Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
majonezu bym się nie bała
ewentualnie ziemniaków w sałatce
lub makaronu
ale sałatkę z zupek chińskich spokojnie mogłam jesć (makaron)
amus
pierwsze tsh zrobiłam wraz z drugą betą (było to 4+0 tc), zaraz miałam wizytę u endo na nfz, zleciła badanie na wizytę po 6 tygodniach (i to badanie robiłam tydzień temu, jednak wyniki trafiły do poradni, omawiane zawsze sa na wizycie)
miałam w razie "w" zarezerwowaną wizytę prywatna i dla tej lekarki zrobiłam tez tsh oraz ft4, ft3 i antyTPO. Tsh było jeszcze wyzsze niż pierwsze(troszkę), ale juz byłam na leku
i ta prywatna tez kazała powtórzyć badanie (tsh i ft4) po 6 tygodniach
wniosek-pewnie będą badania co 6tyg
ale najwięcej dowiem się w poniedziałek
a prywatnie raczej nie mam co się pchać(dziś wysłałam do lekarki smsa i dostałam odp:"super, bez zmian") -
nick nieaktualny
-
96
a przed jedzeniem mialam 83
nazarlam sie jak glupia, bo jeszcze 2 kromki do tego i szynka
ale ja juz jarzynowa jadlam (tyle zr wlasnej roboty-jak maly mial 2 latka we wrzesniu) i cukier tez byl ok. A w tej wiadomo, ze i cukier dodany i jakas chemia
Amus teraz patrze na sklad i nie ma w niej nawet majonezuziemniaki na pierwszym miejscu
a salatka z biedronki
kamciaelcia, k878 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
na czczo 79, mimo wczorajszego wyskoku. Oj wracam na diete spowrotem
Az wstyd sie przyznawac, ale jedyne na czym moglam zgrzeszyc w tej chwili to oczywiscie ciasto.. wlasnej roboty babka na mace orkiszowej (na tej na ktorej robie pierogi i cukier ok), a tu mi wywalilowczoraj myslalam, ze nie zasne.. jeszcze sie z mezem dogadac nie umiemy ostatnio ehh
-
nick nieaktualny
-
Witam i ja! 89. A ketonów nie badałam bo późno wstałam (córcia pospała) a drugiej kolacji nie zjadłam bo usnęłam.
Kassie pierwsze przekroczenie najtrudniej przełknąć. Ja wczoraj po oviedzie 162... Dojadłam kapśniak z weekendu i dużo ziemniaków się trafiło. Chyba przestanę je do zupy dodawać...Kassie lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
ja zazwyczaj zupy bez ziemniaków
przed ciązą już tak było
a jak dawałam, to kroiłam na duże kawalki-bym przy nalewaniu sobie zupy mogła je latwo pominąćnie przepadam hihi
moi na spacerze, ja w domu bo nadal po wczorajszych stresach brzuch pobolewa