X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka przyjedz mnie masować hehe :) juz sobie wyobrazam jak tam masaż odchodzi u Ciebie hehe :) ja póki mieszcze się w normie to troszkę wyciskam jak zacznę przekraczać to będę uprawiać wygibasy i masaże za leniwa jestem :) ale fakt po takim czasie u mnie zawsze krew leci bez problemu chyba że z rana czasem problem :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:59

Dominika89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice broniła bym Heleneczki jak lwica :)

Heleneczka lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika daj nazwę tej grupy sekty, mam nadmiar czasu i z nudów poczytam

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit cukrzyca ciazowa po prostu :)

Spirit lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuuu.... kupilam w Biedrze ciasto na tarte, zrobilam takie babeczki w formie do muffinek, nadzialam serkiem mascarpone z ksylitolem, pięknie udekorowalam winogronem i co???? I okazalo sie ze te jeb....e ciasto jest słone. No jak żyć? ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 wielkie kromki jasnego chleba łosoś i serek biały i cukier 115 ach kochana cukrzyca :) przerzucać się na jasne pieczywo :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a trzeba było kupić 7daysa hahaha :) :) a serio to bym się wkurzyla :)

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystaj Dominika puki ci jasne pieczywo siada. Na mnie nawet żytnie się obraziło. Przecież nie będe jadła 1 kromki bo to już podchodzi pod głodówkę. 2 kromki to minimum, żeby poczuć cokolwiek...

Spirit super cukier po tortilli.

Elaria właśnie o te pierożki mi chodziło. Jutro wytestuje. Mam nadzieję że nie dostanę zawału po pomiarze :)

Kredka przecież słone ze słodkim to hit w cukiernictwie :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax akurat ten chleb biały konkretnie na mnie dobrze działa. Ale mam ochotę na białą bułeczke ale to już po porodzie :) a Ciebie rozumiem jedna mała kromka to już śmiech na sali. Ale damy rade juz niedługo :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja bym chyba tym rzuciła i zjadła coś słodkiego, albo też bym usiadła i płakała. Mnie wszystko rusza ostatnio i często płacze nie wiem za czym ;)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale Wy dziś macie tempo :)
    Spirit gratuluję cukru.

Milagro obyś miała rację, że ja następna. Jutro wizyta, to zobaczymy co i jak. Może szyjka będzie już skrócona całkowicie, a i małym rozwarciem tez nie pogardzę :)
    Chociaż jak sobie ostatnio uswiadomiłam, że to już tuż tuż, to panika :)

Kredka biednaaaa Ty, trzeba było jednak 7 days'a heheheh :)

Dominika eeeeeee ta Twoja cukrzyca to taka wątpliwa :D

Marzusiax, Elaria przetestuję te pierożki w weekend, albo jutro. Może serce mi nie stanie na zawał :)

U mnie dzisiaj lody na podwieczorek, dużoo lodów. Po godzinie 107 :)

Ja zazwyczaj muszę trochę wyciskać, ale staram się od dołu palca to robić. Nie straszcie, że wyniki wychodzą niższe. Kurcze dzisiaj na czczo 67 - to mi się nie podobało. Dziwne to wszystko jest. U mnie niezależnie o której zjem i tak cukier rano niski. Czy zjem o 21, czy o 22, czy nawet jak obudzę się o 1 i zjem, to cukier i tak niski.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że wszystkie płaczki :) Mi już etap płaczki przeszedł, ale momentami było wkurzające.
    Jak byłam w poprzedniej ciąży miałam straszną ochotę na ciasto "sernik bez sera" No więc zaczęłam je robić, Po 20 min pieczenia trzeba go wyciągnąć i zetrzeć ciasto na górę tego "sera" i wyobraźcie sobie, że zahaczyłam ręką i całe ciasto wylało się do piekarnika. Zarówno ja jak i mój mąż do dziś pamiętamy i śmiejemy się z tego jak się wtedy rozpłakałam i zanosiłam płaczem :D:D heheh Hormony nie maja litości :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a Twoja córeczka piękniutka. Tobie to już dobrze, że z malutką w domu jesteście.
    Współczuję nawału, ale gratuluję udanego startu w karmieniu piersią :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Marzusiax akurat ten chleb biały konkretnie na mnie dobrze działa. Ale mam ochotę na białą bułeczke ale to już po porodzie :) a Ciebie rozumiem jedna mała kromka to już śmiech na sali. Ale damy rade juz niedługo :)
    A próbowałaś kajzerkę? Do południa mogę połowkę z jajkiem, a popołudniu z żółtym serem też jest ok. Wbrew pozorom można się zasycić takimi porcjami :)

Dominika89, karolyn lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały chleb, lody, 7days ? Czy to nadal wątek cukrzycowy :D Jak widać da się jakoś ta cukrzycę oszukać :D Pogratulowac :)
    Ja też jestem straszna placzka a w ciąży to już wogole. Pamiętam jak z mężem oglądałam jakiś horror ostatnio i mój M usna a ja do końca obejrzałam i potem płakałam mu pół nocy ze powinien ze mną oglądać albo wyłączyć w odpowiednim momencie bo ja się boję. Taa ciążowe hormony są tak nieprzewidywalne jak nasza cukrzyca:D

Wiolad lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax może spróbuję bo mnie kusi :)
    Milagro tak wątek cukrzyca hihi, ale może powinien nazywać się cukrzyca ciazowa jak przechytrzyć glukometr hehe :)

A co do horroru mam tak samo ze mój usypia a ja jak wariatka oglądam a później się boje :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika super nazwa dla grupy hahahahahah :)

Podgryzam sobie czasami bułeczkę, jak moje dzieciątko nie zje, ale to nie to samo co np jajecznica na maśle z zieloną cebulką i bułka do tego :D

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ