Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja leki ale nie na tarczyce i witaminy biore po zmierzeniu cukru po 1 sniafaniu. Np. Femibion ktory biore ma cukier.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja 1 sniadanie jem o 8.30 ponoc pozniej juz nie wolno
tak sie dowiedzialam na wczorajszym kursie
Tez lubie pospac dluzejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 11:17
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Poppy nitka ma racje, jak cukier ok, to nie wina cukru. W ciąży, to najczesciej wina hormonów. Ja byłam nawet u lardiologa, bp parę razy kołatania mnie wybudzily. Samo minęło
A wiele dziewczyn ma ostatni posiłek jadly płatki z mlekiem
Elaria fajnie, ze zyjeszByłaś wywolywana nie raz. Juz sie tu martwilysmy o Ciebie
-
Dziewczyny a jakie pkatki mozna?. Mam ochote na platki tylko nie wiem jakieStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Natty ja jadłam zawsze owsiane, a dziewczyny wiem, ze kadly nawet te słodkie. Moze miech Kredka sie wypowie.
Kredka współczuję. Niestety nie wiem jak takie maluchy przechodzą. A może masz jeszcze mleczko w piersiach, to spróbuj dac. Odciągnąć i podawać. Jak Wojtek mial 4 miesiące, to wlasnie kp go uratowało przed zachorowaniem. Ja zdychalam maz zeychal a on nic. Wiem ze jak maluch koleżanki mial wirusa, to ona dawała mu ma wzmocnienie wode z glukoza. Musiała kupować mleko specjalne bez laktozy no i poic poic i jeszcze raz poic, bo niestety dzieci odwadnoaja sie w mig. Jak np dziecko płacze bez łez, to już znak, że odwodnione. Mam jednak nadzieję, ze się od Ciebie nie zarazi. Trzymaj się
-
Co do choroby tez nie podpowiem, bo jeszcze nie mam dzieci. Moge jedynie powiedziec ze wiem ze sa leki przeciw odwodnieniom i elektrolity dla maluszkow. Jak kiedys zachorowalam na 3 dniowa jelitowke a nie wiedzialam czy nie jestem w ciazy to lekarz przepisal mi wlasnie leki dla najmlodszych.
Planuje zjesc parowki na kolacje. Mam z szynki jakies 89% miesa czy cos..moge zjesc dwie?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
A czy te platki owsiane robicie na cieplo?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
nick nieaktualny
-
Justice, to dobrze, że nie ma zmian w mózgu. Trzymam kciuki, żeby Olus jak najszybciej wyzdrowial
Wyobrażam sobie jak musisz tęsknić. Mi wystarczylo 5 dni po porodzie, zeby sie wytesknic
Dacie rade !!!! A cukrem to Ty sie nie przejmuj, bo w normie jest ns 200%
-
Zdrowia dla Waszych dzieci!!!!!!!!!
A ja sie znowu wkurw..
Rano cukier 99 o 7:30. Osyatni posilek o 22:30 i byla to jedna kromka 7 ziaren z biedry z jednym plastrem sera zoltego i szynki ( ser i szynka ta co jem zawsze).
Co moge zjesc innego dzis? Jak jutro znowu wyjdzie jakis do d...to sie zalamie:( aaa wczoraj na kolacje opierniczylam 3 parowki bo one takie chuuude i male byly i cukier ok 105;) takze jaram sie bo smakowalo meega!
-
Kamcia kiedys byla norma do 120 na czczo teraz do 100 ale skoro Ci nieprzekracza to niema powodu do zmartwien;) moj syn ma ciagle 104 109 106 a krzywa i reszta badan wyszly dobrze
Kredka jesli bedziesz miala goraczke to niewolno karmic dziecka piersia. obserwuj maluszka bo jesli zalapie to moze szybko sie odwodnic i wtedy tylko szpital. Dla nas grypa jelitowa dla maluszkow rotawirus. Wiec jesli zobaczysz ze wymiotuje badz ma rozwolnienie to odrazu do lekarza a najlepiej na szpital bo u maluchow zazwyczaj jest kroplowka. Niechce Cie Kochana straszyc tylko zdawaj sobie sprawe ze to jest powazne dla maluszkow.
Tak jak Justice pisala czesto myj rece i najlepiej laz z maseczka do tego czesciej wyparzaj smoczki czy zabawki tymbardziej te ktore Ty dotykalas.
Justice to straszne ze jeszcze tyle czasu musza tam byc. Cale szczescie ze badania wychodza dobrze. Duzo zdrowia dla syneczka;* a karmieniem sie nieprzejmuj skoro niewyszlo trudno niema co robic sobie wyzutow z tego powodu. Masz teraz inne zmartwienia. Trzymaj sie cieplutko jeszcze chwilka i bedziecie znow wszyscy we 4 i wszystko wroci do normalnosci ;* -
Nie no po 23 nie bede spacerowac..poza tym z moimi bolami kregoslupa to ja wogole malo chodze..
Dzwonil do szpitala do poradni w ktorej bylam zapytac sie co moge zjesc na ten ostatni posilek to zapisali mnie na insuline i 5.07 ide po recepty..no chyba ze sie cos zmieni.
We wtorek zapisalam sie tez prywatnie do diabetologa..niech spojrzy na ta moja diete..bo jesli cos sie zmieni to obejdzie sie bez insuliny.
Kurde wszystko przez to ze jesc musze na noc;) nigdy prze nigdy nie mialam cukru na czczo powyzej 90...az do kiedy zaczelam przestrzegac diety:)