Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Natty co szkodzi zmierzyc, jak bedzie ok to bedziesz wiedziala ze te lody mozesz nieraz sobie zjesc bez stresu. Ja jak chcialam sprawdzic czy moge cos zjesc to raz zmierzylam co 30 i 40 min, pozniej po godzinie i jak bylo ok to juz wiecej sie nie bawilam w takie pomiary, ale warto sobie pare produktow sprawdzic i bedziesz wiedziala na co mozesz sobie pozwolic. Slodkie jest o tyle dobre ze nawet jak cukier podskoczy to szybko i na krótko, godzej z fasfoodami, to zdradzieckie jedzenie, zjadlam raz kebaba to mi sie trzy godziny 160 trzymalo, myslalam ze umre
-
Cukier po obiedzie 83..jakos dziwnie malo. Wlasnie pije kawe bo wyszlam do knajpki. Powiedzcie mi pls..co moge pic miedzy posilkami? W domu to pijam wode bo ja ogolnie bardzo duzo wody pije...ale czy moge sobie pozwolic na miescie na jakas kawe?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Tak jak juz Wiolad wspomniala soków raczej bym nie polecala, ewentualnoe raz w czas pol szklanki. Ja pilam herbate z pokrzywy ale to byla zima. Teraz robie sobie taki napoj, zalewam wrzatkiem miętę i pocietą pomarańczę i jak wystygnie to pije. Polecam.
-
Ja zazwyczaj w knajpkach pije wode z cytryna. Ale wlasnie mialam chetke na kawe. Ciekawi mnie czy wypicie jej przed pomiarem cukru wplywa na wynik..ogolnie to moglby mi sie jak najszybciej organizm przyzwyczaic bo jestem caly dzien glodna i wkurzona dzis. A na reklamy jedzenia nie moge patrzec;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 20:35
-
Ja pije herbatki i kawu:)kawa bez cukru i mleka,herbaty slabe,pokrzywe uwielbiam od dziecka wiec tez z dwie dziennie,a dzis na szkole rodzenia mowila polozna ze wplywa dobrze na obrzeki:)Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualnyWitam się... nie bijcie, raz widziałam, że byłam wywoływana, ale potem forum padło. Ja tylko z tel. klikam, nie mam czasu NA NIC. Przecież poza Tadziem jest Michasia i mąż i dom i jeszcze pies nam się pochorował, nie wiadomo, czy się wyliże, a i pogoda piękna, trzeba korzystać ze spacerów.
Żyję i mam się dobrze, choć już strasznie ciągnie mnie do ludzi. Ostatni raz na zakupach byłam tydzień temu. Ja tylko na spacerki, a że to zabita dechami wiocha, to albo pola albo las. Zaczynam gadać do drzew.
Tadzio rośnie pięknie, ale spać nie daje. Nie płacze dużo, ale często je.
Nie dam rady was nadrobić. Ale myślę o Was. Miło widzieć znane awatarki na ostatniej stronie. Pozdrawiam was cieplutko!! -
Nitka
Właśnie nie zaglądam tutaj
w domu glukometr omijam szerokim łukiem
ale. ..
ale na krzywej, w ciążach i teraz na czczo mam wysoko. W normie ale w ciąży to już nie jest niestety norma
Może jeszcze kiedyś kiedyś tu zawitam. Przecież spędziłam na wątku jakieś 6-7 miesięcy
a jeszcze doszły mnie słuchy ze i normy się zmieniły
I nadal w lodówce mam insulinę haha
Nie mam pojęcia po co i dlaczego?
Ja ogólnie odbiegalam często od normy w cukrzycy ciążowej i w diecie
ale co do czasu pomiaru -byłam w tej nielicznej grupie która mierzył 1h od rozpoczęcia posiłku
ja jednak wysrodkowalam czas bo jem baaardzo dluuugooczywiście za poleceniem diabetolog
Powodzenia dziewczyny
Nie czytajcie Netów
a zwłaszcza tego na temat insuliny, skoków itp
dziecku szkodzą wysokie długotrwałe cukry
skok po słodkim nawet "nie zapisze się " w badaniach a kebab (jadalam haha ) to tez nie jakaś masakra
zupki chińskiej nie polecamgorsza niż kebab i pizza razem wzięte
Dzieci na pewno będą zdrowe. Tego wam życzębizona lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Witam się wśród słodkich mam!
Wczoraj wróciłam z wizyty z rozpoznaniem cukrzycy ciążowej. Bizona mnie nakierowala tu, bo my z jednej grupy Wrześniowek.
Trzecią dziecinę będę mieć - syneczka, ale w poprzednich ciążach cukrzyca mnie ominęła. Mam sobie znaleźć klinikę, do której chce się zarejestrować, a póki co zero cukru i pomiary 4x dziennie.
Będę sobie pomału czytać wątek i się dokształcac. Wczoraj godzinę po kolacji (twarożek w granulkach ☺ i chleb) cukier miałam równe 100.
Czy któraś z Was ma doświadczenie z kliniką na Kopernika w Krakowie?
Albo jakąś inną w okolicach Krakowa?bizona lubi tę wiadomość
-
Kamcia a jakie masz te cukry??
Moje na czczo okolo 130ale zauwazylam ze jak cwicze z rana to najtepnego dnia cukier jest okolo 110. Tylko njezawsze mam jak cwiczyc to zalezy czy Igor mi da;)
Poppy byly tu dziewczyny z Krakowa musialabys sie cofnac duzo wstecz ale pisaly o tych klinikach. Podobno kazda ciaza kolejna zwieksza ryzyko cukrzycy ciazowej:/ -
Dzis cukier na czczo 96 godz 8 wczoraj ostatni posilek o 23 2 kromki zytniego z szynka z indyka i jeden plaster sera zoltego.
Dzis sniadanie 118 nie posmarowalam almette i zmienilam chleb na 7 ziaren z Biedry
Tak mysle ze mam wysoki cukier na czczo..a nigdy nie mialam, ale nigdy tez przed jakimkolwiek badaniu nie jadlam o 23. Dzis zjem o 22:30, zjem tez ten chleb z biedry..jak myslicie? U mnie cukrzyca wyszla przy krzywej godzine po posilku..tak cukier mialam mniej niz 90.
-
Ja wczoraj o 23 zjadalm serek grani chudy i cukier na czczo 84. Moze sproboj zjesc mniej na ten posilek nocny. 2 kanapki to chyba za duzo. Ja 2 kanapku z szynka i warzywa jem na kolacje a ten wieczorny posilek ma byc mniejszy.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
A co zjadlas na sniafanie?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
2 kromki tego chleba z Biedry 7 ziaren, dwa plastry wedliny z indyka, mix salat na kanapkue i pol czerwonej papryki.
W tych rozpiskach co dostalam ze szpitala sa same kanapki na ten posilek nocny..eh no ewidentnie tu cos zle robie. Bovreszta ladnie wychodzi..chyba ze za malo jem;)
-
Postaram się dotrzeć do wątków o Koperniku. Narazie nikt tam nie odbiera telefonu.
A powiedzcie mi czy można źle się czuć po posiłku???
Senność, uczucie gorąca, kołatanie serca. Czy to raczej wina pogody i mojego dzisiejszego niewyspania (nie śpię od 3 nad ranem)?
Cukier na czczo miałam 80, po pierwszym śniadaniu 113. Teraz będę mierzyć o 10:00. -
Bizona mu dzisiaj po pierwszym sniafaniu wyszlo 114. Zjadlam 2 kromki chleba z szynka i pomidora. Wczoraj bylam u diabetologa i kazala mi jesc wiecej na snuafanie bo to wazny posilek dla dziecka. Wczesniej jadlam 1 kanapke i cukier 97. Powiedziala ze to za malo. Bylam zdziwiona bo myslalam ze im mniej tym lepuej. Powiedziala ze jak cukuer jest do 120 to nie ma sie czym przejmowac. Wiec chyba Twoje 118 jest ok. Ja tez dopieto stawiam pierwsze kroki w tym temacie bo o cukrzycy wiem 2 tygodnie.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Poppy kij wie czy tak mozesz sie czuc oo posilku..bo takie objawy moga byc od niewyspania, tarczycy, no duuuuzo tego.
A pro po tarczycy..bierzecie euthyrox? Albo inny lek na czczo? Ja mam rak, ze bardzo przezywam to ze o 8 musze juz jesc sniadanie, bo normalnie to bym spala do 10;)
I robie tak..nastawiam budzik na 7 lykam na spiocha lek, pozniej wstaje o 7:45 wc i mierze cukier na czczo i ide robic kanapki. Moze ten euthyrox wplywa jakos na pierwsze badanie cukru? Dzis postaram sie zmienic i zjesc o 22:30 ostatni posilek jedna kromke a eano najpierw badanie cukru a pozniej euthyrox. Jak bedzie nadal wyzsze porzuce kanapki;)
-
Tarczycę mam w porządku.
Cukier mi wyszedł teraz po godzinie od drugiego śniadania 121. To może dogodziłam sobie za bardzo. A może za mało ruchu. A może rzeczywiście niewyspanie, bo ten wynik przecież przez niektórych lekarzy uznany by został za zupełnie w normie.