Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
86 ale +/-... W sumie nie wiem dlaczego. Może za późno wstałam albo ciężka noc się odbiła. Już dzisiaj idę domlekarza bo mam dość kaszlu. Już dawno powinnam była iść tylko mąż mnie powstrzymywał twierdząc że przecież mi przechodzi. Nie prawda to niestety i niepotrzebnie go słuchałam.
Ja też długo gotowałam osobno dla córki. Teraz też często je coś innego niż my bo je tylko wybrane rzeczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 09:11
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Muszę sprawdzić jak było ostatnio. W labie +/- a u mnie albo + albo też +/-.
Teraz 24.10 pewnie pójdę na badania bo 25 wizyta. Nie jeżdżę częściej bo nie mam jak...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja na ich miejscu zamiast wyśmiać to bym się cieszyła że nie olewasz sprawy. W końcu nawet jak wynik wątpliwy to dieta tylko na dobre Ci wyjdzie
Ja do nowego starego diabetologa idę w sobotę. Mam nadzieję że da receptę na paski ketonowe bo w poprzedniej ciąży nie kazał mi badać, nawet nie wiedziałam że się da. W sumie to chyba jego jedyna wada że aię tymi ketonami nie przejmuje. Ale jak zobaczy że się u mnie pojawiają i powiem że ginowi się one nie podobają to przynajmniej paski daTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
a mi się chce sosu kurkowego
mam jedną porcję zamrożona...ale taki sosik tylko z ziemniaczkami
ziemniaków się boję...może makaron? jakieś wstazki?? ale mam zagwozdkę
rozmrażam kurki
uznałam za znak fakt,ze w szafce mam makaron wstążki
jutro pycha obiadWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 12:17
-
Haha, ja przepis na serniczek przechowuję w wordzie na pulpicie
Sernik dla cukrzyka
Ciasto kruche:
Pol kostki margaryny Kasi
1 lyzka ksylitolu
2 zoltka
2 lyzeczki cynamonu
Maka orkiszowa pelnoziarnista 300g
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa:
1 kg sera z wiaderka
2 bialka
1 jajko
2 budynie bez cukru
Pol szklanki ksylitolu
Borowki
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Carisma wrote:Od kilku lat (pierwsze badanie poziomu glukozy 4 lata temu) poziom glukozy wahał się od 89 do 101. Nikt się nigdy tym nie zainteresował.
Co do reszty, oczywiście Kamelcia ma rację.
Kamelcia, ja do kurkowego sosu lubię ryż brązowy (wyczaiłam super smaczną odmianę). A ostatnio z nietypowych połączeń to zjadłam farsz jak do łazanek ale z kaszą gryczaną, bo sam widok makaronu pełnoziarnistego mnie męczy.
A dziś zrobię coś do polędwicy wołowej. Kurki by pasowały..
Chociaż zaproszenie na pulpety brzmi nieźleDaleko?
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
onna
no właśnie
ryż brązowy bleee
gryczanej nigdy nie lubiłam
a jak nawet lubiłam inne kaszy, nie zjem po poprzedniej ciązy
sos kurkowy zjadłabym i samale z ziemniaczkami taaaki pyszny
zdecydowanie wersja z ziemniakami też odpada...zaryzykuję z makaronem bo póki co kilka razy pozytywnie zdziwiłam sie tym białym (bo wyniki mam jak po makaronie pełnoziarnistym al dente)
dziś jeszcze jest barszczyk -
Kamcia nie zazdroszczę Ci w takim razie tych kolejnych miesięcy. Ja jestem kaszowa, jedynie ten pęczak i makaron mi nie leży. Chociaż na razie nie musisz się tak ograniczać., więc masz względny luz.
Wczoraj w poczekalni do poradni patologii ciąży połowę stanowiły te z cukrzycą. I muszę przyznać, że niezłe laski były, tylko brzuszki wystawały, cery kolorowe, ruchliwe. Jakoś tak smętnie wyglądały te kobietki bez cukrzycy. Takie to było trochę dziwne, prawdę mówiąc. To na pocieszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 13:33
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Onna jaki ryz brazowy kupujesz? Tzn z jakiej firmy? Bo ten moj mi nie podchodzi tez
U mnie dzis na obiad kalafiorowa i ryz z kurczakiem i pomidorami. A jutro robie bigos
Powiem Wam, ze przed ciaza bylam bardzo anty zupowa. Tzn nie lubilam zup, a teraz codziennie musze miec. Kiedys kalafiorowej bym nie tknela, a dzisiaj ze smakiem zjadlamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 13:36
-
ryż brązowy okrągły z radix-bis (ryż jest z Włoch). Kupuję w społem. Ma pyszny maślany posmak, mąż też polubił. ok 4 zł/400g. Gotuję w proporcji 1:1 z wodą.
Ryż włoski, ale chińczyki na opakowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 13:44
Kassie lubi tę wiadomość
-
ja zupowa byłam i jestem
synus zawsze je moje zupy, a jak zupy nie ma to słoiczki
kasze lubiłam, ale najbardziej jęczmienna oraz owsianą ...ale poczatki diety w poprzedniej ciązy tak bardzo do kasz zraziły, ze nie jem od tamtej pory
wyjatek-krupnik
a mam nawet gryczana swojską, tesciowa ze wsi od sąsiada przywiozła (synus zje)
ja w ogóle od lat do obiadu ziemniaków/kasz/makaronu/ ryzu/ chleba nie potrzebowałam...taki ze mnie fenomen w rodzinie bo nikt tak u nas nie wychowywałżeby było smieszniej mąż tez ode mnie się tego nauczył
bardzo sie cieszę że tak daję rade z dieta, ze nie mam ketonów mimo nie wciskania w/w weglowodanów
inaczej bym umarła...chleb jest dla mnie za kare, ale ten jeszcze przełknę
pisałam juz-po cc rzuciłam się na to czego nie mogłam-pierogi (codziennie jadłam, różne smaki, takie ręcznie robione), wszelkie makarony z sosami , lody koral i marzyłam o naleśnikach-te jednak trzeba zrobića z tym było trudniej w organizacji czasu