X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle ja tu czytam ze mam na was zły wpływ :( ale i tak z wami zostane nie pozbedziecie się mnie :) :) ;)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, a na mam dziś ciut wyższe cukry niż wczoraj. Widzę zależność - świeże pieczywo nizszy cukier, takie 2 dniowe wyższy. Też rak macie?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:59

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit u mnie tak nawet jest z ziemniakami :) kiedyś pisałam ze kupuje po 3-4 dzień przed obiadem bo jak poleży pod zlewem kilka dni to już większy cukier ( chyba że ktoś ma piwnice to luz) :) to samo z chlebem :)

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Spirit w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Muszę sprawdzić ;)
    Z tą gimnastyka dłoni muszę wypróbować przed śniadaniami :D U mnie dziś nadszczo 78 a po sniadanku 135. Wiem,wiem niby norma ale... ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba będzie gonić męża po świeże bułeczki :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wydobyciem krwi nie mam żadnego problemu, więc ze zdziwieniem czytam, jakie wy czasem cuda wyprawiacie, by pobrać kropelkę.
    Co do chleba świeży/ stary nie wiem, bo ja zwykle jem rozmrożony. Cóż, na wsi nie mam prawdziwego razowca (na ten z Biedry nie mogę patrzeć)i mąż kupuje w mieście po 10 bochenków i od razu zamrażam, więc nie wiem, czy to podpada pod świeży czy stary.

A co do ziemniaków... może jak poleżą w ciepłym miejscu, to zachodzą jakieś procesy zwiększające ilość skrobi? Ja kupuję małe ilości ziemniaków, na dwa obiady czyli po 8 sztuk (w sklepie na mnie dziwnie patrzą), ale robię to po to, żeby zmieścić je w lodówce w dolnej szufladzie, tam są długo świeże. Ziemniaki mam niezbyt często na obiad, raz, góra dwa razy w tygodniu, więc to mi pasuje. W tym tygodniu robiłam zapiekankę, warstwami szło tak: ziemniaki podgotowane w plasterkach -warstwa mięsa mielonego z indyka z cebulką i papryką i sosem pomidorowym (puszka pomidorów, koncentrat, przyprawy), a na to plasterki cukinii i sos beszamelowy i trochę parmezanu. Wyszło bardzo, bardzo smaczne, duża forma starczyła na 2 dni i cukier miałam po tym zacny.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam pytanie na śniadanie i mówią żeby nie jeść mięsa... Ze warto być wegetarianem... To niech mi catering w cukrzycy ciążowej zrobią hehe bo ja już nie wiem co ja bym jadła :) ;)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ja mam problem rano z ta kropla nawet jak dużo pije a później jest ok :) a z ziemniakami może coś być z ta skrobia bo ja już to kilka razy sprawdziłam bo akurat u mnie cukry najlepsze po ziemniakach wiec często je jem :)
    Co do chleba z biedronki to ja już go jem po prostu nie myśląc o tym ale po ciąży coś czuje ze nawet nie spojrzę w jego stronę :)

h4py1w9.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie drugi dzień eksperymentów i wyniki podobne jak wczoraj. W nocy 87, na czczo 93 :/ Jutro jeszcze spróbuje wstać o 7. Jak nic to nie da to trudno, niech się dzieje wola Nieba :P

Ja ziemniaków nie mogę jeść ale makaron ciemny już tak. Za to zauważyłam, że jak mam obiad na dwa dni to tego drugiego dnia cukier zawsze wyższy. Więc odgrzewanie też wpływa na cukry u mnie.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika jak najbardziej zostań z nami :-) Ja wolę nie sprawdzać jak z tym wyciskaniem, bo u mnie cukier i tak niski nadszczo.
    Co do chleba, to nie zauwazylam. Zazwyczaj jem z lidla bio żytni pakowany. Już tez sie nad tym nie zastanawiam. Jem i tyle. Po porodzie omijać bede szerokim łukiem. Nastepna wchodzę ja :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przejść na wegetarianzm.....

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadszczo 73, po śniadaniu 77 :-\

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem, nie zrozumiem i nie chcę zrozumieć.....

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jadłaś na śniadanie? Listek sałaty? ;-)

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po śniadaniu 117 i była wielka kromka jasnego chleba z pasztetem i ogórek :) jest moc :) :)

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG kanapka z pasztetem i ogorkiem mniaaaam ... ale Domi mi smaka narobilas. zaraz wygonie meza chyba po pasztet :D

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jem drugie śniadanie i to samo bo aż mnie ssie takie to było pyszne :)

h4py1w9.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na kolację miałam pasztet z ogórkiem kiszonym, mniam :) A dzisiaj od rana chodzi za mną jajko z majonezem więc idę wstawić :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... jak tak patrzę na to co jadłam i o ktorej to u mnie niestety to w ogole nie ma wpływu na cukier rano :/ niezależnie co zjem na kolacje I i jaki mam cukier po niej. :/ ja tylko mam stresa przed snem, żeby sie w nocy nie budzić i żeby rano było do 90.

Tak czytam i czytam.. barszcz z ziemniakami.... ale bym dziś zjadła, ale w lodowce pustka, maz auto zabrał, bedą naleśniki chyba z jabłkiem.

Wiem, ze u mnie nie przejdą pierogi sztuk 9, tortilla i pizza. Resztę zajadam normalnie :)

p19uqqmzk4ecto70.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ