Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Byłam wczoraj u diabetologa i jeszcze póki co wybroniłam się przed insuliną. Mam robić przerwy w jedzeniu 10godzinne, bo najwyraźniej tyle potrzebuje mój organizm. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i zobaczymy. Mam się jednak nie łudzić, że uniknę insuliny skoro to dopiero 21 tydzień ciąży...
Dzisiaj w nocy obudził mnie taki skurcz w plecach, że musiałam sobie masaż robic i pochodzićJakos źle się ułożyłam chyba, a ból rozlał mi się na połowę ciała, tak, że w pierwszej chwili sie przestraszyłam.. mało przyjemne
Po kilu minutach wszystko się rozeszło, ale dalej czuję to jedno miejsce, które tak mi dało popalić..
-
ale wczoraj pod wieczór znowu dostałam temperatury 37,4 a jak się położyłam, to miałam takie duszności, że masakra, żyły mi wyszły na wierzch aż mnie dłonie bolały, ciśnienie mi spadło na 90/50, wypiłam ponad litr wody i herbatek i pomału przeszło, cukier OK, więc to raczej nie od tego... żeby nie było, pilnuję się, żeby się nawadniać;
to już drugi raz mi się tak zrobiło, wcześniej tylko w środku nocy i myślałam, że od duchoty w mieszkaniu, bo picie i wietrzenie pomogło...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
od dziś oficjalnie jestem na l4
entuzjazmu w pracy nie było, ale mi to wisi
równoczesnie raczej na mnie nie czekali
dzis totalne niejedzenie...nerwa mam i nie chce sie...trudno!
jutro wyjazd z synem do diabetologa...
dziś gin sie czepiał, ze ze zdrowym dzieckiem chodzę po lekarzach...
z euthyroxem mi nie pomoze
basiulka
ja insuline dostałam przy cukrach na glukometrze 92-98 choć i niższe się zdrazały
a w tej ciąży cukry te sięgały juz codziennie 100 i więcej (na glukometrze) , więc diabetolog nawet nie zlecała mi krzywej, to wystarczyło bym znów brała insulinę
92 to nie jest jakiś problem -
A ja byłam dzisiaj na ostatniej wizycie u diabetologa. Ale wszystko OK. Cukry super, zaczynają odpuszczać. Jedynie co mnie dziwi to to, że po raz pierwszy pojawiły mi się ketony 3+. A zaczęłam sobie coraz więcej z jedzeniem pozwalać. Na pewno nie głoduję. Dzień przed badaniem zjadłam nawet na kolację sałatkę jarzynową, bo tak mi smaka zrobiłyście
z małą kromeczką orkiszowego - cukier 97. A napchana byłam tak, że zasnąć nie mogłam.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
No diabetolog powiedziała, że ketony są bo jest za duży odstęp między ostatnim posiłkiem a tym z rana nast. dnia (kolację jem 20.30 a śniadanie 9:30-10:00) Wcześniej starałam się po kolacji jeszcze coś przekąsić ok. 22-22:30. Ale ostatnio jakoś nie miałam ochoty. A po tej sałatce to już w ogóle. Diab zaleciła po prostu coś przekąsić przed spaniem. Za tydzień będę badać mocz (chyba już po raz ostatni) i zobaczymy.https://www.maluchy.pl/li-73185.png
-
nick nieaktualny