Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! U mnie 90... Ale bez ketonów.
Mi też zabraknie pasków bo mi odwołali jutrzejszą wizytęidę dopiero 18.11... ja nie mierzę już tak obsesyjnie po wszystkim. Jak jem coś nowego albo zakazanego to czasem sprawdzę. No i czasami za mało krwi mi wyjdzie i muszę powtarzać.
Czy rodzinny daje Wam receptę na paski tak na słowo? Zapomniałam poprosić na poprzedniej wizycie o zaświadczenie o cukrzycy a na sam wpis w karcie ciąży chyba nie dadzą? Będę pewnie musiała kupić jedną paczkę bez recepty
Kamcia co się stało?Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
też mierze sie po wszystkim...czasem kilka razy po czymś...
mam 23 paski, może przez weekend starczy
recepta bedzie w poniedziałek...może dam radę, było dużo chorych dzieci, nie chciałam siedziec u rodzinnego
w dodatku zaryczana, trzesąca się-dziwnie na mnie patrzono
pierwsza wizytę u rodzinnej zaliczyłam osobiście-musiałam po prostu dać wskazania od diabetologa by w karcie była podkładka, co biorę
teraz wizyty nie muszę mieć aby dostać receptę
dodam, ze moja poradnia diab przyjmuje tylko skierowania od rodzinnego
nawet jesli wypisze je gin, to donosiłam drugie od rodzinnej
gin nie chciał mi wypisać recepty na paski -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAntybiotyk chyba dziala bo w nocy juz tylko stan pogoraczkowy mial !
Bylam z nim na kontroli u jego pefiatry bo 1 to byla pomoc swiateczna. Maz nie dopytal jak dlugo ten anyybioyk wiec musiaalm i tak jechac. Lekarka mowi ze 7 dni ten antybiotyk ale jak popatrzyla do gardla to od razu powiedziala 10 dni. Migdalki ma kosmicznie zawalone i wielkie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia trzymaj się! W tym temacie chyba nie wiele więcej mogę Ci powiedzieć... Bo ciężko się nie przejąć jak wrócą wspomnienia...
Polaj wiadomo że nie da się. Myślę że każdy to zrozumie a dzidziuś nie odczuje tak ewentualnych zaniedbań. Najważniejsze to się wyleczyć bo choróbsko nie leczone zrobi więcej złego niż kiepskie cukry.
A ja właśnie miałam w drugiej ciąży od niego taką informację dla lekarza poz i gin. i na tej podstawie mogli mi paski wypisywać. A teraz zapomniałam o to poprosić... A w przychodninpewnie taki młyn teraz że wolę zapłacić 45zł za paski niż znowu złapać jakiegoś syfa...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Chociaż na pocieszenie wiem, że tsh mi spadło z 2,860 na 0,690
Ft4 niewiele się zmieniło
W poniedziałek wizyta na nfz(tych wyników nie znam, nie widzę ich online)
A wieczorem skonsultuje sie poprzez sms z endo prywatną
Choć nie powinni mi zmienić dawki lekuk878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia a co ile robisz tarczycowe? Ja w 1 ciazy co 3 tyg a teraz ten diab cce raz na 8 tyg
Kassie 134 ale chyba za duzo makaronu bylo :p ale nazarta czuje sie donteraz (noo knopersa 2h pozniej zjadlam :p )salatke z majonezem?? Daj znac jak cukier))