X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro nie sądzę, aczkolwiek tego nie pojmiesz i nie zrozumiesz. Może faktycznie Cie coś bierze. Jednorazowy skok nie zrobi krzywdy maluszkowi więc nie martw się :) Jutro będzie lepiej :)

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko i miód? Teoretycznie mogło namieszać, ale nie jest powiedziane. Może faktycznie choroba cię zbiera?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • milagro Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Domi ;) Masz rację francy cukrzycy sie nie ogarnie. Mam nadzieję ze to taki jednorazowy wybryk a nie przeziębienie. Ja mam zaraz rodzić a nie chorować ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro i super podejście tak trzymaj :D na porodówkę, a nie do łóżka :D nie ma tak prosto :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyje, zyje i spokojnie w dwupaku. Dopóki nie ujrzycie posta z info. ze właśnie jem buleczke z nutella..... znaczy nie urodzilam :-D Odsypialam po poludniu dwie nocki :-) A moj cukier nadszczo 67:-\
    Kurcze jak na bieżąco się nie czyta, to trudno nadgonic.
    Piekna dziś pogoda nadrobie wszystko rzetelnie na popoludniowej drzemce maluszka.
    Milagro patrzę na Twój suwaczek i stwierdzam, ze pora na Ciebie :-)

Witam kolejne słodkie mamusie.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:57

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak wy to robicie ze macie takie cukry nadszczo :) ja poniżej 80 to chyba nigdy nie z jadę i tak mysle ze może to kwestia nadwagi albo taki mój urok :) ale dziś tez w normie na szczęście :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie co jeszcze jecie na pierwsze śniadanie? Wspomniane tutaj parówki to strzał w 10 :D 2 parówki + chrupki chlebek i można się najeść :)

niestety zwykłe kanapki odpadają, owsianka też. Jutro spróbuję z jajkami ale chyba nie można ich za dużo tygodniowo jeść :P

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdam relację po wczorajszym kolacyjnym eksperymencie :) Więc idąc za Wszymi poradami zjadłam na kolację kanapkę jak zwykle (z tym chlebem z obniżonym IG, bo innego nie miałam, a 2 kanapki na kolacje to dla mnie za dużo) ale zjadłam do tego 3 biszkopty. Cukier po kolcji 108, wyższy niż zwykle ale też bez szału więc po tym pomiarze wypiłam jeszcze 3/4 szkl. mleka i poszłam spać. W nocy miałam 88, to sukces bo ostatnio nie schodziłam poniżej 90 a nawet do 100 dobijałam. Wstałam też dzisiaj trochę wcześniej o 8, ale na czczo urosło do 91. Dzisiaj spróbuje zjeść taką kolację żeby mieć po niej w okolicach 120. Jak to nie pomoże to spróbuje wstać jeszcze o 7 :) W końcu opanuje ten głupi cukier :)

.kropka., Dominika89, Justice, marzusiax lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 to super :D czyli wniosek z tego taki, że jak człowiek idzie spać głodny, to nic dobrego z tego nie wyniknie :P

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie im mniejszy cukier po kolacji tym gorzej rano więc jest to może jakaś metoda zjeść więcej na noc :) a 91 to super. Przecież glukometr przeważnie zawyża te kilka jednostek więc 91 na poczatek to rewelacja :)

h4py1w9.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    gaja_1 to super :D czyli wniosek z tego taki, że jak człowiek idzie spać głodny, to nic dobrego z tego nie wyniknie :P

Na to wygląda :) Chociaż ja nie odczuwałam głodu, bo bym dojadła :) Wogóle to od rana mam duży apetyt a pod wieczór już jem trochę na siłę. Ale najwyraźniej mój organizm jest głodny albo Ala w brzuchu :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wstrętna, ale powiem wam, że tak cudownie zjeść wreszcie normalny chleb!!! Ach :D

Wreszcie mogę przedstawić wam Basię ;)
    c91c36beb61c0b25med.jpg

Jesteśmy już w domku od wczoraj wieczorem i jestem z tego powodu przeszczęśliwa, bo mam taki nawał jak nigdy. Normalnie piersi to grudka na grudce, Basia biedna mimo, że je za dwóch to nawet czasami piersi nie może chwycić, bo są jak kamienie :/ Ale nic, mam szałwię, laktator, zimne kompresy i mam nadzieję, że do końca tygodnia jakoś się uda opanować to dziadostwo :)

Z tamtymi jonami stwierdziłam, że idę pogadać z pielęgrniarka od noworodków. Dowiedziałam się, że w 95% wychodzi ok i u mnie napewno też wyjdzie dobrze, patrząc na cukry Basi i moje, ale takie mają wytyczne i muszą to zrobić. Wybłagałam pobranie wcześniej, razem z fenyloketonurią i ostatnim cukrem. Wyniki były po 2h, oczywiście wyszły idealne i tak od 19 wczoraj wreszcie w domku :D!

gaja_1, Spirit, Dominika89, milagro, Justice, Rosolina, karolyn, Elaria, marzusiax lubią tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad no czas na mnie ale mojej córce się chyba nie spieszy :) Cukry też bojkotują dziś po śniadaniu po 2 kanapkach z wędlina i misce sałaty-127. Dla mnie na śniadanie najbezpieczniejsze są jednak parówki i jajecznica a z reszta bywa różnie. Wczoraj przerazilam się kolacja i przed snem zjadłam bardzo mało.
    Gaja jest postęp, gratuluję :) Jeszcze trochę i dojdziesz do tego jak jeść. Chociaz czasem mimo że wszystko robisz jak trzeba to i tak cukry potrafią zaskoczyć.
    Kark super ze już w domku jesteście. Basia jest śliczna <3 Jak ja Ci zazdroszczę, normalnego chleba też, ale szczególnie ze już masz swoją niunia przy sobie. Wszystkiego dobrego dla Was.

kark lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja dość często jem normalny chleb więc mnie nie krzywdzisz tym wpisem :) Po białym mam lepsze cukry niż po niejednym ciemnym :D

Basieńka cudna :) A co do karmienia to na pewno dacie radę. Nie bez powodu mówią, że każdego dziecka trzeba się nauczyć i ona też musi się nauczyć :)

I zazdroszczę pięknego imienia. Mój mąż nawet nie chce o nim słyszeć, a imię piękne :)

A to w ogóle wszystko w porządku u Ciebie? Cukry wróciły do normy? :)

kark lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark cudownie. Gratuluję i ciesze sie tak bardzo ze wszystko jest ok. A Basienka jest raka słodka ze nie moge sie na nią napatrzec, chyba sobie zrobie jeszcze dziewczynke hehe (ŻART ) ;-)

Kropka. Proponuje Ci moje dzisiejsze sniadanie po ktorym mialam cukier 79, mozna do obucha. Dwa jaja na twardo pokroilam w kostke, wymieszalam z majonezem, sol, pieprz i szczypiorek, do tego dwie kromki chlebka z maslem i pomidor.

Gaja a moze spróbuj na noc zjesc musli z mleczkiem? W nocydzis mierzylam mialam 87 a rano 70. Jest tam trochęsyszinych owocow ktore cukier podnoszą wiec w nocy sie trzyma. U wielu osob płatkina mleku sie sprawdzają.

kark lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka potwierdzam płatki na mleku działają i to nawet jakąś granole jem czy coś bardziej kaloryczną :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahah czytam posty na facebooku i znów jest ta laska od NADSZCZO i znów tak napisała. Ludzie są nieogarnięci i nic do niej nie dotarło :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoŻe jej słownik zmienia :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1461 1462 1463 1464 1465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ