Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyk878 wrote:Amus,
zestresowałaś swój glukometr
82 na czczo
BTW wrzucam najnowszy popis żenady Min Zdrowia:
https://www.youtube.com/watch?v=EZHSuQAHzxc
Potem zerkne na link bo nie umiem z kom kopiowac
Jaka ciiiiiisza:D mlody po 2 tyg polazl do przedszkolamialam go jutro pusciv ale wczoraj 45 min mi jęczal ze on chce juz isc ze nie bedzie biegal itp.
-
Hej
u mnie 90 ale bez ketonów. Późno mi wyszedł ostatni posiłek a wstałam wcześnie. Ważne że w normie.
Kamcia ja też zawsze miałam zdanie że z córką nie chcę po lekarzach chodzić. Ale niestety do diabetologa musiałam z nią chodzić mimo że w szpitalu wiadomo co można spotkać. Godziny wizyt i ich częstotliwość ustalała mi takie że mąż cały urlop by musiał poświęcić. Także nie przejmuj się - wiele kobiet musi chodzić do lekarzy z dziećmi.kamciaelcia lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKazio14 wrote:Fajny pomysł z kolorowanką! Miłe podejście
Szkoda że moja by minuty nie usiedziała... Nawet tablet by jej pewnie nie wystarczył...
jak nie ma wyjścia to trzeba brać dziecko ze sobą przecież to nie jest tak ze z nudy z nami idzie, lekarze powinni zrozumieć że zapewne nie ma kto z dzieckiem zostać.
u nas zwykle z mamą moją zostaje ale pojechała za granice teraz. Mimo wszystko zdarzało się, że Kuba byl ze mną u jakiegoś dr ale nic nieprzyjemnego nie usłyszałam jeszcze -
nick nieaktualny
-
ja po wizycie
cukru ok, przekroczenia nie ważne
Ba! wręcz powiedziała, że te moje cukry mogłyby być wyższe!
mam nie chudnać
ale chudnę a ketonów nie ma więc OK
synuś w tamtą stronę grzeczny, na poczekalni grzeczny, u lekarza w gabinecie grzeczny (lekarka chciała abym wyjęła go z wózka bo tak rzadko ma dzieci że chce popatrzeć), z powrotem grzeczny, pod blokiem niegrzeczny
do apteki miałam 30m a potem na III piętro...no, największego nerwa miał pod drzwiami
chyba zasnął bo taka cisza
dziś zaliczamy z nim bioderka
oby ostatnia wizyta...mąż idzie, ja na usg małego nie utrzymam
i pewien debil przestraszył mnie na trasie...i jeszcze śmiał mi łapą machać...jakby we mnie stuknął (ja na liczniku 140) to wyfrunęłabym w kosmos!!!przestraszył mnie nieżle, czasem żałuję że nie mam kamerki!! Myślaam ze klakson w podłogę wcisnę!!a on do mnie kiwał??? szkoda że to "eska" bo bym zatrzymała i skopałaKassie, k878 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie u gina
niestety mam cukier w moczu na poziomie 5,73
diabetolog nie zlecal mi badania moczu i wszystko niby bylo ok.. a teraz ten cukier. W tym samym dniu robilam tez badanie cukru na czczo i wynik byl 85,9.. wiec skad ten cukier w moczu?
-
nick nieaktualny
-
Przyznam, ze raz widzialam cukier w moczu na pasku, ale to tylko raz.. te 5,73 to w mmol/l czyli gdzies ponad 100 w mg
nie wiem jak to mozliwe skoro nie przekraczam norm cukru we krwi:-( mam isc do diabetologa, tylko teraz ma urlop 2 tyg wiec chyba pojde prywatnie
patrzylam tez do ksiazeczki pomiarow jakie mialam cukry przed dniem badania moczu i byly niskie wiec.. obawiam sie, ze skonczy sie na insulinie..
-
nick nieaktualnyKassie zalecam powtorzyc badanie moczu. Bo jesli znowu sie pojawi a we krwi bedzie okej to trzeba isc do ginekologa bo cos moze byc z nerkami a insulina tu nic nie ma do tego. Zwykle przepuszczaja cukier powyzej 150/180 wtedy pojawia sie w moczu. Ja mialam raz na pskach keto. Po wypiciu glukozy. Jak nerki nawalaja moze przepuszczac i nizsze wartosci. Ale jesli to wyskok pojedynczy to nic sie nie dzieje. Ja mocz badam co 3 tyg w labie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 13:57
-
Glikowana tez mi spadla.. dziwne, ze przy 6,5 cukru w moczu nie mialam a teraz przy 4,9 cukier w moczu.. ginekologowi bardzo sie to nie spodobalo
i najpierw do mnie z tekstem, ze musze isc do diabetologa a ja ze przeciez jestem pod stala kontrola i ze bylam u diabet w piatek
normalnie chce mi sie plakac, boje sie
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny za pocieszenie
dzwonilam do diabetologa u ktorego bylam 2 razy prywatnie. Powiedzial, ze cukier jest wtedy gdy wysoki cukier we krwi. Ale skoro cukry sa ok, to moze byc calkiem normalne. Spytalam sie czy az w takiej ilosci jest to normalne to powiedzial ze tak. Troche mnie pocieszyl i uspokoil
jutro mam zrobic kreatynine, mocznik, cukier na czczo, mocz i musze zalatwic glikowana. A w piatek do niego pojade