X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika to ja sie bardziej na poród w dzień nastawiam hehe, bo w nocy raczej nie baraszkowalam ;-) Choc wolalabym rodzic w nocy, bo moj facet chociaz w domu bedzie a nie w pracy prawie 60 km ode mnie a gdzie jeszcze 120 do szpitala dojechac. Zgadzam sie na porod ale tylko wtedy jak on jest w domu, w innym wypadku bede zaciskac nogi ;-)

Ściągnąłem sobie apke Pora na Bobasa, bede zapisywac skurcze hehe.

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Spirit albo będzie Patrycja albo Natalia. Choć raczej Patrycja bo mi się bsrdzo podoba i mężowi też :) Pasuje do nazwiska. Ale już nikomu z rodziny nie mówimy bo ciągle są jakieś ale ale ale. Więc siedzę cicho i czekam na poród :D
    A Ty jakie imię wybrałaś? :)
    I jedno i drugie piękne :) moje też się w rodzinie nie podoba ale to ich problem nie mój :P Mikołaj

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

A teraz jakoś tak w rozmowach z mężem spontanicznie wyszło, że Tadek ma być. Lubimy imiona klasyczne, ale mało popularne, cóż. Obraźliwe nie jest i z nikim konkretnym nam się nie kojarzy, a mi z racji zawodu (nauczycielka) setki imion kojarzą się z różnymi uczniami, słyszę imię i mam przed oczami "galerię portretów" różnych osobowości, ich zalet, wad itd.

P

Mam tak samo! I na poczatku maz nie rozumiał czemu niektóre imiona odpadają i nie podlegają dyskusji :P

Elaria lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem Heleneczka dlatego to tylko ciekawostka :) Choć u mnie to był złoty strzał, który co do dnia zgadza się z USG :) I było to późnooo w nocy hehe :) I zapewne tuż przed owulacją, bo mnie zawsze boli jajnik. Choć wiadomo co do godziny to nie wiem, bo to nie realne musiała bym leżeć z usg dopochwowym non stop :D

A swoją drogą z miejskich legend jak tak myślę o tym wszystkim to implantację i czas odkąd jestem w ciąży też pamiętam tak patrząc z perspektywy czasu, bo wtedy mi to do głowy nie przyszło ;) A test robiłam dopiero kilka dni po terminie okresu, bo w to nie wierzyłam ani trochę :)

A i jeszcze jedno niby jak się współżyje w dzień owulacji lub tuż przed to większa szansa na chłopaka a ja będę mieć córeczkę. Kolejny mit :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:58

Spirit lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit Mikołaj bardzo ładnie i nie widzę w nim nic dziwnego :) Dlatego ja siedzę cicho, a moja teściowa myśli, że będzie Julia bo tak miało być pierwotnie i tak chodzi i rozpowiada choć mówiliśmy, że to nie na 100%. Się zdziwi :D Ja to w ogóle najchętniej mam takie marzenie jechać do porodu żeby tylko mój mąż wiedział i poinformować wszystkich po fakcie jak w domu będę, bo znając takt moich teściów to spodziewam się ich w szpitalu, a raczej nie potrzebuje wtedy pielgrzymek jak będę z gołym tyłkiem obolała leżeć :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał być Bartuś, ale przez skojarzenia zmieniliśmy na M. Gdyby miał się rodzić w grudniu to pewnie miałby inne imię ale wiosną jest daleka od świątecznych skojarzeń :)

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:58

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka nie wnikaj w tą anegdotke za mocno, Dominika chciala nas rozluźnić :-)

Spirit a u mnie na odwrót mial byc Mikołaj a bedzie Bartuś. Ale nie przez skojarzenia bo bardzo mi sie to imię podoba ;-)

Spirit lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równowaga w malopolsce zachowana :D

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice jeśli chodzi o pełnię to jedynie spać nie mogę hehe :) a tak to nie słyszałam, ale ciekawe to :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    A co do legend mieskich - słyszałyście może coś o wplywie pełni księżyca na porody? JAK byłam w szpitalu to położne mówiły, że spodziewają się więcej porodów bo pełnia:O
    Bylam w szpitalu jak byla jakas mega pelniz wtedy, coś tam raz na x lat wtedy było. I faktycznie było dużo porodów wtedy, a ja akurat myślałam ze wtedy zejde z tego świata stąd pamiętam bo nie spałam w nocy :D Ale czy to przypadek czy faktycznie coś S tym jest nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 15:22

2017 #1
    2019 #2
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie w 35tc trzeba mieć torbę spakowaną? Ja jeszcze nie wiem gdzie i kiedy będę rodzić a z tego co czytam to co szpital to co innego trzeba mieć przygotowane.

Też wolałabym uniknąć pielgrzymek na sali poporodowej. Jak by się nie można było wstrzymać z odwiedzinami przez 3 dni. W domu to co innego. W tym szpitalu to ani się wyspać, ani ogarnąć, ani porządnie wykąpać. Na swoim terenie człowiek się zawsze lepiej czuje :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax tak mi mówiła położna bo ogólnie 10% kobiet rodzi przed czasem i 10% w terminie, a 80% po terminie :) a i że niby dziewczynki rodzą się przed terminem, ale to też taka anegdotka :)

h4py1w9.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe te teorie niektóre. O pełni i porodach oraz o owulacji i płci słyszałam. Mogę dodać do tych legend jeszcze np. o wpływie halnego na skurcze, czy ciśnienia kobiety na płeć dziecka :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Gaja jeszcze jedną mi przypomniałaś :) ph moczu mamy na początku ciąży świadczy o płci :) u mnie się to sprawdziło, ale to chyba też przypadek :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Poważnie w 35tc trzeba mieć torbę spakowaną? Ja jeszcze nie wiem gdzie i kiedy będę rodzić a z tego co czytam to co szpital to co innego trzeba mieć przygotowane.

Też wolałabym uniknąć pielgrzymek na sali poporodowej. Jak by się nie można było wstrzymać z odwiedzinami przez 3 dni. W domu to co innego. W tym szpitalu to ani się wyspać, ani ogarnąć, ani porządnie wykąpać. Na swoim terenie człowiek się zawsze lepiej czuje :)
    Ja najpierw nie chciałam w szpitalu, ale teraz myślę ze przyjdą popatrza 5 minut i pójdą bo nie będą robić pikniku w szpitalu a potem mi dadzą święty spokój w domu :P A S domu to nie ma limitu czasu i wygodnie to jeszcze ktoś wpadnie na pomysł ze posiedzi dłużej :p

2017 #1
    2019 #2
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax podobno powinna byc spakowana ok 35tc tylko wlasnie w tych szpitalach to maja rozne wymogi. Ja niby wiem gdzie chce rodzic i tam wiekszosc rzeczy jest zapewniona, ale jak bedzie przepelnienie i odesla mnie do innego i tam trzeba bedzie miec wszystko swoje to co wtedy.

Tez nie jestem za odwiedzinami na sali poporodowej. Czlowiek potrzebuje troche intymnosci i spokoju a pozatym im wiecej osob odwiedzajacych tym wieksza szansa ze zniosą jakies zarazki. Mąz by mi wystarczyl, ale znajac zycie bedzie inaczej.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zarazków, to dziś mija dokładnie rok od mojego poronienia :( Wtedy w szpitalu był zakaz odwiedzin właśnie z powodu epidemii grypy. Ten sam szpital też ma teraz zakaz odwiedzin, już co najmniej miesiąc, bo w gazecie o tym czytałam. Ja na szczęście byłam tylko dobę, ale pomyśleć o tych pacjentach, co leżą tygodniami i nawet nikt ich nie odwiedzi, ani nic nie doniesie, chyba, że przez drzwi za uprzejmym przyzwoleniem pielęgniarek.

Co do pełni, słyszałam o tym, od teściowej, która pracowała parę lat na oddziale noworodkowym, faktycznie wysyp porodów.

• milagro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj termin przypada akurat na pelnie :D

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ