X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus,
    zestresowałaś swój glukometr :)

82 na czczo

BTW wrzucam najnowszy popis żenady Min Zdrowia:

https://www.youtube.com/watch?v=EZHSuQAHzxc

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) na czczo 91..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Amus,
    zestresowałaś swój glukometr :)

82 na czczo

BTW wrzucam najnowszy popis żenady Min Zdrowia:

https://www.youtube.com/watch?v=EZHSuQAHzxc
    Hehe raczej on mnie :p
    Potem zerkne na link bo nie umiem z kom kopiowac :(

Jaka ciiiiiisza:D mlody po 2 tyg polazl do przedszkola :D mialam go jutro pusciv ale wczoraj 45 min mi jęczal ze on chce juz isc ze nie bedzie biegal itp.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie 90 ale bez ketonów. Późno mi wyszedł ostatni posiłek a wstałam wcześnie. Ważne że w normie.
    Kamcia ja też zawsze miałam zdanie że z córką nie chcę po lekarzach chodzić. Ale niestety do diabetologa musiałam z nią chodzić mimo że w szpitalu wiadomo co można spotkać. Godziny wizyt i ich częstotliwość ustalała mi takie że mąż cały urlop by musiał poświęcić. Także nie przejmuj się - wiele kobiet musi chodzić do lekarzy z dziećmi.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzidiaj z kuba ide na ktg. Maz po nocce bedzie spal. Ale polozna nie widziala problenu, powiedziala ze da mu kolorowanke :p

Kazio14 lubi tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysł z kolorowanką! Miłe podejście :)

Szkoda że moja by minuty nie usiedziała... Nawet tablet by jej pewnie nie wystarczył...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na czczo 86 dawno tyle nie miałam.

Amus87, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Fajny pomysł z kolorowanką! Miłe podejście :)

Szkoda że moja by minuty nie usiedziała... Nawet tablet by jej pewnie nie wystarczył...
    e no moj juz jest duzy to inaczej ;)

jak nie ma wyjścia to trzeba brać dziecko ze sobą przecież to nie jest tak ze z nudy z nami idzie, lekarze powinni zrozumieć że zapewne nie ma kto z dzieckiem zostać.
    u nas zwykle z mamą moją zostaje ale pojechała za granice teraz. Mimo wszystko zdarzało się, że Kuba byl ze mną u jakiegoś dr ale nic nieprzyjemnego nie usłyszałam jeszcze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 masakra zobaczyłam ten filmik.... brak słow ;/ wstyd w takiej polsce mieszkać co to sie ostatnio dzieje to głowa mała

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie
    cukru ok, przekroczenia nie ważne
    Ba! wręcz powiedziała, że te moje cukry mogłyby być wyższe!
    mam nie chudnać ;)
    ale chudnę a ketonów nie ma więc OK
    synuś w tamtą stronę grzeczny, na poczekalni grzeczny, u lekarza w gabinecie grzeczny (lekarka chciała abym wyjęła go z wózka bo tak rzadko ma dzieci że chce popatrzeć :) ), z powrotem grzeczny, pod blokiem niegrzeczny :D do apteki miałam 30m a potem na III piętro...no, największego nerwa miał pod drzwiami :D
    chyba zasnął bo taka cisza ;)
    dziś zaliczamy z nim bioderka
    oby ostatnia wizyta...mąż idzie, ja na usg małego nie utrzymam
    i pewien debil przestraszył mnie na trasie...i jeszcze śmiał mi łapą machać...jakby we mnie stuknął (ja na liczniku 140) to wyfrunęłabym w kosmos!!!przestraszył mnie nieżle, czasem żałuję że nie mam kamerki!! Myślaam ze klakson w podłogę wcisnę!!a on do mnie kiwał??? szkoda że to "eska" bo bym zatrzymała i skopała

Kassie, k878 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gina :-) niestety mam cukier w moczu na poziomie 5,73 :-( diabetolog nie zlecal mi badania moczu i wszystko niby bylo ok.. a teraz ten cukier. W tym samym dniu robilam tez badanie cukru na czczo i wynik byl 85,9.. wiec skad ten cukier w moczu? :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassie
    a paski keto-diastik nie łapały ci tego cukru??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy czasami cukier sie pojawia w moczu czasami to fizjologoa czasami nerkinprzepuszczaja. Jesli mialas niski cukier bo 85 jest okej to nie z nadmiaru cukru sie pojawil. Aczkolwiek nie wiem jaka to wartosc to 5 cos

• Kassie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, ze raz widzialam cukier w moczu na pasku, ale to tylko raz.. te 5,73 to w mmol/l czyli gdzies ponad 100 w mg :-( nie wiem jak to mozliwe skoro nie przekraczam norm cukru we krwi:-( mam isc do diabetologa, tylko teraz ma urlop 2 tyg wiec chyba pojde prywatnie :-( patrzylam tez do ksiazeczki pomiarow jakie mialam cukry przed dniem badania moczu i byly niskie wiec.. obawiam sie, ze skonczy sie na insulinie..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie zalecam powtorzyc badanie moczu. Bo jesli znowu sie pojawi a we krwi bedzie okej to trzeba isc do ginekologa bo cos moze byc z nerkami a insulina tu nic nie ma do tego. Zwykle przepuszczaja cukier powyzej 150/180 wtedy pojawia sie w moczu. Ja mialam raz na pskach keto. Po wypiciu glukozy. Jak nerki nawalaja moze przepuszczac i nizsze wartosci. Ale jesli to wyskok pojedynczy to nic sie nie dzieje. Ja mocz badam co 3 tyg w labie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 13:57

• Kassie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glikowana tez mi spadla.. dziwne, ze przy 6,5 cukru w moczu nie mialam a teraz przy 4,9 cukier w moczu.. ginekologowi bardzo sie to nie spodobalo :-( i najpierw do mnie z tekstem, ze musze isc do diabetologa a ja ze przeciez jestem pod stala kontrola i ze bylam u diabet w piatek :-( normalnie chce mi sie plakac, boje sie :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus jutro pojade powtorzyc ten mocz :-( tylko w tej chwili zlapala mnie taka bezsilnosc, ze.. :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie spokjnie :) jesli mialas po kolacji okej, na czczo okej to nie wina wysokich cukrow :) powtorz badanie i nie stresuj sie bo stres podnosi cukier

Kassie lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko moge napisac ze mam taka sama wiedze i takie samo zdanie jak amus
    dodam tylko, ze cukier czasem u dziewczyn wychodził przy 140
    mnie nigdy
    zaczęłabym od powtórzenia badania

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie :-) dzwonilam do diabetologa u ktorego bylam 2 razy prywatnie. Powiedzial, ze cukier jest wtedy gdy wysoki cukier we krwi. Ale skoro cukry sa ok, to moze byc calkiem normalne. Spytalam sie czy az w takiej ilosci jest to normalne to powiedzial ze tak. Troche mnie pocieszyl i uspokoil :-) jutro mam zrobic kreatynine, mocznik, cukier na czczo, mocz i musze zalatwic glikowana. A w piatek do niego pojade :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ