X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka przyjedz mnie masować hehe :) juz sobie wyobrazam jak tam masaż odchodzi u Ciebie hehe :) ja póki mieszcze się w normie to troszkę wyciskam jak zacznę przekraczać to będę uprawiać wygibasy i masaże za leniwa jestem :) ale fakt po takim czasie u mnie zawsze krew leci bez problemu chyba że z rana czasem problem :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:59

Dominika89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice broniła bym Heleneczki jak lwica :)

Heleneczka lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika daj nazwę tej grupy sekty, mam nadmiar czasu i z nudów poczytam

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit cukrzyca ciazowa po prostu :)

Spirit lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuuu.... kupilam w Biedrze ciasto na tarte, zrobilam takie babeczki w formie do muffinek, nadzialam serkiem mascarpone z ksylitolem, pięknie udekorowalam winogronem i co???? I okazalo sie ze te jeb....e ciasto jest słone. No jak żyć? ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 wielkie kromki jasnego chleba łosoś i serek biały i cukier 115 ach kochana cukrzyca :) przerzucać się na jasne pieczywo :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a trzeba było kupić 7daysa hahaha :) :) a serio to bym się wkurzyla :)

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystaj Dominika puki ci jasne pieczywo siada. Na mnie nawet żytnie się obraziło. Przecież nie będe jadła 1 kromki bo to już podchodzi pod głodówkę. 2 kromki to minimum, żeby poczuć cokolwiek...

Spirit super cukier po tortilli.

Elaria właśnie o te pierożki mi chodziło. Jutro wytestuje. Mam nadzieję że nie dostanę zawału po pomiarze :)

Kredka przecież słone ze słodkim to hit w cukiernictwie :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax akurat ten chleb biały konkretnie na mnie dobrze działa. Ale mam ochotę na białą bułeczke ale to już po porodzie :) a Ciebie rozumiem jedna mała kromka to już śmiech na sali. Ale damy rade juz niedługo :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja bym chyba tym rzuciła i zjadła coś słodkiego, albo też bym usiadła i płakała. Mnie wszystko rusza ostatnio i często płacze nie wiem za czym ;)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale Wy dziś macie tempo :)
    Spirit gratuluję cukru.

Milagro obyś miała rację, że ja następna. Jutro wizyta, to zobaczymy co i jak. Może szyjka będzie już skrócona całkowicie, a i małym rozwarciem tez nie pogardzę :)
    Chociaż jak sobie ostatnio uswiadomiłam, że to już tuż tuż, to panika :)

Kredka biednaaaa Ty, trzeba było jednak 7 days'a heheheh :)

Dominika eeeeeee ta Twoja cukrzyca to taka wątpliwa :D

Marzusiax, Elaria przetestuję te pierożki w weekend, albo jutro. Może serce mi nie stanie na zawał :)

U mnie dzisiaj lody na podwieczorek, dużoo lodów. Po godzinie 107 :)

Ja zazwyczaj muszę trochę wyciskać, ale staram się od dołu palca to robić. Nie straszcie, że wyniki wychodzą niższe. Kurcze dzisiaj na czczo 67 - to mi się nie podobało. Dziwne to wszystko jest. U mnie niezależnie o której zjem i tak cukier rano niski. Czy zjem o 21, czy o 22, czy nawet jak obudzę się o 1 i zjem, to cukier i tak niski.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że wszystkie płaczki :) Mi już etap płaczki przeszedł, ale momentami było wkurzające.
    Jak byłam w poprzedniej ciąży miałam straszną ochotę na ciasto "sernik bez sera" No więc zaczęłam je robić, Po 20 min pieczenia trzeba go wyciągnąć i zetrzeć ciasto na górę tego "sera" i wyobraźcie sobie, że zahaczyłam ręką i całe ciasto wylało się do piekarnika. Zarówno ja jak i mój mąż do dziś pamiętamy i śmiejemy się z tego jak się wtedy rozpłakałam i zanosiłam płaczem :D:D heheh Hormony nie maja litości :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a Twoja córeczka piękniutka. Tobie to już dobrze, że z malutką w domu jesteście.
    Współczuję nawału, ale gratuluję udanego startu w karmieniu piersią :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Marzusiax akurat ten chleb biały konkretnie na mnie dobrze działa. Ale mam ochotę na białą bułeczke ale to już po porodzie :) a Ciebie rozumiem jedna mała kromka to już śmiech na sali. Ale damy rade juz niedługo :)
    A próbowałaś kajzerkę? Do południa mogę połowkę z jajkiem, a popołudniu z żółtym serem też jest ok. Wbrew pozorom można się zasycić takimi porcjami :)

Dominika89, karolyn lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały chleb, lody, 7days ? Czy to nadal wątek cukrzycowy :D Jak widać da się jakoś ta cukrzycę oszukać :D Pogratulowac :)
    Ja też jestem straszna placzka a w ciąży to już wogole. Pamiętam jak z mężem oglądałam jakiś horror ostatnio i mój M usna a ja do końca obejrzałam i potem płakałam mu pół nocy ze powinien ze mną oglądać albo wyłączyć w odpowiednim momencie bo ja się boję. Taa ciążowe hormony są tak nieprzewidywalne jak nasza cukrzyca:D

Wiolad lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax może spróbuję bo mnie kusi :)
    Milagro tak wątek cukrzyca hihi, ale może powinien nazywać się cukrzyca ciazowa jak przechytrzyć glukometr hehe :)

A co do horroru mam tak samo ze mój usypia a ja jak wariatka oglądam a później się boje :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika super nazwa dla grupy hahahahahah :)

Podgryzam sobie czasami bułeczkę, jak moje dzieciątko nie zje, ale to nie to samo co np jajecznica na maśle z zieloną cebulką i bułka do tego :D

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ