WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:03

karolyn lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wróciłam do domku i usiadłam na kanapie. Podróże to nie dla mnie już chyba nie będę jeździć tak długo i daleko :( i oczywiście znów nie mierzyłam cukru... od jutra powrót do szarej rzeczywistości klucia w palce i coś czuje ze się zdziwie hehe :) ale powiem wam ze po tych trzech dniach mam kilka wniosków. Zero nerwów pomimo że nie mierzyłam to uwazalam i juz czekam na czas po porodzie. Po drugie nie zjem dużo na raz i to zasługa regularnego jedzenia. I dużo pije i mam taką potrzebę :) jest kilka plusów ale odloze glukometr bez żadnego problemu i od razu :) a teraz idę prac hehe i trzeba coś zjeść :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja do szpitala też biorę podkład i tusz. Moze w szpitalu nie bedzie mi sie chciało malować, ale na wyjście chcę być pomalowana:-) Ja się tam nie przejmuję co sobie ktos pomyśli. Tu chodzi o moje dobre samopoczucie, a nie spelnianie oczekiwań innych. Niektórzy maja niestety takie podejscie, ze jak juz zostaniesz mamą, to zapomnij o tym, że jesteś kobietą itd.:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice nie tylko Ty jesteś zazdrośnicą. Ja to dopiero zazdroszczę Kark. Ona to dopiero ma już luzik.Basiunia już pewnie na swiecie, poród za sobą, cukrzyca za sobą :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pozostało jedynie 4 tygodnie - 28 dni do porodu. Oj cieszę się bardzo :-) W piątek wizyta u gin, mam nadzieję, ze już tam się coś szykuje na poród. W środę na badania i odbiór gbs (oby ujemny). Dzisiaj taka piekna pogoda u mnie była i dzień na wysokich obrotach (tak jak lubie), że nawet nie wiem kiedy minął :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co... tak przeglądałam dziś moje badania... i np. przy obciążeniu glukozą na czczo jest norma do 92. zastanawia mnie to czemu my do 90 mamy.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, o 6 odeszly wody, o 7.30 zaczely sie skurcze, ale takie jakby przepowiadacze. O 8.30 przyjecie na oddzial, o 10 zaczely sie regularne, powiekszajace rozwarcie skurcze. Od 13.30 walczylam, zeby nie przec bo bylo tylko 8cm, a Basia juz glowa sie pchala, a o 14.15 juz ja mialam na brzuchu ;) 3120g, 53cm, bez znieczulenia, srodkow przeciwbolowych, zabiegow czy naciecia krocza. Wszyscy chodzili gratulowac i sie dziwili, ze tak sie po cesarce w 10000000% naturalnie udalo :)
    Ale pierwsze dwie doby mierzenie cukru Basi co 2h! Szok!

Milagro, mam ogromna prosbe, przeklej to dziewczynom na nasze forum wrzesniowe zamkniete, bo pisze z komorki i nie pamietam hasla :(

PS ja nie wzielam tuszu i zaluje, bo dzis jeszcze cos jest z wczoraj, ale jutro i na wyjscie bede wygladac tragicznie.

Justice, Spirit, Elaria, Dominika89, Nitka_lutowa, milagro lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe kark! Gratulacje!!:)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark gratuluje !!!!! Cudownie. Boze ale z Ciebie dzielna kobieta, super sie spisalas. Oczywiscie czekamy na jakąs fotke i daj znac jak cukry u Was.

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika miło ze do nas wrocilas :-) Ciesze sie ze wypoczelas psychicznie od tych cukrow. Czasem potrzebny taki reset. A na weselu wygladalas przeslicznie :-)

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, gratuluję! Czyli poród miałaś, jak marzenie! Gratulacje i 100 lat dla Basieńki!
    Pewnie szybko was wypiszą do domu.

Wiecie, tak czytam, że nie możecie się doczekać, a ja im bliżej tym bardziej chcę to odwlec. Poprzednio też tak było. Boję się porodu (planowo cesarka), boję się jak będę się goić, jak ogarnę znów noworodka, przeraża mnie ogrom przygotować, jakie muszę jeszcze zrobić.

Dziś poczułam przypływ energii, a właściwie przez to słońce zobaczyłam, jak brudne mam podłogi i odkurzyłam całe mieszkanie (90m) i umyłam wszystkie podłogi, w kuchni nawet dwa razy i zaraz potem robiłam obiad, zajęło mi wszystko 1,5 godziny i po wszystkim czułam się, jak po maratonie. Zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu, padłam na kanapę. Boże, a to jeszcze ponad 2 miesiące i lżej nie będzie. Jak nie ogarnę najważniejszych przygotować w marcu, to w kwietniu mąż zostanie sam na placu boju.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark gratulacje super wiadomość i ciesze się Waszym szczęściem ☺ Niech się Basieńka zdrowo rozwija :)
    Kredka dziękuję bardzo za komplement ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark gratuluję. Dzielna kobitka.Super, ze Ci się udało. I dokladam ogromne wow, ze bez nacięcia. Jak Ty to zrobiłaś hehe?Wnioskuje, że poród przeszedł dosyć miło :-)
    Elaria goic bedziesz się bardzo dobrze, a Tadka jak tylko wezniesz na rece, to zaraz Ci się wszystko przypomni jak to było z córką :-)

Elaria lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a Ty myślałaś, że jesteś jakimś odmieńcem z tym malowaniem :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika czy Ty nosisz soczewki kontaktowe?

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark też jestem w szoku z tym badaniem cukru. Biedne te nasze maluchy. Trzeba jednak przyznać, że Basiunia posłuszna córcia i roladę niedzielna dała Ci zjeść :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad no myślałam ze tylko ja jako najstarsza musze robić renowację zabytków hehehe ;-) ;-) ;-)

Wiolad lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka nosiłam ale mnie oczy zaczęły boleć i wróciłam do okularów. Szybko mi czerwone się robiły i piekly i lekarz mówił ze tak może być więc odpuscilam :)

h4py1w9.png
‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ