Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zorganizowana ja Ci z checia oddam moje dodatkowe 7kg ktore wciaz mi ciazy;P
Kamcia jak milo ze sie odezwalas:) widze ciagnie jednak na stare smieci;p zarcik oczywiscie:) pozdrowionka dla Was buziako dla Piotrusia;*
Zorganizowana:), kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam takie troche glupie pytanie, a moze nie;) jesli jestescie na miescie i nie macie dostepu do lazienki to czym czyscicie miejsce wkucia? Bo tymi srodkami drogeryjnymi do dezynfekcji chyba nie mozna bo zawieraja alkohol.. No i kolejne pytanie, ktore zadawano Wam pewnie setki razy...co ile wymieniacie igle?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
O wlasnie woda..ją mam zawsze w torebce. Dzieki! Dzis cukier na czczo mialam 101 jak nigdy..bo zazwyczaj nie mam ponad 90..no ale wczoraj bylo pozegnanie z niezdrowa szamą
ciekawa jestem jak bedzie jutro!
-
Hehe oby;) wlasnie mnie ssie i zaraz zjem 2 sniadanie. Ogolnie rozlozylam posilki co 3h:
8 sniadanie
11 II śniadanie
14 obiad
17 podwieczorek
20 kolacja
23 nocny posilek
Na sniadanie byly 2 kromki zyttniego razowego z almette, wedlina z indyka i pomidorem.
Na obiad zjem piers, kalafior i kartofle.
Na II sniadanie i podwieczorek zjem jogurt nat.z nektarynka mala i kromke Wasy.
Kolacja to rak samo jak na śniadanie.
I ten posilek nocny nie wiem..na kartce mam pol jasnej bulki z serem zoltym..kurcze ale nie wiem. Co moge zjesc?
Jutro planuje ten sam zestaw..bede jesc 2 dni to samo. Jest ok?
-
DziewxYny mierzycie godzine po rozpoczeciu posilku czy godzine po zakonczonym posilku. Bo ja mierzylam po skonczonym i okazalo sie zle:/Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Natty chyba większość z nas mierzyla godzine po skończonym. Któraś kiedys przeprowadzala test czy rozni sie ten pomiar i okazalo sie ze jak zjesz do ok 10 min posilek to roznica jest nieznaczna. Rozni lekarze rozne zalecenia. Ja mierzylam po skonczonym.
Bizona dziwie sie ze nie wywala Ci cukru po Almette na pierwsze sniadanie, jednak to nabiał. Ja bym pewnie miala cukier w kosmos hehe. Na ostatni posilek czesto jadlysmy platki na mleku, fajne cukry z rana po tym byly. Ogolnoe moze byc kanapka z wedliną czy serem . Warzywa raczej juz odpusc, zjedz cos co dlugo utrzyma cukier. Bo jak zjesz same warzywa czy owoc to moze byc tak ze w nocy cukier spadnie za bardzo i rano na czczo bedzie podwyzszony, bo wątroba zacznie uwalniac cukier zeby odzywic organizm. -
Ja myje rece woda z butelki albo mam takie gaziki ze spirytusemStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
O oł...nie pomyslalam ze almette to nabial:) dzis mialam po sniadaniu 126. Kurcze platkow na mleku raczej jesc nie bede..chce cos mega szybkiego zeby calego domu nie wybudzic..u mnie wszyscy spia o 23 a sama nie mieszkam. Moze ta kanapke zjem znowu..pewnie i tak bedzie mnie ssalo to z checia zjem;) A drugie sniadanie i podwieczorek jest ok? Tu pomysliw tez nie mam..
Acha..i ja tez myslalam ze mierzy sie po skonczonym posilku;)
-
Nie straszcie:) to nasze pierwsze potomstwo wiec nawet nie bede miec porownania jak to jest przy jednym;)
Ok to padło na kanapke albo chleb z parowka z szynki.
Wlasnie opierniczylam obiad..mam wrazenie ze zaduzo sobie nalozylam..ciekawe jaki cukier bedzie. Oj pierwszy dzien dzis..ucze sie dopiero;)
-
Bizona. Spokojnie dasz sobie rade. To lepiej ze nie masz porownania, po prostu od razu skoczysz na gleboką wodę i pójdzie
A jezeli chodzi o cukry to pamietaj ze jak zjesz bardzo tlusto albo pozwolisz sobie na pizze czy kebaba to cukier moze wywalic Ci dopiero po dwoch godzinach , natomiast jak zjesz cos slodkiego to wyrzut cukru jest wczesniej ok 30 do 40 min po posilku. To takie zdradliwe bo niektore dziewczyny najedzą sie pizzy , zmierzą po godzinie i tragedii nie ma, ale pozniej juz nie mierzą a cukier szybuje w kosmos. Takie male ostrzeżenie od weteranki hehe .bizona lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj obiad na miescie i cukier 139. Zjadlam 2 kotlety brokulowe ciemny ryz surowki i krem z groszku. Jednak trzeba w domu gotowac
Wyjezdzamy z mezem nad morze czy jestem skazana na gotowanie??? Macie jakies pomysly co zjesc na wyjezdzie aby cukier byl ok?
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Kredka a jak zjadlam loda i po godz cukier 105 to ok? Czy sprobowac zmierzyc po 30min i zobaczyc jak to wyglada?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤