Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś na podwieczorek do kawy taki o to serniczek;)
wczoraj zrobiłam;) bez cukru za to z ksylitolem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/221c385775a6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 11:44
Elaria, Dominika89, milagro, .kropka., Rosolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyale miałam dziś sen o lodach, wciągnęłam 4 gałki w lodziarni haha
Jak po tygodniu diety mam takie seny to już się boję co to będzie na koniec
wczoraj po makaronie miałam 145 (a było go tylko trochę)... chyba makaronu niestety nie mogę. Za chwilę idę eksperymentować z robieniem naleśników z mąki gryczanej, oby podeszły bo już mi się cofa na myśl o kurczaku -
nick nieaktualny
-
Tu zmodyfikowany nieco przepis przeze mnie
twaróg zmielony 1/2 kg/wiaderko
śmietana 30 % 250 ml/zimna
aromat waniliowy 4 krople
ksylitol 3 łyżki
żelatyna 3 łyżki
biszkopty okrągłe (ja dałam pełnoziarniste herbatniki)
kakao
W oryginalnym przepisie (ja tego nie dałam)
truskawki 1 kg
galaretka truskawkowa 2 opakowania
żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, zimną śmietanę 30% ubic mikserem razem z wystudzoną żelatyną, dodać ser z wiaderka, aromat waniliowy, ksylitol i zmiksować na małych obrotach krótko, tortownica 24 cm - na dnie rozłożyć biszkopty i dać połowę sernika, znów biszkopty lub herbatniki i drugą połowę sernika.
Posypałam na wierzchu kakao
Przepis ze strony http://www.doradcasmaku.pl/przepis/364043/latwy-i-pyszny-sernik-na-zimno-bez-jajek....html?widok=krok-po-kroku
Marzusia jadalne ale jakiegoś super smakowitego smaku nie miały, zjadłam do serka ziarnistego, za to mój synek zjadł chyba ze 3 no ale on miał nutelle w środku
Sernik za to smakuje pysznie ale cały kawałek zjem na podwieczorek wtedy zobaczę jak cukier;)))
.kropka. lubi tę wiadomość
-
Elaria salata też tam była
A tak serio jadłam, to co zawsze, dlatego taka zdziwiona byłam.
Karolyn mmmmm, ale smaka narobiłaś. Jutro chyba też zrobię
A juz po wizycie. Wszystko ok. Wyniki wzorowo. A moje dziecię waży około 3300Tyle samo co moj syn
. Szyjka trzyma, raczej porodu dzisiaj w nocy nie będzie. A cichą nadzieję miałam, że rozwiąże się jak poprzednio:-D No nic dzisiaj zaliczymy z mezem kolejny 5km spacer. Po takim spacerze bardzo bolą mnie pachwiny i krocze. U was tez tak jest ?
Dominika89, Elaria, marzusiax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czyli nie ja sama z bólem krocza się borykam.
Spirit fatalna sprawa z tym spojeniem łonowym.
Elaria ja też mam parcie na pęcherz, ale to przy twardnieniu. Zazwyczaj chwilke stoimy i idziemy dalejA u mniebod rana słoneczko
Dominika myślę, ze juz,główka w dół
A kiedy macie najblizsze wizyty u gin? -
Dominika89 wrote:Spirit co to znaczy spojenie się rozchodzi bo ja się nie znam
jak to się objawia
na dole tak jak włosy rosną na środku tej kości jest miękka chrząstka i ona się rozciąga żeby glowka dziecka przeszła. No i czasem się rozciąga tak za bardzo i za wcześnie. Boli jakby ktoś kijem przyłożył niezależnie od pozycji siedzenia $leżenia J najgorsze w tym jest ze to moz3 być wskazanie do cesarski
Dziś mnie jakoś mocniej boli dlatego marudze; (2017 #1
2019 #2
-
Aaa rozumiem
to u mnie raczej szyjka macicy boli bo mnie oklada rączkami nozkami nie wiem czym od rana
chyba sobie przez to pampersy kupie bo się siku co chwile chce
Jestem w niebie po tym barszczu ale cukru nie zmierzę bo wychodzę na szkole rodzenia i nie zdarze ale myślę że jest okkiedyś jadłam zupę buraczkowa i było 114 to tu też nie przewiduje wysokich wyników
-
Wiolad. Gratuluje udanej wizyty, bardzo sie ciesze ze wszystko ok.
Ja juz mam problem z wyjsciem na zakupy do Biedronki którą mam pod nosem a co mówić o 5km spacerze. Dzis pojechalismy do galerii na jakisz szoping to tez musialam kilka razy odpoczywac. Robi mi sie slabo i tyle.
Karolyn normalnie mi slina po brodzie pociekla, az poszlam zjadlam moje dwie slono-slodkie babeczki hehe. Juz dzisiaj da sie je zjesc
Wiolad lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny