WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa oki :p u mnie pierwszy raz az tyle i chyba zrost mi sie zrobil bo jakas gula twarda ale tam jeszcze nie "bilam" . Masakra

• Carisma Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u diabetologa i jeszcze póki co wybroniłam się przed insuliną. Mam robić przerwy w jedzeniu 10godzinne, bo najwyraźniej tyle potrzebuje mój organizm. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i zobaczymy. Mam się jednak nie łudzić, że uniknę insuliny skoro to dopiero 21 tydzień ciąży...

Dzisiaj w nocy obudził mnie taki skurcz w plecach, że musiałam sobie masaż robic i pochodzić :/ Jakos źle się ułożyłam chyba, a ból rozlał mi się na połowę ciała, tak, że w pierwszej chwili sie przestraszyłam.. mało przyjemne :/ Po kilu minutach wszystko się rozeszło, ale dalej czuję to jedno miejsce, które tak mi dało popalić..

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) na czczo 86. Ale jestem dzisiaj polamana. Maly obudzil sie nad ranem i nie chcial zasnac.. i tak lezalam przy nim na prawym boku nieruchomo a teraz caly prawy bok mnie boli :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zgrzeszyłam pierwszy raz w sumie na diecie bylismy na pizzy oczywiscie po godzinie 151 i mam wyrzuty sumienia ale coz juz wiecej nie zrobie tego...

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio mialam pierwsze przekroczenie i ciezko bylo mi to przelknac. Ale jestesmy w ciazy i chyba raz za czas nic sie nie stanie :-)
    Basiulka a w ktorym tygodniu ciazy jestes? Bo jakos mi to umknelo :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34t0d ja tam jakies drobne przekroczenia miałam ze 3 ale ostatnio juz wogole. To bylo z mojej winy wiec temu te wyrzuty ale coz bylo minelo

• k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam, ja łącznie mam z 10 przekroczeń od początku cukrzycy, a tak cukry ładne, gin mi powiedziała, że jest OK ;)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wczoraj pod wieczór znowu dostałam temperatury 37,4 a jak się położyłam, to miałam takie duszności, że masakra, żyły mi wyszły na wierzch aż mnie dłonie bolały, ciśnienie mi spadło na 90/50, wypiłam ponad litr wody i herbatek i pomału przeszło, cukier OK, więc to raczej nie od tego... żeby nie było, pilnuję się, żeby się nawadniać;
    to już drugi raz mi się tak zrobiło, wcześniej tylko w środku nocy i myślałam, że od duchoty w mieszkaniu, bo picie i wietrzenie pomogło...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raz dziennie czasami przekorczenie :/ czasami raz na dwa dnim lepiej sie nienodzywam :(

• Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No malo mam przekroczen ale mam ostatnio przekroczone na czczo ide w czwartek do diabetologa to sie dowiem ci i jak bo w sumie to tylko takie niewielkie przekroczenia mam o 1 2 czasem sie zdarzy 5 ale to sporadycznie

• k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulka, przecież to jest błąd pomiaru!
    Jakbyś miała regularnie w okolicy 100 na czczo, to jest powód do zmartwienia.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłaś

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dziś oficjalnie jestem na l4
    entuzjazmu w pracy nie było, ale mi to wisi :)
    równoczesnie raczej na mnie nie czekali
    dzis totalne niejedzenie...nerwa mam i nie chce sie...trudno!
    jutro wyjazd z synem do diabetologa...
    dziś gin sie czepiał, ze ze zdrowym dzieckiem chodzę po lekarzach...
    z euthyroxem mi nie pomoze

basiulka
    ja insuline dostałam przy cukrach na glukometrze 92-98 choć i niższe się zdrazały
    a w tej ciąży cukry te sięgały juz codziennie 100 i więcej (na glukometrze) , więc diabetolog nawet nie zlecała mi krzywej, to wystarczyło bym znów brała insulinę
    92 to nie jest jakiś problem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzisiaj na ostatniej wizycie u diabetologa. Ale wszystko OK. Cukry super, zaczynają odpuszczać. Jedynie co mnie dziwi to to, że po raz pierwszy pojawiły mi się ketony 3+. A zaczęłam sobie coraz więcej z jedzeniem pozwalać. Na pewno nie głoduję. Dzień przed badaniem zjadłam nawet na kolację sałatkę jarzynową, bo tak mi smaka zrobiłyście :) z małą kromeczką orkiszowego - cukier 97. A napchana byłam tak, że zasnąć nie mogłam.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa super, ze cukry zaczely odpuszczac :-) a o tych ketonach rozmawialas z diabetologiem?
    Jutro wizyta u ginekologa, juz sie denerwuje..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No diabetolog powiedziała, że ketony są bo jest za duży odstęp między ostatnim posiłkiem a tym z rana nast. dnia (kolację jem 20.30 a śniadanie 9:30-10:00) Wcześniej starałam się po kolacji jeszcze coś przekąsić ok. 22-22:30. Ale ostatnio jakoś nie miałam ochoty. A po tej sałatce to już w ogóle. Diab zaleciła po prostu coś przekąsić przed spaniem. Za tydzień będę badać mocz (chyba już po raz ostatni) i zobaczymy.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mozliwe, ze to wlasnie dlatego :-)
    Kurcze a ja zjadlam spaghetti z obiadu na kolacje, bo troche zostalo.. i cukier 141 :-( teraz dopiero wpadlam na to, ze lepiej ugotowac swiezy makaron niz go podgrzewac :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jak wyjątkowo wcześniej
    dziś jadę do diabetologa z synkiem
    wstanie, spróbuję dać mu mleko (zamiast kaszy) i ruszamy
    na czczo 84 i bez ketonów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj glukometr swiruje
    O 3 mialam 67 ale nie czulam sie na tyle mierze znowu i 100:/ potrm z 3 razy jeszcze bo sie wnerwilam i wyszlo jakos 90:/

Lece z mlodym do przedszkola

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ostatnio na czczo pokazał 60 :) ale drugi pomiar był już normalny
    synek dalej śpi :D kochany...jak ma wstawać to on nocke odsypia :D
    dwie kawy zaliczyłam, śniadanie najwyżej w drodze powrotnej zjem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ