WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Kredka, Wiolad prawda jest taka, że idziecie prawie łeb w łeb (albo raczej brzuch w brzuch:);))
    Tak idziemy brzuch w brzuch hehehe :-)
    Marzusiax remis. Tylko po warunkiem, rozwiązania najdalej 2tyg. przed porodem.
    Jak sie urodzi, to uczucie lekkości jest nie do opisania. Moze nie czuję sie ociezala, ale do uczucia piórka daleko mi. Ciężko już mi spać na plecach. Teraz już czuję, ciężar dzidzi na bebechach :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej, dalej, Basia to posłuszne dziecko, czeka aż mamusi się będzie odbijać tylko roladami :P

Wczoraj wpadliśmy na szalony pomysł i pojechaliśmy spać na budowę :D Spaliśmy na dmuchanych materacach i jak wstałam to wszystko tak mnie bolało, że myślałam, że rodzę ;) Szkoda, że jeszcze ta łazienka nie jest zrobiona (tylko kibelek mamy, do garażu po wodę trzeba iść :)), bo inaczej już bym przewiozła łóżka, lodówkę, czajnik, trochę ciuchów i nie jechała z tamtąd :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia zdrowia. Nie ma tragedii póki co, trochę pozatykana jestem i w gardle dziwnie, ale moja córka miała cały tydzień anginę, a potem doszedł katar, a ja się nią zajmowałam. Mam nadzieję, że nic mi nie sprzedała.

Skok cukrów zaobserwowałam już w grudniu, jak byłam przeziębiona, faktycznie, mimo diety pomiary wyższe. A może być też tak, że po prostu muszę zwiększyć insulinę.

Słuchajcie, czy wasze maluchy buszują wam w brzuchach z równym natężeniem każdego dnia? Bo ja od wczoraj popadam w jakieś schizy, bo mam wrażenie, że czuję Tadka krócej i słabiej. Teraz sobie wzięłam landrynkę Nim2, żeby go trochę rozruszać. Nie lubię schizować, ale wolę, jak mi tam szaleje.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark Ty jesteś niemożliwa:-)
    Elaria u mnie też zdarzają się dni spokojniejsze. Ja jestem upierdas, więc zaczepiam zazwyczaj brzuch:-D

Elaria lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria. Od poczatku moj Bąbel ma leniwsze dni. Teraz tez tak ma ze czasem szaleje caly dzien a czasem jakos wyciszony, wiecej spi niz sie rusza. Dzis rano wlasnie tak mialam, musialam go pobudzac bo sie martwilam. A on jest raczej z tych bardziej ruchliwych. W pol godziny czesto naliczam ponad 70 ruchow. Zapowiada mi sie ciekawe macierzyństwo ;-) Nie stresuj sie, to zupelnie normalne.

Elaria lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria oby to nie angina :-)

Elaria lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka zgadzam sie z Toba w 100%. Nie bez powodu podnieśli normy. 125 to super wynik, jak jesteś najedzona i zadowolona :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że w ogóle nie ma co ograniczać jedzenia dla lepszych cukrów. Trzeba jeść tyle ile potrzeba, a jak cukry wywala, to insulina ;-)

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny! Po Nimm2 mały się ożywił.

Ja przeżyłam kiedyś mega stres w I ciąży, jak obudziłam się leżąc na brzuchu, a na pewno było już za 30 tc, więc brzuch wielki i ja też wielka. Uwielbiam spać na brzuchu, ale w ciąży odpada, a mimo to tak się przekręciłam w nocy i potem kilka godzin nie czułam dziecka, już miałam się zbierać na IP, myślałam, że zamordowałam dziecko, zgniotłam je, zadusiłam. Na szczęście poruszyło się! Boże, jaka to była ulga!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się obudziłam w środku nocy na brzuchu O.o Nie wiem jak to się stało...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ciągłą kontrola i ograniczenia bardzo źle wpływają na psychikę.
    Dopóki mierzyłam po każdym posiłku strasznie mnie to denerwowało. Cały dzień podporządkowany pod cukrzycę. Jedzenie co dwie godziny. Jedzenie - mierzenie - jedzenie. Nawet z dzieckiem na spacer nie szło wyjść. Dobrze, że babcie blisko i mąż. Mieszkam na 4 piętrze. Sama wyprawa z takim brzdącem, to już nie lada wyzwanie w ciąży.
    Bardzo mnie to dołowało. Odkąd mierze tylko na czczo po 3 głównych ( niekiedy nawet nie) jest mi o niebo lepiej. Spokojnie mogę zaliczyć spacerek i nie czuje się już tak związana z gluko. Bardzo nie lubię ograniczeń i w ogóle należę do tej grupy osób, które bardzo trudno przystosowują się do nowych sytuacji. Dlatego chyba cukrzyca i podporządkowanie jej całego dnia było dla mnie ciosem.
    Teraz jestem już z cukrzycą ogarnięta, w miarę pogodzona ( chociaż denerwuje mnie to nadal). A najbardziej pocieszające jest to, że już blisko końca :)
    Nawet widzę plusy heheheh. Waga super. Dużo dobrych nawyków zostanie, chociaż i przed ciąża zdrowo się odżywiałam.
    Justice więc w pełni rozumiem, to co czujesz :)
    Kark coraz bardziej mnie zaskakujesz heheheh jak to jest w 40 tyg. położyć się na brzuch heheheheheheh Aż dziw, że dziecko Cię nie skopało. U mnie jak pozycja nie taka, jak mu odpowiada, to zaraz daje o sobie znać :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku musiałam was nadrobić troszkę mi się zeszło hihi :)
    Ja już po weselu wytanczylam się tylko wszyscy pytali czy nie urodze bo szalałam na parkiecie lepiej niż nie jedna nie w ciazy. I wczoraj cały dzień nie mierzyłam cukru. Boże jakie to wspaniałe i cudowne :) już tak chce :)
    U mnie malutka ma dni że prawie w ogóle się nie rusza i wczoraj na weselu też był spokój a dziś w dzień wariuje hihi. Pewnie się mści za wczoraj albo chce dalej tańczyć:) ale powiem Wam że jak jestem na tej diecie nie zjem dużo na raz i to mi się podoba :) to są te plusy.
    I tak jak piszecie ja się już nie przejmuje że mam np 120 a nie 100 po jedzeniu. Wszystko w normie a to nie wyścigi i ranking kto ma mniej przynajmniej ja tak myślę:) leniwe niedzieli Wam życzę:)

karolyn, Elaria, Justice lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Spirit Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jestem mega głodna to mogę sobie zmierzyć cukier np po40 minutach K jak jest ok to zjeść? Czy przez 20 minut może jeszcze urosnąć?

Zazdroszczę Dominika imprezy, ja bym chętnie gdzieś poszła ale fizycznie bym pewnie padła

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Spirit Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem rano co godzinę nawet a potem się staram maksymalnie 4 godziny przerwy, przeważnie ok 3 :) rano mam mega gloda

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak mega boli głowa od rana jakbym kaca miała. I znów nie mierze cukru bo ciągle śpię i juz nie jadłam 4 godziny ale jak pomyślę o jedzeniu to mnie mdli i co mam zrobić :( byłam na spacerze ale lało i wróciłam.
    Heleneczka tez się chętnie dowiem co to za patent na upuszczanie krwi :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, Basia ostatnio jest leniwa. Kręci się tylko jak zjem coś co napewno podniesie mi cukier, na fit produkty nawet nie reaguje...

‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ