Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,hej dziewczyny mam problem jem według diety, cukry okej ale zaczęłam chudnąć, juz 1,5kg spadlam..to chyba nie dobrze? Ketonów jeszcze nie badam bo czekam na wizytę. Dodam ze przed ciąża była niedowaga dlatego cieszyłam sie że tyje, a teraz to
-
Zorganizowana to normalne ze chudniesz na takiej diecie. Duzo dziewczyn tu schudlo badz nie przybralo nic na wadze. Jesli masz dobre cukry to jedz troszke wiecej skoro sie marwisz. Jesli dziecko bedzie przybierac a Ty naodwrot to wszystko ok;)
Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
-
Zorganizowana. Chyba kazda z nas tak miala, to normalne, tyle ze 90% z nas sie z tego cieszy hehe. Ja tez za bardzo schudlam w ciazy, wygladalam jak patyk i tez sie martwilam. Okazalo sie ze dziecko i tak wezmie to czego potrzebuje a Ty dojdziesz do siebie po ciazy. Ja poszlam rodzic z wagą jaką mialam przed zajsciem w ciążę takze nie stresuj sie, dziecku nic nie bedzie. Ta dieta to samo zdrowie
Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
-
Właśnie u mnie jest ten problem ze przez całe życie nie mogłam przeskoczyć magicznych 50 kilogramów... w końcu się udało w ciąży, ładnie chociaż nie dużo przybierałam na wadze i teraz znowu chudnę. A po słodyczach nie tyje! przynajmniej tak było przed ciążą;)Ale jeżeli mówicie ze dla dziecka to nie groźne to jestem spokojna:)
-
Pije kawke z ksylitolem i mlekiem bez laktozy i cukier ok. Tak naprawde to moge jesc wszystko tylko mniej i czesciej i o odpowiednich godzinach
Jutro wizyta mam nadzieje ze trafie na dovrego lekarza. Jak nie to bede szukala prywatnie. Dziewczyny polecacie jakuegos dobrego diabetologa z lodzi?
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Mnie waga stanela od jakiegos czasu. Mam 7kg na plusie a dzisiaj 26tydz4d
Jakbyscie widzialy jak sie delektowalam w niedziele 1 galka lodanormalnie jak male dziecko
moj maz mial niezly ubaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 11:00
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Witam sie i ja:)
Dzis bylam na szkoleniu i jestem zielona;) musze to sobie ogarnac na spokojnie i poszukac przepisow w necie, bo przykladowy jadlospis jaki dostalam w szpitalu kazal by mi stac non stop w garach i wyrzucac mnustwo jedzenia.
No ale ja poki co nie o tym;)
Wlasnie czyralam instrukcje obsługi glukometru mam Contour Plus One. Jutro rano chce sie zaczac kuc, a wiem ze zaspana nie ogarne. Chodzi mi o aplikacje na tel. Uzywacie tego? Nie wiem czy skonfigurowac glukometr czy nie:/
Jak Wy robilyscie/robicie?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Witaj Bizona. Niestety w kwestii glukometru Ci nie pomoge, ja mam zwyklego Xella wiec na takich cudenkach sie nie znam. Z jadlospisem to radze Ci nie wymyslac zbytnio, ograniczyc tlusz, białą mąkę i dołóż wiecej warzyw i bedzie dobrze. W razie jakichś watpliwosci pisz śmiało.
-
Bizona ja mam ten sam glukometr. Nic z nim nue robilam. Mierze sobie cukier i zapisuje w zeszycie.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Ja dzieki radom dziewczyn zsmianilam chleb na cheb z biedronki nie jem smazonego kawe pije z ksylitolem i mlekiem bez laktozy i jest ok. Maksymalny cukier to 113. Jem mala kanapeczke na 1 sniadanie a na 2 snuadanie kawe owoce i kanapke i jest super bo mnie rano cukier skakal. W sumie mam juz diete i cukier unormowany a wizyta u dibetologa jutroStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Ja w drugiej ciąży "schudlam " jakieś 15 kg! Na diecie od 7 tc regularnie gubilam wagę (bez ketonow ). Dzieciaczek silny, zdrowy i duży na dzień dzisiejszy! ! Byli tacy lekarze co tego gubienia wagi nie rozumieli. Ale i w pierwszej ciąży nieźle zgubiłam bez diety cukrzycowej !! Niestety kilogramy odzyskane po ciąży