Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaaark.... o jaaa Ty juz . Trzymaj sie kochana i dawaj znac. Czekamy tu z niecierpliwością
Wczoraj po obiadku (schabowy i ziemniaczki) mialam 110, postanowilam zjesc kawalek ciasta czekoladowego, pysznie wygladalo. Cukier 114. W szoku bylam, moze faktycznie cos mi sie normuje na koniec. Nie chce zapeszac ale zgage tez mam rzadziej, czyzby brzuszek sie obnizal?
I mam do Was glupie pytanie, ale skoro jestesmy juz zaprzyjaznione to mnie nie krytykujcieCzy Wy bierzecie do szpitala jakies kosmetyki do makijazu? Ja bez wygladam tragicznie, jestem blondynką wiec oko przydaloby sie podkreslic. Nie mowie o jakims podlkadzie tak tylko troszke poprawic. Nie wiem tylko jak na to by pielegniarki patrzyly, moze mnie ochrzanią ze sie maluje... jak to u Was wyglada?
-
Kredka mamy takie czasy, że napewno nie byłabyś jedyna z makijażem na oddziale
Czytałam wypowiedź dziewczyny, że wybiera się na profesionalny makijaż jak się jej akcja porodowa zacznie
Jak ci to tylko poprawi humor i będziesz miała na to siłę i ochotę to czemu się nie podpicować
Ja nie widzę w tym nic złego. Tylko paznokci nie maluj, ale to pewnie wiesz
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Ja biorę
sam podkład i tusz, ale biorę. Nie wiem czy będę miał sile i ochotę uŻyć, ale spakuje. Żeby było mi widać ocZy musE je sobie namalować, a chciałabym prZynajmniej w zalozeniu, mieć zdjęcie z maleństwem na które mogę patrZeć
2017 #1
2019 #2
-
Nie no profesjonalny makijaz to sobie daruje ale tak jak Spirit chcialabym choc rzesy tuszem musnać. Pewnie jakieś odwiedzinki beda no i fotki z maluszkiem. Nie chce potem słuchać "Jezuuu jaka ona wymeczona po tym porodzie" hehe. Wiecie jak jest
Ogladam prognozę pogody. U Was słońce i 14 stopni, u mnie deszcz i stopni 6. Pytam sie gdzie jest sprawiedliwość na tym świecie? ??? -
nick nieaktualny
-
No w trakcie porodu to przesada
Ale po przy ogarnuaniu się to minimum minimum
ja ogólnie teraz się nie maluje w domu bo bez sensu wcielać podkład w poduszkę hak drzemka musi być, tylko ba wyjścia. Ale potem z małym chce znaleźć te 5 minut na mini poprawki twarzy, po prostu żeby dziecko miało ładna mamę. Potemrzestane się malować aż młody do przedszkola pójdzie, posmakuje się i dziecko mnie nie pozna haha
2017 #1
2019 #2
-
Kredka123 wrote:A juz myslalam ze sie bedziecie ze mnie śmiały ze wymyslam w takim momencie. Ciesze sie ze nie jestem sama, dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Na fb pewnie juz by mnie zjechaly od gory do dołu2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyA mi nawet nie przyszło do głowy makijaż pakować do szpitala. Fakt, jak się czasem widzi mamy po porodach na oddziałach to widać te sińce pod oczami, te plamy na twarzy, nieraz popękane naczynka. Ale ciul z tym. Na pewno nie czułam potrzeby upiększania rzeczywistości po porodzie z córką, choć faktycznie na niewiele zdjęć ze szpitala umiem patrzeć bez skrzywienia na swój widok. Nawet gdybym miała jakieś produkty do makijażu, wątpię bym czuła potrzebę skorzystania, ale ja maluję się bardzo delikatnie najwyżej kilka razy w miesiącu i po prostu CZUJĘ, że coś mam na skórze. Na pewno nie zapomnę o kremie do twarzy i pomadce ochronnej, ale na tym koniec.
A to mi przypomniało, jak wczoraj czytałam na forum "Po porodzie", tu na belly, jak jedna dziewczyna pisała, że jej dziecko rozpłakało się na widok jej umalowanej, jak chciała nakarmić, bo wcześniej bez makijażu zawsze była, a tu na jakąś imprezę szli i dziecko przeżyło szok -
Spirit wrote:Bo my jesteśmy fajnuejsze niż fb :Dproponuje w ogóle założyć drugi niecukrzycowy wątek ba offtopy tego typu dla nas, bo potem hak ktos nowy będzie chciał o cukrach, a dostanie opis porodu to zwatpi i sobue pójdzie a szkoda
Szkoda ze tu sie nie da zamknąć grupy, tak zebysmy mogly po porodzie dzielic sie wiadomosciami o naszych szkrabach i zeby nikt tego nie czytal. Szkoda by mi bylo sie z Wami rozstać -
nick nieaktualny
-
Spirit wrote:Bo my jesteśmy fajnuejsze niż fb :Dproponuje w ogóle założyć drugi niecukrzycowy wątek ba offtopy tego typu dla nas, bo potem hak ktos nowy będzie chciał o cukrach, a dostanie opis porodu to zwatpi i sobue pójdzie a szkoda
Wiecie co... ja właśnie jak tu pierwszy raz zawitałam, to miałam obawy jak to bedzie, bo stron dużo było i juz myślałam, ze pewnie siedzicie tutaj i gadacie nie o cukrzycy tylko o innych rzeczach, tak jak jest na większości wątków. Dziewczyny zaczynaja rozwijać inne wątki na wątkach o tym nie związanych. Tak wiec baaardzo sie ucieszyłam, ze pomimo tego, ze od czasu do czasu chcemy mieć odskocznie od cukrów - to normalne, to jednak główny temat zawsze sie gdzieś przewija -
Justice... ja tak samo, ciagle u lekarzy siedzę i tylko sprawdzam kogo mam w tym tygodniu jakie badania zrobić. Po tym przegapienie wizyty to jestem juz przewrażliwiona.
Kredka... oj słoneczko piękne dziś na południu! Tak sie cieszę! Poszłabym na spacer, ale sama nie lubię, moze powinnam psa kupićno i prasowania pełno, ale zrobiłam kawę i leniuchuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:04
-
Oj ciężki ten 9 miesiąc. Wyszlam po zakupy i mało nie padlam w Biedronce, ledwo do domu doszlam. Ehhh oby wytrwać do końca.
Ale z dobrych wiadomosci tyle ze odebralam wyniki i GBS ujemnytak sie ciesze!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 13:36
Spirit, Dominika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też biorę tusz i podkład;) z małym wychodząc ze szpitala byłam pomalowana. Do porodu tak się akurat złożyło, że tusz był heh:)
Ja dziś po 2 wizycie u diabetologcukry super, potwierdzona norma do 140 ale raczej kazała się trzymać 120, przy czym nie wariować jeśli cukier będzie 130
Za miesiąc kolejna wizyta, może ostatnia;)Justice lubi tę wiadomość
-
Hmm ja to w sumie nawet nie pomyslałam o kosmetykach do makijazu. Ale moze ten podklad i tusz rzeczywiscie nie zaszkodzi
W domu chodze bez makijazu, ale jak tylko gdzies wychodze to musze cos nalozyc bo mam widoczne zylki pod oczami a teraz w ciazy to juz wogole.
U mnie 14 dni do terminu porodu !! Byłam dzis na ktg jakies skurcze sie zaczynaja pisac. To juz tak niedługo, juz nie moge sie doczekac.
Ciekawe jak tam kark.Justice lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g