X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Ja przez to okropne spojenie miałam cesarkę w poprzedniej ciąży. W obecnej, o dziwo, mam spokój... na razie (odpukać)
    Boże dziękuję! Wydrukuje sobie to, bo a) cesarska mnie przeraża b) w związku z tym ze zacz3lam rozważać brak rodzeństwa dla dziecka a Ty mówisz ze w 2 ok <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 17:54

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Nie pamiętam, w którym tygodniu zaczęło mnie boleć spojenie w ciąży z córką, ale póki co, nie mam tej dolegliwości. I oby nie wracało, uczucie takie, jakby mnie ktoś skopał w krocze.
    Tylko bolało czy trzeba było cc?

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolało, ale to nie było wskazaniem do cesarki. Cesarkę miałam z paru powodów, najpierw lekarz zapowiedział cc, bo jestem bardzo niska (ok 150 cm), a dziecko szacowano na ponad 3 kg (ostatecznie 3650 g), więc zachodziła dysproporcja między miednicą a wielkością dziecka. Lekarz mówił, że takie do 2,5 kg mogłabym urodzić, ale większe t ryzyko uszkodzenia mnie i dziecka, a możliwe, że i tak skończyłoby się cięciem.

Drugi powód to zatrucie ciążowe pod koniec ciąży, miałam straszne obrzęki i duże nadciśnienie.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale I tak było cc. Ja bardzo nie chce ale w necie same historie pt bolało rodziła sn a potem miesiac na wyciagu...

Dlatego pytalam, bo może jest opcja ze boli ale ds się bez cc, ale po dzisiejszym dniu już się nie ludze :/

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice Ty też krakow/okolice?

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:53

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczynki... zjadlam te tortellini z Biedronki co tak Elaria je zachwalała, zobaczymy jak cukier jak cos to bedzie na Was ;-)
    Heleneczka ja jedne wyniki mialam takie ze mi białe spadły ale przy kolejnych juz bylo wszystko ok. A czemu jestes na tej profilaktyce przeciwzakrzepowej? Pytam bo mnie moje żyły martwią, wczoraj mialam jedną noge siną i ogolnie mi wieczorem żyły puchna . Lekarz kazal smarowac Lioton 1000 ale czy to cos pomaga to wątpię.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    Ja też nie nadążam z czytaniem. U mnie dziś mimo masażu na czczo 90, jak nigdy :( Dobrze, że to jeszcze norma. Przed pomiarem nakładałam odżywkę na włosy, może jej nie zmyłam dokładnie, a jak nie, to przemęczenie po wczorajszej jodze, stres i niedospanie, bo mąż w nocy był na Sorze. Poza tym mam kiepski dzień, bo 2 tygodnie diety cukrzycowej zepsuło moje 2-miesięczne wysiłki, żeby mieć dobrą morfologię i teraz znowu mam hemoglobinę 11,5, hematokryt 33, a krwinki 3,5. Dodatkowo zmartwiłam się, bo mi spały białe krwinki, a wydawało mi się, że cały czas powinny rosnąć. Czy Wam się też zdarzało, że z miesiąca na miesiąc trochę się obniżyły? Za to mi urosły sporo płytki i też nie wiem, czy dobrze, bo jestem na profilaktyce przeciwzakrzepowej :/ Generalnie się dzisiaj bardzo martwię.
    Heleneczka pamietaj, ze ciężarne maja trochę inne normy. Jeżeli Twoi lekarze się nie czepiają, to znaczy, ze jest dobrze.
    A ja szczerze powiem, że jak przeszłam na dietę, to wyniki mam bardzo, bardzo dobre :-) Wcześniej też miałam ok, ale widzę, że na diecie są lepsze.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:54

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka daj znać jak cukier, bo ja dla siebie na jutro planuję.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Nie, ja jestem ze Śląska... ale w sumie do Krakowa nie mam daleko;).
    Jeśli chodzi o to spojenie to miałam cc, bo mi się całkiem rozlazło juz ok. 29-30 tc. Nie wiedziałam co się dzieje - bòl był koszmarny, nie byłam w stanie chodzić, leżeć... normalnie funkcjonować. Wyladowałam na patologii ciazy gdzie zdiagnozowano właśnie to spojenie. Do końca ciąży nosiłam pas na to spojenie a ok. 36 tc miałam konsultacje ortopedyczną i zdecydowano o cc, bo rozejścia wynosiło więcej niż 1 cm. Po porodzie wszystko wróciło do normy.
    Spirit może jak się niepokoisz wybierz się do ortopedy.
    Co do obecnej ciąży to jestem dobrej myśli bo w poprzedniej na tym etapie ból był już znaczny a teraz nic:) Czasem cośtam zaboli ale to jest na prawdę pikuś;)

Pytam skąd, bo myślałam ze jakiś zlot absolwentów uniwersytetu im. G lukometru zrobi my :D no ja za 1,5 tym mam wizytę jak będzie tak samo albo gorzej to ustale plan działania z gin. U ortopedy diero co byłam z kręgosłupem :/

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po normalnej kolacji 87 hmmmmmmmm

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrobimy zlot polroczniakow przy paczkach :D

2017 #1
    2019 #2
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka pisz kiedy tylko masz taką potrzebę i ochotę :) Jesteś już na ostatniej prostej, będzie dobrze :)

Kredka a Ty już wchodzisz w 38 :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowana, spakowana :) Hej jest jeszcze Rosolino, nie jesteś sama Justice :) A tak w ogóle, to ja mam zamiar w miarę czasu zaglądać tu, żeby zobaczyć wasze maluszki chociażby, bo mam nadzieję, że każda wrzuci fotkę swojego szczęścia :) W ogóle, żeby zobaczyć co słychać u was i jak dobrze sobie z francą radzicie :)

Justice, Dominika89 lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice a u Ciebie już 25 tydzień :) Pamiętam jak miałaś 17 na liczniku :)

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku człowieka nie ma 4 godziny a tu tyle stron hihi :) ja mam dziś dzień jasnego pieczywa i na kolacje kajzerka ale coś czuje ze to juz za dużo i za godzinę się serio zdziwie :) ale od jutra tektura z biedronki ;) byłam na tej szkole rodzenia i fajnie było nawet :) choć nie wiem jak wy ale mi ciężko siedzieć 1,5 godziny na krześle w jednej pozycji... I jeszcze jedno ta położna tak mówiła zartowala i tylko my z mężem się śmiejemy aż mi brzuch lata a reszta powagą i nie wiem może ja jakaś upośledzona jestem hehe :) :)

h4py1w9.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ