Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Aż mi się głupio zrobiło... Bo ja właśnie będę się chyba pchać do Warszawy... Nie ukrywam że miałabym większy komfort psychiczny bo mój prowadzący jest tam ordynatorem... No i poziom podejrzewam nie ten co u mnie. No ale zobaczymy jak wyjdzie i co będzie rekomendował prowadzący. Pierwszą córkę rodziłam nawet nie w swoim mieście tylko mniejszym bo u nas też słabo z miejscami. Jeden szpital prawie zawsze ma miejsca ale tam akurat nie chciałam i z tego podmiejskiego byłam bardzo zadowolona. Tyle że on ma chyba 2 stopień i nie wiem czy to wystarczy... Gdyby nie cukrzyca to bym pewnie tam w ciemno jechała a tak nie wiem czego się spodziewać. No nic będę decydować bliżej terminu.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja mam nadzieję znów mieć cc w moim małym szpitalu (jesteśmy tylko gminą). Poprzednio cukrzyca nie była problemem. Gin mówił że pacjentki z zadeklarowaną cukrzycą rodzą u nas sn. Nie wyobrażam sobie innego szpitala. Muszę jednak szczęśliwie ukończyć 36 tc.
A dziś mam wizytę na nfz, pierwszą, więc pewnie dopiero dziś będę oficjalnie ciężarną
A jako ciężarna odwiedziłam już diabetologa oraz endokrynologai ta wizyta to będzie wyczyn-idę z synem
u innych specjalistów dawał radę ale oni nie mieli tego magicznego fotela
No, a cukier 99
Dziś zaczynam 4 j. insuliny
Chociaż ketonów brak -
nick nieaktualnyMoj ma 1 stopien ref. Ale gin gada ze u nich normalnie rodza z cukrzycs. Moja diab tez tam pracuje. Nie wiem
W 2011 rodzilam w innym ale tez z 1 st
Dzisiaj na czczo 89
Kamcia od kiedy masz insuline, moze jeszcze trzeba czasu az zacznie dzialac ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 08:32
-
nick nieaktualnyspokojnie moze trzustka bardziej leniwa niz w tamtej ciazy
kciukam by w końcu ruszyło.
ja czekam na pomiar cukru bo chce mi sie kawy jak nie wiema ja kawe pije z mlekiem i pol łyżeczki cukru ( nie umiem czarnej i bez cukru) z herbaty całkowicie zrezygnowałam bo nie umiem bez cukru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:12
-
nick nieaktualnyJa po takiej kawie rano przed 9;30 mialam 150. A pije filizaneczke z mala iloscia mleka. Porobowalam bez cukru i to samo Mleko z rana mi bardzo szkodzi.
Po sniadaniu 117 za pol h kawke zrobie. Na sniadanie mialam 2 frankfuterki, pomidor mala kromke zytniego i 3 kuleczki mozarelliWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:12
-
A próbowałaś zamiast cukru jakiś ksylitol albo erytrol? Bo dla mnie stewia np się nie nadaje. Za słodka i taka dziwna. Ksylitol do ciasta używałam i jest ok. Erytrol podobno jeszcze lepszy ale nie próbowałam. Moja mama kupiła to jak będzie używać to popróbuję.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
U nas raczej nie chcą ustalać terminu cc. Taka moda, że czekają raczej na początek akcji, a pewnie chodzi o to, żeby nie blokować miejsca, gdy 1/3 miejsc w mieście brakuje.
Ja dziś tak słabo spałam, że wstałam przed 6, to i cukier 93. A po śniadaniu profilaktycznie nie zmierzyłam. -
u mnie tam gdzie rozmawiałam, to CC robią przy cukrzycy tylko przy wyraźnych wskazaniach: makrosomia i nie ma szans urodzić SN takiego kloca, albo jak cukry szaleją tak, że jest zagrożenie śpiączki hipoglikemicznej podczas porodu, a tak to wywołują poród np. oksytocyną, przebijają pęcherzCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyu mnie wskazań jest kilka
ale głowne takie ze 1 ciaża zakończona CC
jeśli chodzi o umawianie to gin mówił tak 10 dni przed terminem wlasnie z racji cukrzycy. Przychodze 1 dnia na drugi cesarkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:58