Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika to tatuś chyba powinien sie juz martwic ze bedzie kiedys mial cukrzyce jak do 200 dobija heh. Ja dla swojego faceta czesto mierze jak sie nawpycha pizzy albo kebaba. Zazwyczaj nie przekracza 100, raz mial 120 ale juz nie pamietam po czym. A mam kolezanke ktora byla w ciąży do niedawna i tez jej mierzylam po takiej domowej pizzy. Ja mialam 130 ona 92. Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie
A i po slodyczach jej mierzylam bo sie najadla czekoladek jak swinka, po godzinie miala 78
Dominika w takim razie czekam ma swiateczną chalwe -
Kredka mój tata ma tego świadomość ale po godzinie miał poniżej nawet 120 wiec wiesz on ma normę do 140 po 2h wiec na razie luz
co jakiś czas robi badania i tez w miarę ok
Ale wiesz co on wtedy zjadł... Mi to by chyba skali brakło
Chałwy masz załatwiona -
Czyli wniosek z tego taki, że cukrów ani w ciazy ani nie wciąż się nie ogarnie
Ja teraz po frytkach z majonezem, ketchupem i paluszkami rybnym pkus szklanka soku (musiałam rak mnie do niego ciągnęło! ) 130proszę nie bić za niezdrowe żarcie, maz robił obiad
po 2h nigdy mi nie urosło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 19:31
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bez insuliny
no ja na poczatku mocno niediwierzalam, ale miałam przekroczenia. Teraz się wyregulowalo no i normę podnieśli
Ale np kawa z Danio na śniadanie nie stanowi obecnie zmartwienia, owoce tez mogę... ale nie powiem ze nie tęsknię za smokami w normalnej ilości czy większej ilości pierogów czy kopytek
Wam też się pewnie niedługo ureguluje
2017 #1
2019 #2
-
Aaa wybilo mi 150 po kolacji! Po dwóch kanapkach z jajkiem serem i pomidorem i jednym niewinnym ciasteczku. Szok. Mam nadzieje ze to nie zwiastun przeziębienia bo coś się dziś słabo czuję i łamie mnie w kościach. A to nie czas na chorobę. Wypilam dziś mleko z miodem i czosnkiem na podwieczorek. Moglo mi to rozregulowac cukry az do teraz? Po obiedzie miałam tylko 91.Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g