X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Ja przez to okropne spojenie miałam cesarkę w poprzedniej ciąży. W obecnej, o dziwo, mam spokój... na razie (odpukać)
    Boże dziękuję! Wydrukuje sobie to, bo a) cesarska mnie przeraża b) w związku z tym ze zacz3lam rozważać brak rodzeństwa dla dziecka a Ty mówisz ze w 2 ok <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 17:54

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Nie pamiętam, w którym tygodniu zaczęło mnie boleć spojenie w ciąży z córką, ale póki co, nie mam tej dolegliwości. I oby nie wracało, uczucie takie, jakby mnie ktoś skopał w krocze.
    Tylko bolało czy trzeba było cc?

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolało, ale to nie było wskazaniem do cesarki. Cesarkę miałam z paru powodów, najpierw lekarz zapowiedział cc, bo jestem bardzo niska (ok 150 cm), a dziecko szacowano na ponad 3 kg (ostatecznie 3650 g), więc zachodziła dysproporcja między miednicą a wielkością dziecka. Lekarz mówił, że takie do 2,5 kg mogłabym urodzić, ale większe t ryzyko uszkodzenia mnie i dziecka, a możliwe, że i tak skończyłoby się cięciem.

Drugi powód to zatrucie ciążowe pod koniec ciąży, miałam straszne obrzęki i duże nadciśnienie.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale I tak było cc. Ja bardzo nie chce ale w necie same historie pt bolało rodziła sn a potem miesiac na wyciagu...

Dlatego pytalam, bo może jest opcja ze boli ale ds się bez cc, ale po dzisiejszym dniu już się nie ludze :/

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice Ty też krakow/okolice?

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:53

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczynki... zjadlam te tortellini z Biedronki co tak Elaria je zachwalała, zobaczymy jak cukier jak cos to bedzie na Was ;-)
    Heleneczka ja jedne wyniki mialam takie ze mi białe spadły ale przy kolejnych juz bylo wszystko ok. A czemu jestes na tej profilaktyce przeciwzakrzepowej? Pytam bo mnie moje żyły martwią, wczoraj mialam jedną noge siną i ogolnie mi wieczorem żyły puchna . Lekarz kazal smarowac Lioton 1000 ale czy to cos pomaga to wątpię.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    Ja też nie nadążam z czytaniem. U mnie dziś mimo masażu na czczo 90, jak nigdy :( Dobrze, że to jeszcze norma. Przed pomiarem nakładałam odżywkę na włosy, może jej nie zmyłam dokładnie, a jak nie, to przemęczenie po wczorajszej jodze, stres i niedospanie, bo mąż w nocy był na Sorze. Poza tym mam kiepski dzień, bo 2 tygodnie diety cukrzycowej zepsuło moje 2-miesięczne wysiłki, żeby mieć dobrą morfologię i teraz znowu mam hemoglobinę 11,5, hematokryt 33, a krwinki 3,5. Dodatkowo zmartwiłam się, bo mi spały białe krwinki, a wydawało mi się, że cały czas powinny rosnąć. Czy Wam się też zdarzało, że z miesiąca na miesiąc trochę się obniżyły? Za to mi urosły sporo płytki i też nie wiem, czy dobrze, bo jestem na profilaktyce przeciwzakrzepowej :/ Generalnie się dzisiaj bardzo martwię.
    Heleneczka pamietaj, ze ciężarne maja trochę inne normy. Jeżeli Twoi lekarze się nie czepiają, to znaczy, ze jest dobrze.
    A ja szczerze powiem, że jak przeszłam na dietę, to wyniki mam bardzo, bardzo dobre :-) Wcześniej też miałam ok, ale widzę, że na diecie są lepsze.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:54

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka daj znać jak cukier, bo ja dla siebie na jutro planuję.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Nie, ja jestem ze Śląska... ale w sumie do Krakowa nie mam daleko;).
    Jeśli chodzi o to spojenie to miałam cc, bo mi się całkiem rozlazło juz ok. 29-30 tc. Nie wiedziałam co się dzieje - bòl był koszmarny, nie byłam w stanie chodzić, leżeć... normalnie funkcjonować. Wyladowałam na patologii ciazy gdzie zdiagnozowano właśnie to spojenie. Do końca ciąży nosiłam pas na to spojenie a ok. 36 tc miałam konsultacje ortopedyczną i zdecydowano o cc, bo rozejścia wynosiło więcej niż 1 cm. Po porodzie wszystko wróciło do normy.
    Spirit może jak się niepokoisz wybierz się do ortopedy.
    Co do obecnej ciąży to jestem dobrej myśli bo w poprzedniej na tym etapie ból był już znaczny a teraz nic:) Czasem cośtam zaboli ale to jest na prawdę pikuś;)

Pytam skąd, bo myślałam ze jakiś zlot absolwentów uniwersytetu im. G lukometru zrobi my :D no ja za 1,5 tym mam wizytę jak będzie tak samo albo gorzej to ustale plan działania z gin. U ortopedy diero co byłam z kręgosłupem :/

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po normalnej kolacji 87 hmmmmmmmm

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrobimy zlot polroczniakow przy paczkach :D

2017 #1
    2019 #2
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka pisz kiedy tylko masz taką potrzebę i ochotę :) Jesteś już na ostatniej prostej, będzie dobrze :)

Kredka a Ty już wchodzisz w 38 :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowana, spakowana :) Hej jest jeszcze Rosolino, nie jesteś sama Justice :) A tak w ogóle, to ja mam zamiar w miarę czasu zaglądać tu, żeby zobaczyć wasze maluszki chociażby, bo mam nadzieję, że każda wrzuci fotkę swojego szczęścia :) W ogóle, żeby zobaczyć co słychać u was i jak dobrze sobie z francą radzicie :)

Justice, Dominika89 lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice a u Ciebie już 25 tydzień :) Pamiętam jak miałaś 17 na liczniku :)

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku człowieka nie ma 4 godziny a tu tyle stron hihi :) ja mam dziś dzień jasnego pieczywa i na kolacje kajzerka ale coś czuje ze to juz za dużo i za godzinę się serio zdziwie :) ale od jutra tektura z biedronki ;) byłam na tej szkole rodzenia i fajnie było nawet :) choć nie wiem jak wy ale mi ciężko siedzieć 1,5 godziny na krześle w jednej pozycji... I jeszcze jedno ta położna tak mówiła zartowala i tylko my z mężem się śmiejemy aż mi brzuch lata a reszta powagą i nie wiem może ja jakaś upośledzona jestem hehe :) :)

h4py1w9.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ