Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
badania okresowe skończyly mi się niby w 2013r
na pierwsze l4 ciązowe poszłam w czerwcu 2014
wróciłam po macierzyńkim na 4 miesiące (3m. urlopu
+1miesiąc pracy)
potem l4 w lutym 2016
obecnie jestem na urlopie wypoczynkowym po macierzyńskim (ponad 2 miesiące)
mam zamiar złożyć znów l4 ciązowe
tu nawet nie można mówić o niezdolności bo moje zwolnienia nie przekraczały ustawowej długości
tu chodzi o zwykłe badania okresowe w pracy...
a najwięcej rozchodzi się o to, że jak musze je i tak robić to wtedy czwartku nie mam wolnego a lek. medycyny pracy -
oni o ciązy nie wiedzą
miałam już mówić, nawet wzięłam dla nich zaświadczenie, ale moja dyr sama jest na l4 do dzisiaj (nie wiem, czy bedzie po niedzieli w pracy)i tylko smsem zgadałyśmy się, że ma mnie w listopadowym grafiku nie uwzględniac...nie chciałam tak osobistej sprawy, jak ciąza, przekazywać smsem...
i nie ma mnie w grafiku
bo teoretycznie urlop wypoczynkowy mam do 16 listopada
stanie na tym, ze po prostu we wtorek na wizycie wezmę to zwolnienie i zaniosę...trudno...boli mnie , ze sytuacyjnie przymuszaja do powiedzenia o ciązy przed prenatalnymi...
a czy lek. med. pracy pozwoliłby mi pracować? wątpię...
w takim wypadku dowiem sie we wtorek -
Hmm właśnie ciekawe co lekarz by powiedział. Ale gdyby stwierdził, że jesteś zdolna do pracy to stawiałoby w dziwnym świetle Twoje zwolnienie. Więc gdyby jednak Cię do niego wysłali to może warto mu powiedzieć o planowanym zwolnieniu. Wtedy pewnie by orzekł niezdolność. Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, może jest tu ktoś bardziej na bieżąco zorientowany. Ja z kadr tylko kurs miałam..Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Dzis po obiadku 2 daniowym 104 jadlam rosół z makaronem zwykłym i ziemniaczki z kapusta kiszona i roladkami z kurczaka pychota najadłam sie byłam pewna że ze 130 bedzie jak zwykle po 2 daniowym obiedzie a tu niespodzianka
kamciaelcia, k878, Kassie lubią tę wiadomość
-
najwięcej chodzi o zawracanie d... czymś takim
obudzili sie-od 2013 roku
ale jak wróciłam do pracy w ciazy z synem ja musiałam kilka spraw naprostowac na moją korzyść
dziś po fasolowej bez ziemniaczka 103
i zjadłam duzo sałatki makaronowej, czekam jeszcze na wynik
Niesamowite
Po salatce gdzie dominuje makaron 96
Pomyślałam, majonez, tłuste więc zmierzylam później
I 94Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 18:31
k878, Kassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie 86 ale + ketonów... Za mało chleba do bigosiku i nie poszłam od razu spać...
Córcia poszła dzisiaj do przedszkola po miesiącu siedzenia w domu. Poszła bardzo chętnie. Ciekawe czy będzie powtórka z września czy tak już jej zostanie. Wtedy też dwa pierwsze dni było super a potem miała kryzys.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Amus, a gdybys mamę poprosiła żeby cię klula? Bo pisałaś ze mama twoja ma insulinę? Albo chociaż pokazała jak sama robi.
U mnie cukry Ok
W weekend było rodzice, mama przywiozła kawał ciasta drożdżowego. Mam 1 kawałeczek który skubie na ratyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnykurde mama wyjechała do Niemiec na jakis czas do siostry
alechyba mimo to wole sie sama kłuć
nie no juz wiem co robie zle a wczoraj bylam jakas zaspanabo jak złapie "górke" skóry wbije igle i nie puszcze górki tylko wpuszcze insuline to mi nic nie wlatuje....musze skóre puścić nim wpuszcze insuline. Stara a głupia .....
fajnie ze cukry okej, oby tak dalej)))
ja na raty tak jadłam rogalika z czekoladą hehehehe
kurde o 12:30 wizyta na NFZ ( wiec pewno kolo 14-15) kciukajcie bo sie boje USG
((
-
nick nieaktualny