Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamcia super ze usłyszałaś już serduszko
)
ja jakos kolo 14 tc a gin mi wmawiał ze to nie dziecka
jak mam z wyświetlaczem i widzialam 160-170no ale on mądrzejszy
turkaweczka cukry po zupce jakbys nie jadłaextra !
ja dzisiaj na czczo 93 po 1 śniadaniu 115 po II 151( telepało mnie wiec juz wiedziałam)
chyba kawa musi być później niż 9:30 -
ja po dwóch kawach 87, wiec nie czekałam jeszcze dłuzej na sniadanie
mąz z małym na spacerku
ja zostałam przez to nieszczesne sniadanie
ale robię sałatkę z makaronu i brokułaniemal kończe
dzis brzuch mniej dokucza
we wtorek wizyta i bedzie ręczne badanko
jutro endo
w środę rano diab w innym miescie a popołudniu bioderka Piotrusia
czwartek wolny ufff
ale w piatek prywatne prenatalne
to bedzie pracowity tydzień
to na pewno tętno dzidziusiachoć męża spyatłam, czy dobrze slyszę
nie mam z wyświetlaczem, ale mimo wszystko mi tak serducho nie wali szybko
(choć mi wali szybko w spoczynku od zawsze)
-
nick nieaktualnyKamcia tez masz maraton po dr jak ja :p az mam liste na lodowce bo tego polapac nie umiem :p diabetolog, hepatolog, ginekolog, endokrynolog, ginekolog na NFZ, i jeszcze neurolog bo ide popytac o ten kregoslup i to znieczulenie
a i ktg jeszcze :p
Kuba juz prawie zdrowynalot prawie niewidoczny, goraczki od 48 h nie bylo, tylko schudl 1 kg bi apetytu nie ma. Krwi ma 13,2 a blady jak sciana.
-
ja od lat funcjonuje z terminarzem, smieje się , że to mój PAMIĘTNIK
ostatnio nie nosiłam ze sobą (bo przy dziecku torebki nie potrzebuje) i u diabetologa podałam termin zajęty
sama mówiłam lekarce, kiedy mogę przyjść
i źle podałam haha, dobrze, że szybko się zorientowałam
zarejestrowałam się telefonicznie dzień później
bo pamieci własniej nie ma co ufać w ciązychoć przyznam, że w tej jest o niebo lepiej niż poprzednio-wtedy syn mi całkiem rozum odbierał
rozum i siły
lodówka nowa i ma szklane drzwi-magnesów nie zamocuję hihi
ten weekend taki zalatany, ale mąz ma jutro wolne (nie wiem ile posiedze w kolejce do endo, a wizyta w godzinie drzemki małego)
jednak gin, diab to bedziemy razem we dwoje, nie zawsze jest grzeczniutki kochaniutki
w piatek na prenatalne mąż też wziął wolne (nie wjadę wózkiem do tej przychodni, pomijam fakt, ze nigdy nie wiadomo, czy dziecko w wózku usiedzi)
z reszta - na drugie prenatalne też musi brać wolne -
Oj Kamcia wspolczuje. Ja mam o tyle dobrze, ze jak mam zalatwienia czy wizyty u lekarza to z malym zostaje maz (jak jest w domu) albo moja mama
wiec chociaz to mi odpada, bo z malym jakakolwiek wizyta to bylby horror i dodatkowy stres dla mnie
Jutro do okulisty ide, w srode do gina -
Niestety
Nie mamy nikogo kto mógłby nam przypilnowac dziecko. Moi rodzice nie żyją, dalsza rodzina jest dalej a meza najdalej(600km)
Nawet z nianią nie jest łatwo
Kiedy planowalam powrót do pracy potencjalnym nianiom nie pasowaly godziny mojej peacy
A dorywczo też nie chcą
Mąż miał wyjechać na pół roku ale dzidziuś wszelkie plany zmienił- wyjazd pokrylby się z narodzinami...a my dosłownie mamy tylko siebie. Uznaję to za znak
Muszę dac radę z synusiem -
złobka u nas nie ma, jest tzw klubik dziecięcy, czynny tylko do 16, koliduje z moimi i męza godzinami pracy...no, ale zostaje w domu...z dwójka bedzie jeszcze trudniej, więc niestety wychowawczy, na który nas nie stać
a mam takie nietypowe pytanie z innej beczki: czy jak złożę w pracy l4 wyślą mnie mimo to na badania okresowe???bo moje skończyły się niby w 2013r, teraz nalegaja, bym przyszła po skierowanie...a ja mam zamiar przyjść ze zwolnieniem lekarskim, o czym o ni nie wiedzą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 14:32
-
nick nieaktualnyJa zawsze czuje kolo 70 i powyzej 150, jest to jakis plus zwlaszcza przy niskichm teraz takich malo mam. Ale przed ciaza czesto bo duzo cwiczylam.
Wlasnie wracamy z wisly, bylismy w Malinowce gdzie Gesslerowa robila rewolucje. Nawet smaczne. Jadlam zurek (132 po 1h). -
nick nieaktualny
-
Hej hej! Długo mnie nie było
wczoraj byliśmy na urodzinach u mojego taty i nawet na odrobinę tortu sobie pozwoliłam. Po godzinie i ok 10 minutach 110 więc myślę że ok zwłaszcza że dopchnęłam dietetyczną szarlotką. Dzisiaj rano 84.
Powiedzcie mi czy Wasze glukometry pokazują inne wyniki jak jest zimno? Po obiedzie dzisiaj poszliśmy na spacer i mierzyłam na dworze i po makaronie pełnoziarnistym, kotlecie mielonym i kiszonej kapuście wyszło 76! Drugi pomiar 73... Wracam do domu i 15 minut później 93. Ciekawe czy po prostu później na prawdę był wyższy czy temperatura na dworze miała wpływ.
Ja z młodą go tylko do poprzedniej diabetolog musiałam chodzić bo chciała często i w takich godzinach że nic nie dało się wykombinować. Endo też mam w połowie dnia ale to już kombinuję. Albo mąż bierze pół lub cały dzień wolnego albo moja mama kombinuje żeby mieć wolne. No a prenatalne to całodzienny wyjazd więc przeważnie moja mama zostawała z nią a raz znajomi. Resztę umawiam na godziny popołudniowe lub sobotnie.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka