Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
ale tu cisza od wczoraj.
Ja juz po badaniach. Na czczo 91, zobaczymy jak z zyly. Specjalnie dzis wlozylam pasek do pojemniczka z siku i nie wyszly ani ketony, ani cukier.. ostatnim razem jak oddawalam siku do badania to nie sprawdzalam paskiem
Milego dnia dziewczyny -
U mnie 84.
Kurde rano spanikowałam bo młodej w nosie furkotało i wydmuchała troszkę zielonego gila. Nje poszła do przedszkola a teraz jakby nic... Nos niby taki niepewny ale nie zatyka jej ani nie zalewa. Może mąż miał rację żeby szła... Zobaczymy.
Kassie trzymam kciuki za wyniki!
Kamcia mój też późno dzisiaj wróci akurat jak ta gadzina w domu została...i trzymam kciuki za jutro!kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
my jeszcze nigdy kataru nie przechodziliśmy tfu tfu nie zapeszam
raz mini kaszel, ale taki "kaszel" że lekarka nie kazała nic brać
pogoda dziś okropna, nie nastraja totalnie
raczej w domu siedzimy
zwłaszcza jeśli wieczorem bede musiala moje plany realizować z małym czyli zejść z 3.pietra, dojść do drugiego bloku, wejść na 2.piętro a potem z powrotemzawsze go w tuli nosiłam...
na samą myśl boli mnie kregosłup
12 kg
a ubieranie? ostatnio katorga
a co on wczoraj u ortopedy wyprawiałpierwszy raz akcja "nie ubieram się"
nawet pampka nie dał sobie założyć
bioderka zdrowe, więc to była ostatnia nasza wizyta (chyba z Piotrkiem było ich 7 plus prywatna)
powiedziałam ortopedzie że za niecały rok znów się widzimy -
nick nieaktualny
-
byłam u gin i rzuciła okiem na cukry, i wiecie co? stwierdziła, że przekroczeń mam mało, a w zasadzie to najważniejsze to są cukry na czczo, teraz się mówi, żeby cukry na czczo trzeba pilnować a tak to można podejść bardziej liberalnie...
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:kamcia, ciagle mam powyzej 90 dzisiaj 98 raz na 10 dni bylo 84. Myślisz by dać 6 j ?
ja bym wzięła
moja diab też powtarza, ze jak te wyzsze bedą czesto , to mam zwiększyć
choć wie, że teraz wręcz zmniejszyłam (ale sama w ksiażeczce zaznaczyła cukry 79-że takniskie nie muszą być)
sama "ignoruję" te 91-92 ale 98 to prawie 100, a szybko mi rosło
i poranne beda ładniejsze -
Kamcia moja właśnie rano zrobiła tradycyjną scenę z ubieraniem. Upiera się że ona wybierze buty które założy i zawsze wybiera nie te co trzeba... Potem zawsze nie chcę szalika, nie taka czapka i kurtka nie ta. Na butach dziś poległam i powiedziałam że w takim razie nie idzie. Ona miała lekcję wychowawczą a ja myślałam że mam powód by jej nie puścić. A teraz wygląda na zdrową. Nie wiem co to była za akcja z tum gilem...
A musicie wychodzić? 12kg to nie tak mało zwłaszcza po schodach...
A ja pożarłam całe warzywa na patelnię, co ciekawe ze sporą zawartością ziemniaków. I 121! Co prawda chwilę połaziłam sprzątając ubrania z suszarki ale jestem w szoku. A zjadłam je bo jakaś głodzilla mnie dopadła a już mi się kanapki znudziły. Poza tym muszę chyba więcej warzyw jeść bo tyję w jakimś zastraszającym tempie...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
mój gin tez nie "wtrąca się" w cukry
pyta o nie, owszem, ale rad nie ma
wie, ze jestem pod opieką diab i jestem zdyscyplinowana
w sprawy endo też nie wnika-a szkoda
a wszpitalu i tak na nowo omawia się przebieg ciązy (mimo wpisanych kwestii w ksiązeczce)
i moje "ulubione" szpitalne pytanie w wywiadzie: która ciąża, który poród, ile dzieci?"k878 lubi tę wiadomość
-
kazio
jakby co bedę musiała z nim wychodzić...gdyby to był spacer to na dole (w aucie) mam wózek, a do bloku obok nawet nie opłaca się go wyjmować
a warzywa na patelnie króluja
wczoraj zjadłam całe opakowanie plus jeszcze pół opak szpinaku (szpinak króluje ostatnio codziennie) i 119a ziemniorów sporo!!
-
Kazio14 wrote:A to gryzoń! Niezła zabawę sobie znalazł
A te pytania... U każdego lekarza trzeba się tłumaczyć. U endokrynologa, diabetologów dwóch... Ech...
pytają, choć wszystko mają w karcie ciązy
na razie zapomniał o moich stopach
ten dziecięcy chichot i zęby na wierzchu-prawie jak koszmar
i jest mini szansa, że jednak maz nie będzie tak późno, a może nawet normalnie (u niego to 16)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 11:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny