X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa oki :p u mnie pierwszy raz az tyle i chyba zrost mi sie zrobil bo jakas gula twarda ale tam jeszcze nie "bilam" . Masakra

• Carisma Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u diabetologa i jeszcze póki co wybroniłam się przed insuliną. Mam robić przerwy w jedzeniu 10godzinne, bo najwyraźniej tyle potrzebuje mój organizm. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i zobaczymy. Mam się jednak nie łudzić, że uniknę insuliny skoro to dopiero 21 tydzień ciąży...

Dzisiaj w nocy obudził mnie taki skurcz w plecach, że musiałam sobie masaż robic i pochodzić :/ Jakos źle się ułożyłam chyba, a ból rozlał mi się na połowę ciała, tak, że w pierwszej chwili sie przestraszyłam.. mało przyjemne :/ Po kilu minutach wszystko się rozeszło, ale dalej czuję to jedno miejsce, które tak mi dało popalić..

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) na czczo 86. Ale jestem dzisiaj polamana. Maly obudzil sie nad ranem i nie chcial zasnac.. i tak lezalam przy nim na prawym boku nieruchomo a teraz caly prawy bok mnie boli :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zgrzeszyłam pierwszy raz w sumie na diecie bylismy na pizzy oczywiscie po godzinie 151 i mam wyrzuty sumienia ale coz juz wiecej nie zrobie tego...

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio mialam pierwsze przekroczenie i ciezko bylo mi to przelknac. Ale jestesmy w ciazy i chyba raz za czas nic sie nie stanie :-)
    Basiulka a w ktorym tygodniu ciazy jestes? Bo jakos mi to umknelo :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34t0d ja tam jakies drobne przekroczenia miałam ze 3 ale ostatnio juz wogole. To bylo z mojej winy wiec temu te wyrzuty ale coz bylo minelo

• k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam, ja łącznie mam z 10 przekroczeń od początku cukrzycy, a tak cukry ładne, gin mi powiedziała, że jest OK ;)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wczoraj pod wieczór znowu dostałam temperatury 37,4 a jak się położyłam, to miałam takie duszności, że masakra, żyły mi wyszły na wierzch aż mnie dłonie bolały, ciśnienie mi spadło na 90/50, wypiłam ponad litr wody i herbatek i pomału przeszło, cukier OK, więc to raczej nie od tego... żeby nie było, pilnuję się, żeby się nawadniać;
    to już drugi raz mi się tak zrobiło, wcześniej tylko w środku nocy i myślałam, że od duchoty w mieszkaniu, bo picie i wietrzenie pomogło...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raz dziennie czasami przekorczenie :/ czasami raz na dwa dnim lepiej sie nienodzywam :(

• Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No malo mam przekroczen ale mam ostatnio przekroczone na czczo ide w czwartek do diabetologa to sie dowiem ci i jak bo w sumie to tylko takie niewielkie przekroczenia mam o 1 2 czasem sie zdarzy 5 ale to sporadycznie

• k878 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulka, przecież to jest błąd pomiaru!
    Jakbyś miała regularnie w okolicy 100 na czczo, to jest powód do zmartwienia.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłaś

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dziś oficjalnie jestem na l4
    entuzjazmu w pracy nie było, ale mi to wisi :)
    równoczesnie raczej na mnie nie czekali
    dzis totalne niejedzenie...nerwa mam i nie chce sie...trudno!
    jutro wyjazd z synem do diabetologa...
    dziś gin sie czepiał, ze ze zdrowym dzieckiem chodzę po lekarzach...
    z euthyroxem mi nie pomoze

basiulka
    ja insuline dostałam przy cukrach na glukometrze 92-98 choć i niższe się zdrazały
    a w tej ciąży cukry te sięgały juz codziennie 100 i więcej (na glukometrze) , więc diabetolog nawet nie zlecała mi krzywej, to wystarczyło bym znów brała insulinę
    92 to nie jest jakiś problem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzisiaj na ostatniej wizycie u diabetologa. Ale wszystko OK. Cukry super, zaczynają odpuszczać. Jedynie co mnie dziwi to to, że po raz pierwszy pojawiły mi się ketony 3+. A zaczęłam sobie coraz więcej z jedzeniem pozwalać. Na pewno nie głoduję. Dzień przed badaniem zjadłam nawet na kolację sałatkę jarzynową, bo tak mi smaka zrobiłyście :) z małą kromeczką orkiszowego - cukier 97. A napchana byłam tak, że zasnąć nie mogłam.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa super, ze cukry zaczely odpuszczac :-) a o tych ketonach rozmawialas z diabetologiem?
    Jutro wizyta u ginekologa, juz sie denerwuje..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No diabetolog powiedziała, że ketony są bo jest za duży odstęp między ostatnim posiłkiem a tym z rana nast. dnia (kolację jem 20.30 a śniadanie 9:30-10:00) Wcześniej starałam się po kolacji jeszcze coś przekąsić ok. 22-22:30. Ale ostatnio jakoś nie miałam ochoty. A po tej sałatce to już w ogóle. Diab zaleciła po prostu coś przekąsić przed spaniem. Za tydzień będę badać mocz (chyba już po raz ostatni) i zobaczymy.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mozliwe, ze to wlasnie dlatego :-)
    Kurcze a ja zjadlam spaghetti z obiadu na kolacje, bo troche zostalo.. i cukier 141 :-( teraz dopiero wpadlam na to, ze lepiej ugotowac swiezy makaron niz go podgrzewac :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jak wyjątkowo wcześniej
    dziś jadę do diabetologa z synkiem
    wstanie, spróbuję dać mu mleko (zamiast kaszy) i ruszamy
    na czczo 84 i bez ketonów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj glukometr swiruje
    O 3 mialam 67 ale nie czulam sie na tyle mierze znowu i 100:/ potrm z 3 razy jeszcze bo sie wnerwilam i wyszlo jakos 90:/

Lece z mlodym do przedszkola

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ostatnio na czczo pokazał 60 :) ale drugi pomiar był już normalny
    synek dalej śpi :D kochany...jak ma wstawać to on nocke odsypia :D
    dwie kawy zaliczyłam, śniadanie najwyżej w drodze powrotnej zjem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ