Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Niby trzecia ciąża i coś się wie, ale całkiem zglupialam czy to co mi doskwiera(ból, kłucie) to normalne na tym etapie czy nie. Czuję jak chodzę. totalne zaćmienie
wiem jednak że stres nie służy a wczoraj było bardzo! Poczekam z nospa jeszcze. Ale już kupiona hihi na pewno kupiona pierwsza w życiu
pamietam czasy jak była na receptę ale ja nie siegalam po nią
w pierwszej ciąży wzięłam kilka razy spasmoline...
Pyszna fasolowa
Czekam na wynik
I mąż załatwił mi paski. Poszedł do naszej apteki(mamy na parterze w bloku) i dostał na słowo. Czyli nawet nie zapłaciłreceptę dostarcze w poniedziałek i zapłacę
mogę poeksperymentowac
-
Kamcia, mnie ileś razy łapały takie dziwne bóle w dole brzucha, ni to ciągnięcie, ni kłucie, ni ból, cholerka wie co, i za każdym razem położniczo nic się nie działo. Podejrzewam, że to byl efekt rośnięcia macicy. Może masz to samo. męczyło mnie to praktycznie od 10 tygodnia, przychodziło, znikało i znowu.Turkaweczka
-
ja pamiętam ,że bóle miesiaczkowe nie są dobre
ale też nie muszą nic złego znaczć, jeśli nie ma plamień , upławów
a to takie kłucio-coś
ani ból, ani ciągniecie (w pachwinach), bardziej odczuwalne przy chodzeniu
do tego czuję plecy, bol w krzyżu...
odpoczywam -
nick nieaktualnyja mam co jakis czas miesiączkowe
nic sie nie dzieje
szyjka 4 cm
nospe brałam raz czy dwa
ale dlatego ze bol byl nie do wytrzymania ale to bolało spojenie chyba
nospe mozna brac ale nie przesadzac
moja sąsiadka zapobiegawczo bierze 2 dziennie czego nie rozumiem.... bo nic sie nie dzieje
a czytalam ze za duzo nospy potem na napiecie miesniowe dziecka moze wpływać -
Jakiś czas temu bardzo bolał mnie jajnik-jak przy jajeczkowaniu
Jeszcze wczesniej drugi jajnik-czułam jakby wątrobę
A to klucio-coś bardziej niepokoi bo takie upierdliweno na pewno wszystko rośnie. Jestem po dwoch cc to też nie wiadomo jak w środku...ale chciałabym iść w końcu na spacer po drzemce małego
a na IP nie jestem chetna hihi
-
Ja w pierwszej ciazy bralam nospe ale przez krotki czas
z dzieckiem wszystko ok
Dzisiaj testuje sos ze sloika. Mam nadzieje ze mi nie przekroczy, bo to byloby juz drugie przekroczenie dzien po dniu
Zdecydowanie pierwsze przekroczenie najgorzej przelknacale i tak dlugo wytrzymalam bez przekroczenia-tak sie pocieszam
ale mezowi nawet nie mowie bo by mnie zabil
-
Ja mam non stop kłucie w kroczu od 2 tygodni jak chodzę, jest to wredne, ale niczego niepokojącego się gin nie dopatrzył. Na spacerze to jest 10-15 minut stękania, później się jakoś wycisza. Już nie spaceruje tyle co jeszcze niedawno, bo to przestała być przyjemność.Turkaweczka
-
Wiem i całe szczęście, bo kasza mnie chyba wykończy psychicznie:) mam tylko na myśli, że kłucie też nie musi oznaczać nic zlego. Już takie miewałam i w 1 i 2 trymestrze. Martwiłam się za każdym razem oczywiście, ale nigdy w badaniach nic niepokojącego nie wyszło.
Dziś pomidorowa z makaronem, zobaczymy jaki cukier będzie. Ostatnio pomidorowa nie była dla mnie aż tak łaskawa.kamciaelcia lubi tę wiadomość
Turkaweczka
-
ja w tej ciąży łącznie ok. 12 szt nospy wzięłam z uwagi na epizody skurczowe, to jakoś ok. połowy ciąży było; też uważam, że to nie cukierki a profilaktycznie brać?!
u mnie dziś cukry OK, chociaż odwiedzili mnie rodzice i był taki rozgardiasz od wczoraj, że np. po obiedzie dziś nie mierzyłamCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019