X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mamy dobry dzień:) po pomidorowej 92, po kolacji 99. Toć to szok:)

kamciaelcia, Kassie, Amus87, k878 lubią tę wiadomość

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się właśnie usłyszeć serduszko dzidzi przez detektor <3

turkaweczka, k878, Kazio14 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie!:) Od razu się buzia śmieje:) Mój dziś buszuje, śmiga przy żebrach jak wąż:)

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) na czczo 82 :-)
    Kamcia uzywasz detektora? :-)

k878 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam detektor z poprzedniej ciązy
    pierwszy raz udało mi się złapać serduszko :)

i ja się witam
    na czczo 79 bez ketonów
    słoneczko nastraja

k878 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zacxełam dzien z rekordem bo 96 na czczo a po sniadanku takim jak zwykle zamiast 108 czy 115 to 125 masakra a wczoraj takie ladne cukry

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie chciałam wczoraj pisać, ze skoro były tak łaskawe cukry, to kiedy beda niełaskawe? najważniejsze że 125 to jeszcze bardzo dobra norma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia super ze usłyszałaś już serduszko :))
    ja jakos kolo 14 tc a gin mi wmawiał ze to nie dziecka
    jak mam z wyświetlaczem i widzialam 160-170 ;) no ale on mądrzejszy ;)

turkaweczka cukry po zupce jakbys nie jadła :D extra !

ja dzisiaj na czczo 93 po 1 śniadaniu 115 po II 151 :/ ( telepało mnie wiec juz wiedziałam)
    chyba kawa musi być później niż 9:30

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dwóch kawach 87, wiec nie czekałam jeszcze dłuzej na sniadanie
    mąz z małym na spacerku
    ja zostałam przez to nieszczesne sniadanie
    ale robię sałatkę z makaronu i brokuła :) niemal kończe
    dzis brzuch mniej dokucza
    we wtorek wizyta i bedzie ręczne badanko ;)
    jutro endo
    w środę rano diab w innym miescie a popołudniu bioderka Piotrusia
    czwartek wolny ufff
    ale w piatek prywatne prenatalne :)
    to bedzie pracowity tydzień

to na pewno tętno dzidziusia :) choć męża spyatłam, czy dobrze slyszę :) nie mam z wyświetlaczem, ale mimo wszystko mi tak serducho nie wali szybko :D (choć mi wali szybko w spoczynku od zawsze)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tez masz maraton po dr jak ja :p az mam liste na lodowce bo tego polapac nie umiem :p diabetolog, hepatolog, ginekolog, endokrynolog, ginekolog na NFZ, i jeszcze neurolog bo ide popytac o ten kregoslup i to znieczulenie ;) a i ktg jeszcze :p

Kuba juz prawie zdrowy :D nalot prawie niewidoczny, goraczki od 48 h nie bylo, tylko schudl 1 kg bi apetytu nie ma. Krwi ma 13,2 a blady jak sciana.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od lat funcjonuje z terminarzem, smieje się , że to mój PAMIĘTNIK :) ostatnio nie nosiłam ze sobą (bo przy dziecku torebki nie potrzebuje) i u diabetologa podałam termin zajęty :) sama mówiłam lekarce, kiedy mogę przyjść :) i źle podałam haha, dobrze, że szybko się zorientowałam :) zarejestrowałam się telefonicznie dzień później ;)
    bo pamieci własniej nie ma co ufać w ciązy :) choć przyznam, że w tej jest o niebo lepiej niż poprzednio-wtedy syn mi całkiem rozum odbierał :) rozum i siły
    lodówka nowa i ma szklane drzwi-magnesów nie zamocuję hihi
    ten weekend taki zalatany, ale mąz ma jutro wolne (nie wiem ile posiedze w kolejce do endo, a wizyta w godzinie drzemki małego)
    jednak gin, diab to bedziemy razem we dwoje, nie zawsze jest grzeczniutki kochaniutki ;)
    w piatek na prenatalne mąż też wziął wolne (nie wjadę wózkiem do tej przychodni, pomijam fakt, ze nigdy nie wiadomo, czy dziecko w wózku usiedzi :D )
    z reszta - na drugie prenatalne też musi brać wolne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kamcia wspolczuje. Ja mam o tyle dobrze, ze jak mam zalatwienia czy wizyty u lekarza to z malym zostaje maz (jak jest w domu) albo moja mama :-) wiec chociaz to mi odpada, bo z malym jakakolwiek wizyta to bylby horror i dodatkowy stres dla mnie :P
    Jutro do okulisty ide, w srode do gina :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety
    Nie mamy nikogo kto mógłby nam przypilnowac dziecko. Moi rodzice nie żyją, dalsza rodzina jest dalej a meza najdalej(600km)
    Nawet z nianią nie jest łatwo
    Kiedy planowalam powrót do pracy potencjalnym nianiom nie pasowaly godziny mojej peacy
    A dorywczo też nie chcą
    Mąż miał wyjechać na pół roku ale dzidziuś wszelkie plany zmienił- wyjazd pokrylby się z narodzinami...a my dosłownie mamy tylko siebie. Uznaję to za znak
    Muszę dac radę z synusiem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalezc jakas dobra nianie to naprawde graniczy z cudem. Juz chyba postawilabym na zlobek, ale na szczescie tego problemu nie mialam :-) podziwiam Was bardzo, ze sami dajecie rade z tym wszystkim :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    złobka u nas nie ma, jest tzw klubik dziecięcy, czynny tylko do 16, koliduje z moimi i męza godzinami pracy...no, ale zostaje w domu...z dwójka bedzie jeszcze trudniej, więc niestety wychowawczy, na który nas nie stać

a mam takie nietypowe pytanie z innej beczki: czy jak złożę w pracy l4 wyślą mnie mimo to na badania okresowe???bo moje skończyły się niby w 2013r, teraz nalegaja, bym przyszła po skierowanie...a ja mam zamiar przyjść ze zwolnieniem lekarskim, o czym o ni nie wiedzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 14:32

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus,

to masz fajnie, że czujesz wysokie cukry. Ja nic kompletnie, nawet jak wywaliło na 180...
    I fajnie, że z synkiem już lepiej :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze czuje kolo 70 i powyzej 150, jest to jakis plus zwlaszcza przy niskichm teraz takich malo mam. Ale przed ciaza czesto bo duzo cwiczylam.

Wlasnie wracamy z wisly, bylismy w Malinowce gdzie Gesslerowa robila rewolucje. Nawet smaczne. Jadlam zurek (132 po 1h).

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamvia kurde nie mam pojecia jak z badaniamj

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Długo mnie nie było :P wczoraj byliśmy na urodzinach u mojego taty i nawet na odrobinę tortu sobie pozwoliłam. Po godzinie i ok 10 minutach 110 więc myślę że ok zwłaszcza że dopchnęłam dietetyczną szarlotką. Dzisiaj rano 84.
    Powiedzcie mi czy Wasze glukometry pokazują inne wyniki jak jest zimno? Po obiedzie dzisiaj poszliśmy na spacer i mierzyłam na dworze i po makaronie pełnoziarnistym, kotlecie mielonym i kiszonej kapuście wyszło 76! Drugi pomiar 73... Wracam do domu i 15 minut później 93. Ciekawe czy po prostu później na prawdę był wyższy czy temperatura na dworze miała wpływ.
    Ja z młodą go tylko do poprzedniej diabetolog musiałam chodzić bo chciała często i w takich godzinach że nic nie dało się wykombinować. Endo też mam w połowie dnia ale to już kombinuję. Albo mąż bierze pół lub cały dzień wolnego albo moja mama kombinuje żeby mieć wolne. No a prenatalne to całodzienny wyjazd więc przeważnie moja mama zostawała z nią a raz znajomi. Resztę umawiam na godziny popołudniowe lub sobotnie.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie badań wydaje mi się że nie wyślą Cię na badania jeśli nie miałaś ani jednego dnia przerwy między obiema niezdolnościami...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ