X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika u mnie na szkole były worki sako, więc wygodnie bardzo :)
    Czasami trafia się na stado poważniaków.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika myślę, że zdziwisz się, ale pozytywnie :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad a u nas zwykle krzesła masakra sztywne a ja ledwo siedziałam ale podoba mi się tam :) dam znać jak zmierzę :) a co do sztywniakow to ja nie rozumiem ja ciągle się śmieje może taki charakter a może niedojrzalosc psychiczna hehe :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj gin. mi opowiadała, jak ostatnio mąż pacjentki był przy porodzie i fiknął całkiem na początku jak zakładali wenflon hahahah. Śmieszne to, chociaż fiknął tak, że spadł na szklane drzwi z łazienki która przynależny do sali porodowej i całe drzwi się rozbiły. My tu musimy rodzić, a oni padają przy takim czymś hehe

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika o to chodzi, by śmiać się jak najwięcej :) Niektórzy o tym zapominają.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem ciągle się śmiejemy i nawet fotograf na weselu powiedział ze on nie miał dawno tak smiechowej pary i ciężko znaleźć ujęcie nas poważnych hehe :) ja ciągle mam zaciesz :)

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad cukier 97. Wierzysz???? Ja jestem w szoku, zjadlam pół paczki tych ze szpinakiem czy czymś takim zielonym. Teraz poprawiam popcornem ;-)

I proszę mi sie tu nie umawiać na jakies schadzki bo ja z tego końca świata nie dojadę a chyba by mi serce pękło jakbyście sie spotkały beze mnie ;-)

Heleneczka mi te nogi nie pchnął tylko jedna na wewnętrznej czesci uda byla taka lekkl sina. Rano jest ok ale na wieczór jak pochodze to te żyły mi troche na wierzch wychodzą. Ja ogolnie mam zylaste cialo, przezroczystą skórę i moze dlatego tak sie dzieje.

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem, jak tam Kredka po pierożkach, normalnie mam presję, bo jak jej cukier wywali, to będzie poniekąd moja wina ;)

O kuźwa, Kredka, tak się cieszę, że posłużyły te pierożki :) A smaczne chociaż? Te zielone są ze szpinakiem i serem ricotta. Dla mnie na ostatnim miejscu, na pierwszym z łososiem, na drugim z grzybami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:33

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka 97, wow!!! No to jutro u mnie zawitają. A z czym je jadłaś? Tak jak Elaria?

74dix1hpmwypzcju.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam dziś te pierożki i po 1h20min było 118. Przegapiłam sobie pełną godzinę. Pewnie było ponad 120 ale były pyszne i pojadłam do syta :)

Dziś pierwszy raz beczałam nad glukometrem. Zjadłam owoce po których zawsze było ok, a tam ponad 140. Mierzyłam 3 razy. No i się rozbeczałam. Co jak co ale owoce uwielbiam i było by mi bardzo trudno z nich zrezygnować :( jutro zjem mniej i zobaczę jaki będzie efekt

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax biedna Ty. Może masz tylko gorszy dzień cukrów.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejcie mi proszę z jakiej to firmy. One są z chłodni, czy zamrażarki. Wiem, że Elaria niedawno wklejała, ale nie wiem na której stronie, a nie chce mi się przegrzebywać wszystkich stron.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobilam rekord.... nie wiem z czego była ta bułka i 150!!! Chyba dostane zawału serio w życiu czegoś takiego nie widziałam :) to chyba mój najwyższy cukier ever ehhh :) idę biegać :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Miałam na myśli takie pierożki z biedronki:
    s.jpg

Najbardziej lubię z łososiem, potem z grzybami, prosciutto i na koniec ze szpinakiem i serem ricota. Jem pół paczki, więcej nie dam rady. Po prostu odgrzewam we wrzącej wodzie około 2 minut, po wyłożeniu na talerz dodaję łyżeczkę masła i posypuję tartym parmezanem, albo grana padano.

Są w chłodni, koło pierogów i naleśników.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Elaria :-)

Dominika rozbawiasz mnie do łez hahahaha Oczywiście nie z Twojego cukru się śmieję :-) A bułka, to pewnie coś na kształt "tluszczu z tłuszczem ...." :-D

Spirit lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mogę zjeść tyle rzeczy i ok a tu nagle zwykła bułka i dupa :) no niestety, ale po prostu więcej nic takiego nie zjem :) zobaczę co będzie w związku z tym na czczo ehhh :) i szczerze to spada bardzo wolno... wypiłam tyle wody pochodziłam 20 minut a tam 6 jednostek mniej. Co oni tam dodali to ja nie wiem hihi :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a tak poważnie, to ja pierdziele tyle rzeczy zakazanych zjadasz i jest ok, a tu malunia bułeczka i zawał. A może Twoja cukrzyca dot. tylko bułek haha

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja mam łatwo ze spalaniem cukru. 4 pietro, bez windy hehe

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się po prostu położyłam i sprawdzę za jakiś czas bo stres tez mi nie pomaga wiec czekam cierpliwie :) no może ja mam cukrzycę bulkowa :) ale jeden taki skok na tyle tygodni przeżyje tym bardziej ze wynika z głupoty a nie ze jem to samo i nagle bum :)

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ja nie lubie tunczyka za to te z grzynkami jakies takie mi sie zwykle wydają,jak w domu na swieta a te ze szpinakiem są takie smaczne mmmm... przed ciazą zjadalam calą paczkę ;-)

Dominika widac tak reagujesz na bialą mąkę. To samo masz przy makaronie... no ale raz w czas mozna. Ja po kebabie mialam 170 i zyje, wiec luuuz dziewczyno ;-)

A co do pierozkow to tak jak Elaria jadlam z maselkiem :-)

96xftgp.png
‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ