X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ta nazwa jest adekwatna hehe bo ja tu testuje różne rzeczy i podrzucam, z reszta nie tylko ja, a Heleneczka uskutecznia masaże na pobory cukru hahaha :) :)

Heleneczka lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Biały chleb, lody, 7days ? Czy to nadal wątek cukrzycowy :D Jak widać da się jakoś ta cukrzycę oszukać :D Pogratulowac :)
    Ja niestety nie mogę więc tą cukrzyce mam :) o domowej tortilli też mogę pomarzyć. I co wy tu jeszcze pysznego jecie? Kredka robi solone muffinki :) A jutro testuje pierożki ze szpinakiem :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi w środę po wizycie lekarz powie ze z dzidzia ok to robie pyzy albo kluski śląskie :)
    Dziewczyny a jadlyscie może barszcz czerwony z ziemniakami? Bo planuje na jutro i nie wiem czego się spodziewać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 21:53

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax, ale Ty też już niedługo :) Prawie kończysz 35 tydzień :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika nie testowałam, ale po kluskach u mnie cukier super :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmmmmmmm pyzy :D Skoro kluski mi podeszły, to pyzy pewnie też :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie barszcz czerwony z ziemniakami daje dobre cukry:)

Za to wczoraj zjadlam jarzynowa z bialym makaronem jednego normalnego nalesnika bez cukru z twarogiem i zurawina i zmierzylam q poczekalni do gin...bylo 131. Moze stres zaburzyl bo mnie wizyty bardzo stresuja.. . albo nalesnik jednak bo zupy z makaronem bialym mam sprawdzone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 22:19

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczególnie płaczliwa z natury nie jestem, a jak już to wzrusza mnie co innego niż większość. Ostatnio wzruszyła mnie do łez animowana historia Polski https://www.youtube.com/watch?v=2DrXgj1NwN8 , ale wiem z innego wątku, że laski płaczą na reklamach ibupromu dla dzieci i innych tego typu spotach.

A dziś jestem strasznie niegrzeczna, bo zmierzyłam cukier tylko na czczo, była 5 rano, mąż już wstał, myślałam, że siknę i ucieknę do łóżka, ale tak mnie zemdliło (na czczo mnie mdli), że musiałam szybko coś zjeść, więc urwałam kawałek razowca, wzięłam garść kawałek kabanosa i zjadłam i już nie wiedziałam, czy liczyć to za śniadanie, bo to malutko było i nie zmierzyłam. Ale ostatecznie nie poszłam spać, więc II śniadanie zjadłam koło 8 rano i... zasnęłam, więc znów bez pomiaru. Potem po obiedzie jakoś też tak zeszło..., a na kolację zjadłam marchew świeżą, bo nie byłam głodna po obiedzie i pomyślałam, że nie będę się wygłupiać i mierzyć po 1 marchewce! No a zaraz zrobię tzw. II kolację, czyli kromkę razowca z czymś tam i nie wiem, czy doczekam do pomiaru czy pójdę spać, z resztą po II kolacji nie miałam mierzyć, więc pewnie tylko coś wpiszę jutro w dziennik "na pałę" i taki to mam dzień. Bez wielkiego jedzenia, bez grzeszków, bez pomiarów.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ale pojechałaś z tą dzisiejszą dietą :) ty weteranka taki brzydki przykład dajesz :)

Ja jadłam barszcz czerwony z makaronem tortelini i do tego na drugie danie sadzone jajka z ziemniakami i kiszoną kapustą i było ok. Bałam się pojeść samym barszczem. Tak samo boje się jeść ziemniaki bez kapusty. A uwielbiam barszcz czerwony z ziemniakami. Testuj i pochwal się wynikiem :)

A próbowałyście naleśniki z białym serem? Jadłabym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 22:35

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia, oby mnie ta rutyna nie zgubiła. Ale w sumie zachęciła mnie Dominika. Ostatnio nie mierzyła, bo była na weselu, to pozazdrościłam. My tu na siebie bardzo źle działamy ;-) Całkiem odwrotnie niż te laski z grup na FB, o których piszecie, ale do których nie zaglądam, żeby się nie denerwować.

• milagro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax spoko mi białe pieczywo i lody też nie przechodzą niestety ;) Ale za to makaron mogę. Jak widać dla każdego coś innego jest dobre ;)
    Barszczyk z ziemniakami robię często i cukry po nim nawet 100 nie przekraczają. Tyle że ja robię barszcz nie zaprawiany a ziemniaczki z wody.
    Naleśniki robiłam raz ale z owocami i jogurtem a nie z serem. I cukier był powyżej 120 u mnie po 2. A że to było za starej normy to więcej nie tykalam ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja czesto robie barszcz z ziemniakami i nie widze jakichś wiekszych skokow po tym. Czesto tez jem buraki do obiadu. Nie takie rzeczy wcinasz więc nie udawaj teraz ze się stresujesz buraczkami hehe grzesznico nasza.

Ja tu babeczko-mufinki słone jem zeby cukier nie skakał a Wy tu jakies pyzy, naleśniki i inne cuda. Jak ktos nowy tu zaglada to sie za glowe łapie i patrzy czy faktycznie to wątek o cukrzycy ciazowej czy o ciazowych zachciankach hehehe :-)

Wiolad lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria kolejna niegrzeczna hehe. Wiraczasz juz powoli w 30 tydzień, więc i Tobie należy się odrobina szaleństwa.
    Co do naleśników, robiłam z bialym chudym serem i na górę owoce zmiksowqne z ksylitolem (takie podsmażone) 3duże i cukier rewelacja (więcej nie daje rady)Ja robie naleśniki z mąki gryczanej :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że na siebie mamy tutaj taki zły wpływ :-)
    Dzisiaj wizyta, aż się boję ile to moje dziecko waży :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka słone ze słodkim, to super połączenie. Uwielbiam np muffinki z masłem orzechowym i snikersami :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszcie dzisiaj tyle co wczoraj, bo mój ciążowy mózg już tego nie ogarnia. Czytam na poczatku, chce sie do czegoś odnieść, a jak bylam przy koncu juz i nadrobilam, to zapomnialam co chcialam napisac i do czego sie odnieść. No ale w.ciazy wybacza sie nam takie zaniki, w końcu jak to mamaginekolog ładnie określiła serce zaprzyjaznia sie na czas ciąży z lozyskiem naszym, a mniej z mózgiem :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:59

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka jesteś genialna :) zmierzylam cukier nadszczo i 99 i mówię o nie ( a gniotlam jak głupia palca) zrobiłam gimnastykę dłoni i po minucie z tego samego palca bez wyciskania sama kropla wyszła 88! :) od dziś na czczo uskuteczniam gimnastykę dłoni :)

Heleneczka lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy za kazde sciskanie piesci przez 5 minut należy się kostka czekolady?:D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś