Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hmm Spirit w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Muszę sprawdzić
Z tą gimnastyka dłoni muszę wypróbować przed śniadaniamiU mnie dziś nadszczo 78 a po sniadanku 135. Wiem,wiem niby norma ale...
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualnyZ wydobyciem krwi nie mam żadnego problemu, więc ze zdziwieniem czytam, jakie wy czasem cuda wyprawiacie, by pobrać kropelkę.
Co do chleba świeży/ stary nie wiem, bo ja zwykle jem rozmrożony. Cóż, na wsi nie mam prawdziwego razowca (na ten z Biedry nie mogę patrzeć)i mąż kupuje w mieście po 10 bochenków i od razu zamrażam, więc nie wiem, czy to podpada pod świeży czy stary.
A co do ziemniaków... może jak poleżą w ciepłym miejscu, to zachodzą jakieś procesy zwiększające ilość skrobi? Ja kupuję małe ilości ziemniaków, na dwa obiady czyli po 8 sztuk (w sklepie na mnie dziwnie patrzą), ale robię to po to, żeby zmieścić je w lodówce w dolnej szufladzie, tam są długo świeże. Ziemniaki mam niezbyt często na obiad, raz, góra dwa razy w tygodniu, więc to mi pasuje. W tym tygodniu robiłam zapiekankę, warstwami szło tak: ziemniaki podgotowane w plasterkach -warstwa mięsa mielonego z indyka z cebulką i papryką i sosem pomidorowym (puszka pomidorów, koncentrat, przyprawy), a na to plasterki cukinii i sos beszamelowy i trochę parmezanu. Wyszło bardzo, bardzo smaczne, duża forma starczyła na 2 dni i cukier miałam po tym zacny. -
Elaria ja mam problem rano z ta kropla nawet jak dużo pije a później jest ok
a z ziemniakami może coś być z ta skrobia bo ja już to kilka razy sprawdziłam bo akurat u mnie cukry najlepsze po ziemniakach wiec często je jem
Co do chleba z biedronki to ja już go jem po prostu nie myśląc o tym ale po ciąży coś czuje ze nawet nie spojrzę w jego stronę -
Hej! U mnie drugi dzień eksperymentów i wyniki podobne jak wczoraj. W nocy 87, na czczo 93
Jutro jeszcze spróbuje wstać o 7. Jak nic to nie da to trudno, niech się dzieje wola Nieba
Ja ziemniaków nie mogę jeść ale makaron ciemny już tak. Za to zauważyłam, że jak mam obiad na dwa dni to tego drugiego dnia cukier zawsze wyższy. Więc odgrzewanie też wpływa na cukry u mnie. -
Dominika jak najbardziej zostań z nami
Ja wolę nie sprawdzać jak z tym wyciskaniem, bo u mnie cukier i tak niski nadszczo.
Co do chleba, to nie zauwazylam. Zazwyczaj jem z lidla bio żytni pakowany. Już tez sie nad tym nie zastanawiam. Jem i tyle. Po porodzie omijać bede szerokim łukiem. Nastepna wchodzę ja -
nick nieaktualny
-
Wiecie co... jak tak patrzę na to co jadłam i o ktorej to u mnie niestety to w ogole nie ma wpływu na cukier rano
niezależnie co zjem na kolacje I i jaki mam cukier po niej.
ja tylko mam stresa przed snem, żeby sie w nocy nie budzić i żeby rano było do 90.
Tak czytam i czytam.. barszcz z ziemniakami.... ale bym dziś zjadła, ale w lodowce pustka, maz auto zabrał, bedą naleśniki chyba z jabłkiem.
Wiem, ze u mnie nie przejdą pierogi sztuk 9, tortilla i pizza. Resztę zajadam normalnie