Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ze słoika sos spagetti tak
zazwyczaj mieszałam ze słodko kwaśnym-ale ten słodko kwaśny miał duzo duzo więcej cukru w składzie nież drugi
jadłam z białym makaronem
standardowo mięso i pieczarki
cukry rewelacyjne (chyba max 110 na duzej porcji-zjadłam dwie w odstepie czasui na drugi dzień zostało)
Kassie lubi tę wiadomość
-
witam
na czczo 85-po 5j.insuliny i bez ketonów
zaraz lecę do lab zrobić tsh i ft4 tym razem dla prywatnej endo (poprzedniego tsh nawet nie znam-zobaczę na wizycie w poniedziałek)
a ja nieprzytomna bez kawy
przydałaby sie recepta na paski-ale dając specyfikację do poradni recepte dostałabym najszybciej w pon (a to raczej za późno), a nie wiem czy mnie zarejestruje na wizytę (albo czy duzo ludzi bedzie bo ja zdrowa nie będę siedzieć wsrod chorych) -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Pospalam dzisiaj do 8 a niw fo 7 i na czczo 106 za drugim razem 94. U mnie ta insulina to chyba placebo
Ja o paskach juz nawet nie pisze7 paczek od ost wizyty wkonczylam dzisiaj otworzylam ostatnie a wizyta 13.nie starczy na bank....
-
Ja zuzylam prawie 4 paczki od 16. października
U rodzinnego wiem że może przyjąć...tak ostatnio zrobiła rodzinna. Ale jeśli ma być duzo pacjentów to nie będę siedzieć. Z dzieckiem też nie chodzę po lekarzach jak nie trzeba...siedzę w kolejce w laboratorium. Malo ludzi więc nie wciskam się jako ciezarna. Obok(20 m) mam przychodnie. Tatuś siedzi z małym więc na spokojnie. Ale kawa to marzenie i stąd slabo mi się widzi siedzenie po poczekalniach -
nick nieaktualnyDuzo :p
Jem 6-7 razy. Kluje sie za kazdym o 1 h plis na czczo plus czasami jak wywalinpo 1h sprawdzam za 1,5h czy 2hczasami nie wyjdzie (za malo krwi dam i wyskakuje "E" ale to nie czesto.
A na insuline kluje sie w nocy jeszcze
Dzisiaj o 2 w nocy mialam 127.... Nie czajeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 08:41
-
Amus
Kiedy spimy metabolizm też jest inny, cukier wolniej się spala
Stąd w nocy 127
Kiedy dziewczyny na zlecenie diabetologa miały jeść na noc kajzerke mialy wręcz nie mierzyć w nocy...ciekawe dlaczego? Moja diab na szczęście kajzerek nie wymyslala -
nick nieaktualny