlaczego niektóre kobiety tyją po 20 i więcej kilo w ciąży? Raczej nie z powietrza. No i odwrotnie, czy jakaś cukrzycowa ciężarna (która przestrzega zaleceń) przytyje na potęgę, raczej chyba nie. No więc przestań martwić się cukrem, który trzyma się norm!!